Fotoğrafta İnanılmaz Yansımalar Elde Etmek için Su Kullanın

Durgun su üzerindeki yansımalar çoğu zaman ilginç görüntüler oluştururlar. Yansıma çekimi için suyu kullanmak fotoğrafta kullandığınız temayı biraz daraltabilir ama çok enteresan çekimlere de ulaşmanızı sağlayabilir.

Yansıma fotoğrafı çekerken dikkat etmeniz gereken en önemli şey rüzgarsız durgun bir havada çekim yapmak olmalıdır. Havanın çok rüzgarlı olması durumunda doğal olarak sudaki yansıma bu hareketlilikten dolayı yansımayı dağıtacak ve görüntü net olmayacaktır. Güneşin doğuşu ve batışı sırasındaki yansımalar güneş ışınlarının daha yumuşak olmasından dolayı tercih edilebilir. Çekmek istediğiniz obje ile yansımasını aynı kare içine alamıyorsanız onun yansımasını çekin, bu fotoğrafınızın daha ilgi çekici olmasını sağlayacaktır. İmkanınız varsa mutlaka “polarize filtre” kullanın. Polarize filtreler su yüzeyindeki yansımayı büyük ölçüde ortadan kaldırarak renkleri doygunlaştıracaktır.

Fotoğrafta İnanılmaz Yansımalar Elde Etmek için Su Kullanın

İşte size ilham vermesi için seçtiğimiz 35 yansıma fotoğrafı. Her bir fotoğrafa tıklayarak flickr sayfasındaki detaylara ulaşabilirsiniz.

sunset at peggy’s cove

Arthington Viaduct Sunrise

A moment in time

Fall / herfst / autumn / Herbst

Water Reflections

Riffelsee

water reflection

Real Joy

Dynamic Serenity

Soon to be published

Lower Pierce Reservoir in HDR

quarter past 5

The Golden Reflection of a Tree

On Golden pond

Fishing

India-6107 – Taj Mahal

Attaining Wisdom

Larnaca Salt Lake

wake los cabos

Tranquility…

Misty Morning

Hopfensee

capsalou_092008_2

Fall colors at the Squan Reservoir

Hidden alcove at the ‘squan reservoir

Darkness & Evil

eleven

Lake by night

Aurora Borealis, the colored lights seen in the skies around the North Pole, the Northern Lights, from Bear Lake, Alaska

Bridges

Pajaros

Reflection II

Thanks for the magic!

Ins Wasser gefallen

Piccadilly Circus reflections

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

2 comments on “Fotoğrafta İnanılmaz Yansımalar Elde Etmek için Su Kullanın

  1. Avatar for İlker Laçalar

    Ozan Dikerler

    polarize filtre sudaki yansımayı kaldırıyorsa o zaman neden sudaki yansımayı çekmek için polarize filtre kullanın demişsiniz anlayamadım

    • Avatar for İlker Laçalar

      Alper Orus

      merhaba, polarize filtreler hareket eden ışık dalgalarını filtreler. yani burada alınan yansıma ışığın yansımasıdır. polarize filtreler metal olmayan yüzeylerdeki yansımayı alıp, yansımasız bir görüntü sunarlar.

Cevap Yazın