11. FINA Dünya Yüzme Şampiyonası İstanbul 2012

FINA tarafından iki yılda bir düzenlenen Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası (25 m.) bu yıl 12-16 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Nikon’un resmi sponsorluğunu yaptığı şampiyona 22.500 seyirci kapasiteli Sinan Erdem Spor Salonu‘nda düzenlenecektir. Şampiyona aynı zamanda Türkiye’de yüzme dalında düzenlenen ilk Dünya Şampiyonası özelliğini de taşıyor. Organizasyonla 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul 160’a yakın ülkeden 900’e yakın yüzücüye ev sahipliği yapıyor olacak.

2010 FIBA dünya basketbol şampiyonasında final maçlarına da ev sahipliği yapan (Türkiye’nin ikinci olduğu) Sinan Erdem Salonu içerisine 10 kulvarlı 1400 ton su alan bir yarışma havuzu, salonun dışına ise aynı boyutta ikinci bir ısınma havuzu inşa edildi. Türkiye, kurulum konusunda ikinci kez dünya rekoru kırarak 7 günde havuzu tamamladı ve su doldurmaya başladı (Birinci rekor 2009’da Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki 8 günlük kurulumdu). Tamamen özel teknoloji çelikten mamul havuzun kurulumu için özel torklu 30 bin adetten fazla vida sıkıldı. Su kalitesi ve ısısı bilgisayar ile otomatik kontrol edilecek olan havuzların özelliği, yarışma öncesinde boyunun her bir kulvar için 1 mm hassasiyete kadar ayarlanabilmesi. Havuzun kurulabilmesi için Sinan Erdem Spor Salonu’nun zemini 2.2 metre yükseltildi. Yarışma havuzu için yerin eğiminin alınması için 50 metreküp beton döküldü ve içine 7 kamyon kum konularak sıkıştırıldı. Yapılan tüm bu detaylı işlerde Sinan Erdem Spor Salonu’na tek bir delik açılmadı ve mevcut yapıya çivi çakılmadı.
İstanbul’da yaşıyorsanız 12-16 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 11. FINA Dünya Yüzme Şampiyonası İstanbul 2012‘yi kesinlikle kaçırmayın. Aynı zamanda fotoğraf çekmek içinde çok güzel bir fırsat olacaktır. Biletler Biletix üzerinden satıştadır.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın