Canon EOS Hata Kodları ve Çözümleri

Canon EOS Hata Kodları ve Çözümleri. Canon’un EOS serisi fotoğraf makinenizi kullanırken bazen LCD ekranda bir hata kodu veya mesaj görebilirsiniz.

Dünyanın en kapsamlı dijital değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi serilerinden Canon EOS sistemi ile deneyiminiz süresince bazen çeşitli hatalarla karşılaşabilirsiniz. Bu hataların bazıları teknik servis desteği gerektirebilirken, çoğu hızlı ve kolay çözülebilmektedir.

Çeşitli EOS hata kodları ve mesajlarını sorununuzun çözümünde size yardımcı olacak bilgilerle beraber aşağıda açıklamaya çalıştık. 

Canon EOS Hata Kodları ve Çözümleri

Canon EOS Hata kodu Error 01

Açıklama : Kamera ve lens arasındaki iletişim hatalı.

Çözünürlük : Temiz ve kuru bir bezle kameradaki ve lensdeki elektrik temas noktalarını (kırmızı renkle vurgulanmış) çok yavaşça temizleyin.

DİKKAT : Temas noktalarını temizlerken aşağıdaki önlemleri alın: Temas yerlerini ıslak bezle silmeyin. Temas noktalarına doğrudan ellerinizle dokunmayın. Ellerinize dokunmanız korozyona neden olabilir ve bu da fotoğraf makinesinin çalışmaz hale gelmesine neden olur. Mercek tarafındaki kontakları temizlerken, mercek yüzeyine zarar vermemeye özen gösterin.

Canon EOS Hata kodu Error 02

Açıklama : Fotoğraf makinesi hafıza kartına erişemiyor.

Çözüm: Bellek kartını çıkarıp yeniden takın. Bellek kartını kullanım kılavuzunda açıklandığı gibi biçimlendirin. EOS kameranızın kullanım kılavuzu , Canon Europe EOS fotoğraf makinesi destek sayfası için burayı tıklayarak indirebilirsiniz . Bellek kartının biçimlendirilmesi hatayı gidermezse, lütfen bellek kartını değiştirin.

Canon EOS Hata kodu Error 03

Açıklama : Bellek kartında çok fazla klasör var.

Çözünürlük : Bellek kartını biçimlendirilmiş bir Compact Flash hafıza kartı ile değiştirin.

Canon EOS Hata kodu Error 04

Açıklama : Hafıza kartı dolduğundan görüntüler kaydedilemiyor.

Çözüm: Bellek kartındaki gereksiz görüntüleri silin. Bellek kartını kullanım kılavuzunda açıklandığı gibi biçimlendirin. EOS kameranızın kullanım kılavuzu, Canon Europe EOS fotoğraf makinesi destek sayfası için burayı tıklayarak indirebilirsiniz . Bellek kartının biçimlendirilmesi hatayı gidermezse, lütfen bellek kartını değiştirin.

Canon EOS Hata kodu Error 05

Açıklama : Dahili flaş yükseltilemedi. Çözünürlük : Güç düğmesini kapatıp tekrar açın.

Canon EOS Hata kodu Error 06

Tanım : Sensör temizliği mümkün değildir. Çözünürlük : Güç düğmesini kapatıp tekrar açın.

Canon EOS Hata kodu Error 10

Açıklama : Bellek kartındaki dosyalardaki bir arıza tespit edildi. Çözüm : Bilgisayarı kapatın, ardından pili çıkarın ve yeniden takın. Daha sonra tekrar açın.

Canon EOS Hata kodu 20 Error

Açıklama : Mekanik mekanizma ile bir arıza tespit edildi. Çözüm : Bilgisayarı kapatın, ardından pili çıkarın ve yeniden takın. Daha sonra tekrar açın.

Canon EOS Hata kodu 30 Error

Açıklama : Kapıdaki bir arıza tespit edildi. Çözüm : Bilgisayarı kapatın, ardından pili çıkarın ve yeniden takın. Daha sonra tekrar açın.

Canon EOS Hata kodu Error 40

Açıklama : Güç kaynağında bir arıza tespit edildi. Çözüm : Bilgisayarı kapatın, ardından pili çıkarın ve yeniden takın. Daha sonra tekrar açın.

Canon EOS Hata kodu 50 Error

Açıklama : Elektrik kumandasıyla ilgili bir arıza tespit edildi. Çözüm : Bilgisayarı kapatın, ardından pili çıkarın ve yeniden takın. Daha sonra tekrar açın.

Canon EOS Hata kodu Error 60

Açıklama : Çekim önleme hatası oluştu, mercek hareketi engellenmiş olabilir. Çözünürlük : Objektifin engellerden uzak olduğunu kontrol edin. Daha sonra güç anahtarını kapatıp tekrar açın.

Canon EOS Hata kodu Error 70

Açıklama : Görüntülerle ilgili bir arıza tespit edildi. Çözüm : Bilgisayarı kapatın, ardından pili çıkarın ve yeniden takın. Daha sonra tekrar açın.

Canon EOS Hata kodu Error 80

Açıklama : Elektrikli kontrol veya görüntülerde bir arıza tespit edildi. Çözüm : Bilgisayarı kapatın, ardından pili çıkarın ve yeniden takın. Daha sonra tekrar açın.

Canon EOS Hata kodu Error 99

Açıklama : Bu, çeşitli nedenlerle oluşabilecek genel bir hatadır.

Çözüm: Bilgisayarı kapatın ve çıkarıp tekrar takın. Cihazı tekrar açın. Kamera ve objektif üzerindeki elektrikli kontakları (kırmızı renkle vurgulanmış) temiz ve kuru bir bezle hafifçe temizleyin. Fotoğraf makinesindeki elektrik temas noktalarını hafifçe temizleyin ve temiz ve kuru bir bezle flaşlayın.

DİKKAT : Temas noktalarını temizlerken aşağıdaki önlemleri alın: Temas yerlerini ıslak bezle silmeyin. Temas noktalarına doğrudan ellerinizle dokunmayın. Ellerinize dokunmanız korozyona neden olabilir ve bu da fotoğraf makinesinin çalışmaz hale gelmesine neden olur. Mercek tarafındaki kontakları temizlerken, mercek yüzeyine zarar vermemeye özen gösterin.

AC – Hata Mesajı

Açıklama : Görüntüleme unsuru, bir film kamerasındaki filme karşılık gelir. Bu görüntüleme elemanına kir veya yabancı madde bulaşırsa, görüntünün ilgili bölümünde siyah benekler kaydedilebilir. Bu olursa görüntüleme elemanını temizleyin.

Çözünürlük : Gerekli temizliği gerçekleştirirken, DC kuplörü kullanarak daima EOS kamerayı bir ev elektrik prizine bağlayın.

Pilin arkaya takılıyken görüntüleme elemanını temizlemeye çalışırsanız, temizleme uyarı mesajı ‘AC’ kameranın LCD panelinde yanıp söner ve görüntüleme elemanını temizleyemezsiniz.

Görüntüleme elemanını temizleme talimatları kullanım kılavuzunda bulunabilir. EOS kameranızın kullanım kılavuzunu, Canon Europe destek sayfasından indirebilirsiniz .

bu59 / bu54 / buSY / meşgul

Açıklama : kamera üzerinde bu59, bu54, buSY veya meşgul mesajı görüntülenirse, şu unsurlardan biri olabilir: Flaş geri dönüşümdür. Kısa aralıklarla 20 görüntüyü flaşla çekerseniz, flaş çalışmayabilir. Bu flaş ünitesini korumak içindir. Sürekli Çekim gerçekleşti. Bu, fotoğraf makinesinin tampon belleğinin dolduğunu ve çekimin devam edemediğini gösterir.

EOS kamerası bir PC’ye, Mac’e veya yazıcıya bağlama

Çözüm: Deklanşör düğmesine yarıya basarsanız ve mesaj vizörde ve / veya LCD ekranda gösterilirse, ekran kapanana kadar bekleyin. Bu, flaşın geri dönüşüme veya tampon belleğinin temizlenmesine vesile olur; bu da fotoğraf makinesinin tam olarak kullanılmasını sağlar.

Fotoğraf makinesi bir PC’ye, Mac’e veya yazıcıya bağlıysa, kullanmaya başlamadan önce bağlantısını kesin. NOT : ‘buSY’ gösterilirken lütfen EOS kameranızı kapatmayın. Bu, EOS kamerası veya Compact Flash kart ile ilgili sorunlara neden olabilir.

Pil seviyesi çok düşük. Sensörü temizleyemiyorum

Açıklama : Görüntü sensörünün ve perdenin temizlenmesi sırasında deklanşörün kapanmasına neden olan pil gücü yetersiz olduğundan görüntü sensöründe hasar meydana gelebilir. Çözünürlük : Görüntü sensörünü temizlemeye başlamadan önce tam dolu bir pili veya bir elektrik prizini kullanın.

Resim oynatılamıyor

Açıklama : Fotoğraf makinesinde görüntüleri oynatmaya çalışılırken ‘Görüntüyü oynatamıyor mesajı görüntüleniyor. Bu hata, aşağıdaki nedenlerle oluşabilir:

Canon olmayan bir kamera ile çekilen görüntüleri oynatmaya çalışıyorsunuz. Bellek kartındaki görüntüler bir bilgisayara aktarılır ve döndürülür veya düzenlenir ve bellek kartına geri yazılır.

Bellek kartı arızalı.

Çözüm: Görüntüleri bir bilgisayara alın ve bunların görüntülenip görüntülenmeyeceğini kontrol edin. Birden fazla hafıza kartınız varsa, başka bir hafıza kartı formatlayın ve bazı test fotoğrafları çekin. Görüntüler normal şekilde oynatılacak olursa, hata mesajını gösteren kart arızalı olabilir. Bu durumda, hafıza kartını kullanım kılavuzunda açıklandığı gibi biçimlendirin. EOS kameranızın kullanım kılavuzu , Canon Europe EOS fotoğraf makinesi destek sayfası için burayı tıklayarak indirebilirsiniz .

CBC

Açıklama : Bu, tarih / saat pil seviyesiyle ilgili bir uyarıdır. Tarih / saat pil, kameranın tarih ve saatini tutar. Tarih / saat pil gücü düşük olduğunda LCD panelinde ‘CbC’ görünür.

Çözünürlük : Tarih / saat pilini, kullanım kılavuzunda açıklandığı gibi yeni bir pille değiştirin. EOS kameranızın kullanım kılavuzu , Canon Europe EOS fotoğraf makinesi destek sayfası için burayı tıklayarak indirebilirsiniz .

CLEAn / CLn / CCd

Tanım : Görüntü algılayıcı bir film kamerasındaki film gibidir. Görüntü sensörüne herhangi bir toz gelirse, görüntülerde koyu bir benek görünebilir. Ayna kilitlenecek ve deklanşör açılacak, LCD panelinde ‘CLEAn’ veya ‘CLn’ yanıp sönecektir.

Çözünürlük : Sensör temizleme işlevini otomatik olarak etkinleştirmek için gç anahtarını kapatıp tekrar açın. Alternatif olarak sensör temizleme işlevini aşağıdaki gibi manuel olarak da etkinleştirebilirsiniz:

Menünün Kurulum sekmesinde, ‘Sensör Temizleme’yi seçin; ardından SET düğmesine basın Şimdi Temizle’yi seçmek için Hızlı Kontrol Çevirme’yı çevirin ve SET düğmesine basın. Tamam’ı seçin ve SET düğmesine basın. Ekran temizliği gösterecek ve bir kepenk sesi olacak ancak resim çekilmeyecektir.

ErrCF / CardErr / Klasör numarası dolu
Açıklama : Klasör numarası 999’a ulaştığında ve dosya numarası 9999’a ulaşırsa, kartta kalan alan olsa bile bu hata mesajı görünür.

Çözüm: Bellek kartını çıkarıp tekrar takın. Farklı bir hafıza kartı kullanmayı deneyin. Mümkünse, karttaki tüm görüntüleri bir bilgisayara aktarın ve ardından kartı fotoğraf makinesiyle biçimlendirin. Kart daha sonra normale dönebilir. Yeni bir Compact Flash hafıza kartı takın. Yeni biçimlendirilmiş bir Compact Flash kartı takıldığında, klasör numarası 100’den başlar ve görüntü dosya numarası 0001’den başlar.

FullCF / CardFull / CF Kartı Dolu
Açıklama : Hiçbir resim çekilemez veya kaydedilemez.

Çözüm: Compact Flash hafıza kartı doluysa, gereksiz görüntüleri silin. Görüntüleri silmek hatayı çözmediyse, lütfen yeni bir Compact Flash bellek kartı ile değiştirin.

L – Hata Mesajı

Açıklama : [LOCK] düğmesi sağa ayarlanmışsa ve kilitli kamera kontrollerinden birini denerseniz, vizörde ve LCD panelinde ‘L’ görüntülenir. Çekim ayarları ekranında [LOCK] görüntülenir. Çözünürlük : Serbest bırakmak ve işlevleri etkinleştirmek için [LOCK] düğmesini sola getirin.

CF / Hayır CF Kartı / Kamera İçinde Kart Yok

Açıklama : Bu mesaj aşağıdaki nedenlerden dolayı görüntülenebilir:

Compact Flash bellek kartı takılı değilse ve deklanşör düğmesine basarsınız.
Compact Flash hafıza kartı takılı değilse ve kameraya başlıyorsanız.
Compact Flash bellek kartı takılı değilse ve kartı biçimlendirmeye çalışırsanız.
Çözünürlük : Bir Compact Flash bellek kartı takın.

Canon EOS Hata Kodları ve Çözümleri. Canon’un EOS serisi fotoğraf makinenizi kullanırken bazen LCD ekranda gözüken çeşitli hata kodlarını aktarmaya çalıştık. 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

2 comments on “Canon EOS Hata Kodları ve Çözümleri

  1. Canon 6d de eror 80 veriyo nasil düzeltebilirim yardimci olursanız sevnirim

Cevap Yazın