Fujifilm X-T2 için Ver4.0.0 ürün yazılım güncellemesi yayınlandı

Fujifilm X-T2 aynasız fotoğraf makinesi için Firmware Versiyon 4.0.0 ürün yazılım güncellemesi yayınlandı. 

APS-c sensöre sahip X Serisi aynasız fotoğraf makineleri arasında üst konumda yer alan X-T2 için önemli sayılabilecek bu güncelleme hatırı sayılır yeni özellikleri de beraberinde getiriyor. 

Bunların arasında yeni Focus Bracketing, FUJINON MKX18-55mmT2.9 ve FUJINON MKX50-135mmT2.9 ile uyumluluk ve yeni AF algoritmalarının en son güncellemelerini ve performans gelişmelerini içeriyor. Fujifilm X-T2 için Ver4.0.0 ürün yazılım güncellemesi hakkındaki tüm detayları ve indirme linkini yazının devamında bulabilirsiniz. 

FUJIFILM X-T2 Firmware Ver.4.0.0 Yayınlandı

Fujifilm X-T2 için Ver4.0.0 ürün yazılım güncellemesi yayınlandı

1. “Odaklama dizisi” eklendi

Güncelleme sayesinde kullanıcı 999 kareye kadar odak mesafeli dizi çekebilir. Fotoğrafçı çekime başladığında odak konumu deklanşörün her faaliyetinde, 1 ila 10 arasında belirlenmiş olan odak kaydırma değerine göre kaydırılır.

2. Yeni geliştirilen sinema lensleri FUJINON MKX18-55mmT2.9 ve FUJINON MKX50-135mmT2.9 ile uyumlu

Güncelleme, yeni geliştirilen sinema lensleri FUJINON MKX18-55mmT2.9 ve FUJINON MKX50-135mmT2.9 ile uyumluluk sağlar

  1. 1) Diyafram bilgileri ekranda gösterilebilir. Güncelleme sayesinde kullanıcılar T-stop veya F-stop seçebilirler.
  2. 2) Ekranda gösterilen mesafe göstergesi ile kullanıcılar odak mesafesini kontrol edebilirler.
  3. 3) Distorsiyon ve renk/aydınlık nüansları otomatik olarak düzeltilir.
  4. 4) Lens pozisyonu temel alınarak beyaz dengesi otomatik olarak hesaplanır ve film simülasyon modları ile renk ifadeleri sunulur.

3. Büyütülmüş ve kişiselleştirilebilen göstergeler veya bilgiler

Bu güncelleme sayesinde kullanıcılar göstergeleri ve/veya ekrandaki bilgileri büyütebilirler. Aynı zamanda kullanıcılar ekranda gösterilen bilginin konumunu belirleyebilirler.

4. F-log SD kart kaydı eklendi

Güncelleme sayesinde kullanıcılar F-log film verilerini SD kartlarına kayıt edebilirler.

5. 1080/120P çok hızlı video modu eklendi

Güncelleme sayesinde kullanıcılar 1080/120P çok hızlı video (1/2, 1/4 ve 1/5 hızda ağır çekim) çekebilirler ve böylece muhteşem ağır çekim görüntüleri elde ederler.

6. Gelişmiş, faz algılamalı AF

AF algoritmalarının en son güncellemeleri aşağıdaki performans gelişmelerini içerir:

(1) Faz algılamalı AF için düşük ışık limiti 0.5EV ila -1.0EV aralığında yakl. 1.5 stop olarak geliştirilmiştir ve böylece az ışıklı ortamlarda AF hassasiyeti ve hızı yükseltilmiştir.
(2) Minimum diyafram F8 değerinden F11 değerine çıkartılmıştır. Örneğin: XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR lens XF2X TC WR dönüştürücü ile kullanıldığında artık, faz algılamalı AF devreye alınabilmektedir.
(3) Zoom işlemi sırasında AF-C için yapılan büyük gelişmeler sayesinde spor veya konuların tahmin edilemeyecek şekilde hareket ettiği çekimlerde büyük faydalar sağlanmıştır.
(4) Faz algılamalı AF modundaki gelişmeler sonucunda artık vahşi kuşların ve vahşi hayvanların ince detaylı yüzey dokuları yüksek hız ve kesinlikte çekilebilmektedir.

7. “Titrek ışık (flicker) azaltma” eklendi

İç mekan spor fotoğrafçılığının kalitesini geliştirmek için güncelleme, floresan veya benzer ışık altında yapılan çekimlerde hem resim hem de ekranda kullanıcıların titrek ışık (flicker) etkisini azaltabilmesini sağlar.

8. “Klasör seç” ve “Klasör yarat” eklendi

Kullanıcıların sonraki fotoğrafların kayıt edileceği klasörü seçmelerini sağlar. Böylece kullanıcılar beş karakterli bir klasör adı girerek sonraki fotoğrafların kayıt edildiği bir klasör oluşturabilir.

Fujifilm X-T2 firmware version 4.00 İndir

via dailycameranews.com

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın