Nevşehir Belediyesi 5. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5.  Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf  Yarışması için başvurular sona erdi. Yarışma için Türkiye’nin yanı sıra  çeşitli Avrupa ülkelerinden toplam 686 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı  2525 fotoğraf ile başvuruda bulundu.

Yarışma konusunun  ‘Manzara’  olarak belirlendiği 5. Uluslararası Nevşehir Belediyesi Fotoğraf  Yarışmasına 463’ü Türkiye’den ve 686 sı da çeşitli Avrupa ve Afrika ülkeleri ile Uzakdoğu ülkelerinden toplam  686 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı yarışma için 2525 fotoğraf  gönderiminde bulundu.

Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu(FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF)’nun da katkı sağladığı 5. Uluslararası Nevşehir Belediyesi Fotoğraf yarışmasına katılan eserler,  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı   Prof. Mustafa Arslan, Erciyes Üniversitesi Gezil sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi  Doç. Hakan Pehlivan, Nevşehir Müze Müdürü   Ertuğrul Murat  Gülyaz ve Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı  Doç. Dr. Osman Ürper’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilerek aşağıdaki tablo ortaya çıkmış oldu.

Nevşehir Belediyesi 5. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Birinci Polonya’dan Maciej MAKOWSKİ olurken, ikinci ve üçüncü sırayı iki farklı fotoğrafıyla yine Polonya’dan Krzysztof BROWKO uygun görülmüş. Diğer ödül alanların tam listesini bu PDF dosyasında bulabilirsiniz.

5.  Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında bu yıl ilk kez özel ödüllerde veriliyor. Yarışmada En İyi Kapadokya Fotoğrafı Özel Ödülü elde edecek eser sahibine 3000 TL,  2. olacak eser sahibine 2000 TL ve 3.lüğü elde edecek eser sahibine de 1000 TL para ödülü verilecek.  Birinci olacak eser sahibine Altın Madalya, ikinciye Gümüş Madalya ve üçüncüye de Bronz Madalya’nın ödül olarak verileceği 5. Uluslar arası Fotoğraf  Yarışması’nda ayrıca 3 mansiyon ödülü verilecek.

nevsehir-belediyesi-5-uluslararasi-kapadokya-fotograf-yarismasi-sonuclandi-01

FIAP Altın Madalya – Maciej MAKOWSKİ – POLONYA

5.  Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf  Yarışması’nda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde 13 Ekim 2014 Pazartesi günü düzenlenecek törenle verilecek. Törende ayrıca seçici kurulun belirlediği fotoğraflarda fotoğraf severlerin beğenisine sunulacak.

Yarışmada ödül alan diğer fotoğraflar için buraya bakabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın