10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenlerinden Çarpıcı Kareler

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde tüm yurtta tören ve çeşitli etkinliklerle anıldı. Bu törenler sırasında ortaya çıkan bazı kareler o kadar çarpıcı ki izlerken insanın tüyleri diken diken oluyor. İşte o karelerden bazılarını beğeninize sunuyoruz…
Türkiye’nin dört bir yanında Atatürk’ü Anma Törenleri düzenlenirken, ajanstan ve birçok ilden duygulandıran fotoğraflar geçti. Muğla’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen Atatürk’ü anma ve saygı duruşu etkinliğinde ise Ata’nın büstü üzerindeki bulutların Türkiye haritasına benzer hale gelmesi dikkat çekti.
İstanbul Kadıköy’de bir grup yelkenci, saatlerin 9’u 5 geçeyi göstermesi üzerine yelkenlerini bırakarak denizin ortasında saygı duruşuna geçti.
İzmir’den gelen kareler de oldukça çarpıcıydı. Ulu Önder’i anma törenlerine katılmak isteyen binlerce İzmirli ‘Canlı Atatürk Portresi’ oluşturmak için sıraya girdi. Tam 2 bin 400 İzmirli bu şekilde canlı Atatürk portresi oluşturdu.
Antalya Konyaaltı plajında denize giren bir Antalyalı da sirenlerin çalmasıyla denizin ortasında saygı duruşuna geçti.
Tiyatro sanatçısı Işık Yenersoy’un balkonundan çektiği bu karede ise inşaat çalışmalarında görevli iki vatandaş işlerini bırakıp saygı duruşunda görünüyor.
Bursa’da yol kenarında çiçek eken kadınlar da saygı duruşuna geçti.Bolu’da da Bursa’dakinin benzeri bir kare yaşandı.Çiçek eken kadınlar sirenlerin çalmasıyla Ata için saygı duruşunda bulundu.
750 bin metrekarelik alana kurulu Anıtkabir’de Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulunmak isteyen vatandaşların buraya sığmadığı görüldü.
Adana’da kaza yapan bir vatandaş sirenlerin çalmasıyla arabasını bırakıp saygı duruşuna geçti.
İşadamı Ali Koç ile birlikte Anıtkabir’e gelen 5 bin genç Fenerbahçe taraftarı Atatürk’e saygı duruşunda bulundu.



Ata’yı Anma Törenlerinde duygusal anlar yaşayanlar da fotoğraf karelerine yansıdı. Bursa’daki Anma Töreni’nde gözyaşlarına hakim olamayan bir genç kız.












İstanbul Kadıköy’deki 6 kilometrelik Ata’ya saygı zinciri…




Kaynak: Hürriyet

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın