Fujifilm X-T100, Uygun Fiyatlı X-Serisi Aynasız Makine Duyuruldu

Aynasız fotoğraf makine pazarında oldukça iddialı olan Fujifilm, giriş seviyesi kullanıcıları için uygun fiyatlı, SLR tasarımlı yeni fotoğraf makinesi Fujifilm X-T100’ü resmi olarak duyurdu. 

Fuji’nin popüler X-serisi aynasız fotoğraf makineleri arasında daha çok giriş seviyesi kullanıcılara hitap edecek şekilde konumlanan Fujifilm X-T100, seride kendini ispatlamış 24 megapiksel APS-C CMOS sensör kullanıyor. Önemli bir farklılık ise sensörün X-T20 ve X-T2’deki gibi X-Trans değil Bayer olması. 

Fujifilm X-A5 modelinin elektronik vizöre sahip ve SLR hali diyebileceğimiz X-T100,  üç yönlü dönebilen LCD ekran, yüksek çözünürlüklü ve yüksek büyültmeli (0.62x) organik EL elektronik vizör ile geliyor. Fuji’nin özellikle Jpeg çıktılarında sevilen film simülasyon modlarını da içeren X-T100, saniyede 6 kare seri çekim yapabiliyor ve 4K video çekebiliyor. 

Altın, gri ve siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile sunulacak Fujifilm X-T100 aynasız fotoğraf makinesi Bluetooth LE teknolojisine sahip ve WiFi üzerinden görüntü aktarabiliyor.

Tek şarjla 430 kare fotoğraf çekebilen Fujifilm X-T100, haziran ayının ortasında 600 dolar gövde fiyatıyla yurtdışında satışa çıkacak. Eğer Fujinon XC 15-45mm F3.5-5.6 OIS PZ lens ise beraber alınırsa fiyatı 699 dolar gibi bir fiyata ulaşıyor. Fujifilm Türkiye’nin fiyat politikasına göre ülkemizde 2.500 – 3.000 TL aralığında satışının olacağını tahmin edebiliriz.

Bana hikayeni anlat: X serisi aynasız fotoğraf makineleri serisine eklenen yeni ve şık model FUJIFILM X-T100 tanıtıldı.

Şık ve retro tasarımı ile küçük ancak iddialı X-T100 modeli 24.2 megapiksel sensörü ve Fujifilm’in meşhur renk reprodüksiyonu ile olağanüstü görüntü kalitesi sunmaktadır. Gelişmiş otomatik ortam tanıma, üç yönlü açılabilen dokunmatik ekran ve en son Bluetooth® teknolojisini içeren makine günlük çekimler için vazgeçilmez bir refakatçi olacaktır.

FUJIFILM Corporation (Başkan: Kenji Sukeno) şirketi üst seviye aynasız dijital fotoğraf makineleri X serisinin en yeni üyesi olan FUJIFILM X-T100 modelini 24 Mayıs 2018 tarihinde tanıtacaktır. Retro ve şık bir tasarımı olan makine 0.62x büyütmeli vizör, yatay açılan bir arka LCD ekran ve 430 kareye kadar dayanabilen pil ömrü gibi bir dizi özellik sunmaktadır.

Küçük ancak iddialı bir model olan X-T100 sadece 448g ağırlığında olup, anotlanmış kaplamalı alüminyum üst kapağı ile retro tasarımı sayesinde lüks bir görünüme sahiptir. Güçlü 24.2 megapiksel APS-C ebatlı sensör olağan bir cep telefonunda bulunan sensörden 14 kat daha büyüktür ve paylaşmayı kolaylaştıran en son Bluetooth® teknolojisini içermektedir.

Faz algılamalı AF sistemi ile donatılmış olan kamera ayrıca daha hızlı ve hassas odaklamayı mümkün kılan AF algoritması kullanmaktadır. FUJIFILM’in olağanüstü görüntü kalitesi ve ikonik renk reprodüksiyon teknolojisi ile birleştirildiğinde X-T100 modeli, sahip olmaktan ve kullanmaktan zevk duyacağınız ve kimsenin fotoğrafçılık gezilerinde yanından ayırmayacağı bir makinedir.  

Temel özellikler

Anotlanmış kaplama çeşitli renkler dahilinde retro ve şık bir tasarım sunmaktadır. 80 yıldan fazla bir tecrübe sonucunda oluşan Fujifilm’in ikonik renk reprodüksiyon teknolojisi ile birleştirildiğinde makine çok geniş kullanım alanlarında mükemmel bir refakatçi olacaktır.

X-T100 modeli koyu gümüş, siyah ve altın renklerinde sunulmaktadır ve üst yüzeydeki üç adet kontrol çarkı ile sevilen Fujifilm’in X-T serisinin tanıdık tasarımını gözler önüne sermektedir. 

X-T100 modeli 24.2 megapiksel APS-C sensör ile görüntü işlem motorunu birleştirerek FUJIFILM’in meşhur fotoğraf kalitesini sunar. FUJINON lens ile birlikte kamera en yüksek çözünürlük, ISO başarımı, geniş dinamik alan ve olağanüstü renk reprodüksiyonu sağlamaktadır.

Hızlı AF ve otomatik işlevlerin çeşitliliği ile kullanım kolaylığı – makine böylece, fotoğrafçılığın her kademesindeki çok geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir.

X-T100 faz algılamalı pikseller ve X serisi üst modelleri için yeni geliştirilmiş olan bir algoritma kullanmaktadır. Zeki ve hibrit AF sisteminin hızlı ve hassas otomatik netlemesi en güzel fotoğrafik anların anında yakalanmasını sağlar. Üstelik evrimleşmiş SR+ Auto modu artık nesne ve ortam tanımayı birleştirmektedir. Bu otomatik işlemler makineyi ulaşılabilir ve herkes için kolay kullanılabilir hale getirmektedir.

Fujifilm’in ikonik ve saygı duyulan X mount lensleri serisi ile uyumlu ve üç yönlü açılabilen LCD ekran, elektronik bir vizör ve güçlü bir batarya sunar.

X-T100 modeli en son geliştirilen küçük ve hafif elektronik XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ lens dahil Fujifilm’in ödüllü X mount lens serisi ile uyumludur. 

Fujifilm’in 26 lensten oluşan geniş çaplı lens serisi 15mm ile 1200mm (eşdeğer) aralığında, zoom ve prime lensler dahil çok büyük bir odak uzaklığı çeşitliliği sunmaktadır. Yeni tanıtılan ve üç yönlü açılabilen LCD ekran, yüksek çözünürlüklü ve yüksek büyültmeli (0.62x) organik EL elektronik vizör ve her şarjda 430 kare çekebilen güçlü bir batarya kapasitesinin birleşimi sonucunda X-T100 modeli çok yönlü, güvenilir ve yaratıcılık konusunda ideal bir ortaktır. 

Yeni Bluetooth® teknolojisi ile hızlı ve sorunsuz görüntü aktarımı

Bluetooth® düşük enerji teknolojisi bağlı tablet veya akıllı telefonlara fotoğrafları hızlı, kolay ve otomatik olarak ve ‘FUJIFILM Camera Remote’ uygulaması kullanılarak aktarmak için geliştirilmiştir. Sorunsuz aktarım işlevi özellikle çekim modunda istikrarlı bir aktarma sağlayarak resimlerin anında paylaşılmasını ve indirilmesini sağlar. Makine FUJIFILM Instax SP-3 baskı makinesi ile de uyumlu olduğu için kullanıcılar, baskının zevkine vararak paylaşmanın eğlencesini daha fazla yaşarlar.

Eşsiz ve ikonik film simülasyonu ve gelişmiş filtre modları ile sanatsal ifade daha kolay olur

X-T100 modeli FUJIFILM’in eşsiz film simülasyon modlarının 11 çeşidini ve gelişmiş filtrelerin 17 çeşidini sunmaktadır. Böylece film simülasyonu renkler ve sanatsal ifadeler içeren gelişmiş bir sanatsal havayı kolayca eklemek mümkündür.

Bunlara ek olarak ayarlama ögeleri işlev çarkı, pozlamayı dengeleme çarkı ve arkadaki LCD ekranda yapılan dokunmatik işlevler ile hızlı ve kolayca yapılabilmektedir. Tüm bu özellikler fotoğrafik ifade özgürlüğü sunmak için tasarlanmışlardır.

Fujifilm X-T100 Tanıtım Videoları

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın