Facebook Yeni Arama Motoru İle Fotoğraflara Ulaşmak Artık Daha Kolay

Facebook‘un herkes tarafından merakla beklenen basın toplantısı bugün Türkiye saati ile 20:00’da başladı. Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg tarafınfan yapılan sunum ile Facebook’a kazandırılan yeni özellik olarak yeni grafik arama motoru duyuruldu. 1 milyardan fazla kişinin üye olduğu, 240 milyardan fazla fotoğrafın ve 1 trilyondan fazla bağlantının yer aldığı dünyanın en büyük sosyal ağında gezinmeyi daha kullanışlı hale getirmek için yapılan bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar aradıklarına daha hızlı ulaşabilecekler. Graph Search adı verilen bu yeni özellik Google, Yahoo ve Yandex gibi web arama motorlarından tamamen farklı bir yapıda çalışıyor. Web aramalarında genel nitelikli içerikler aranabilirken Facebook’un yeni arama motorunda özel içerikler aranabilecek. Zuckerberg, yaptığı açıklamada yeni arama motorunun 4 alana odaklandığını belirtti. Bunlar Kişiler, Fotoğraflar, Yerler ve İlgi Alanları olarak belirlenmiş.

Facebook_Graph_Search

Peki bu yeni sosyal ağ araması nasıl çalışıyor derseniz. Örneğin “Arkadaşlarımın Antalya’daki Fotoğrafları”, “Beğendiğim Fotoğraflar”, “Beğendiğim Fotoğraflar İçinde İzmir’de Çekilmiş Olanlar”, “1970 Önceki Fotoğraflar”, “Bisiklet’i Beğenen Kişiler” gibi özel aramalar yapmanız mümkün olacak.

Facebook şu an için beta aşamasında olan bu servisini ABD’de küçük bir kitleye sunuyor. Beta aşaması tamamlandığında ise dünya genelinde herkes bu arama özelliğinden faydalanmaya başlayacak. Sizde bu linke tıkladıktan sonra sayfada en altta yer alan ‘Bekleme Listesine Katıl’a basarak bu özelliği ilk kullanan kullanıcılar arasında yer alabilirsin.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Facebook Yeni Arama Motoru İle Fotoğraflara Ulaşmak Artık Daha Kolay

  1. faceye kendim nasil resim yukuye bilirim?

Cevap Yazın