En Yetenekli Kompakt Fujifilm X100V İncelemesi, Özellikleri, Fiyatı

Fujifilm X100V incelemesi içerisinde APS-c sensöre sahip aynasız fotoğraf makinesi özellikleri, satış fiyatı yanısıra çekilmiş örnek fotoğrafları ve videoları bulabilirsiniz.

Fujifilm X100V, orijinal modelin neredeyse on yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana Fujifilm’in beşinci X100 serisi fotoğraf makinesi modelidir. İlk günden bu yana her yeni sürümdeki ürün gelişiminde muazzam yol alan ve satışları hem sıfır hem ikinci el oldukça iyi olan, son derece yetenekli bir fotoğraf makinesidir. Birbirini takip eden her yinelemede, Fujifilm büyük sensörlü, prime lensli kompakt kamerasını gittikçe daha yetenekli hale getirdi ve bu en son model, Fujifilm’in üst düzey değiştirilebilir lensli X-Pro3’ün temel parçalarını kullanırken onları çok daha küçük bir gövdede sunar. 

Bunların arasında şirketin en yeni 26MP X-Trans APS-C sensörü ve işlemci kombinasyonunu, çok gelişmiş otomatik netleme ve birinci sınıf bir kompakt fotoğraf makinesinde gördüğümüz en iyi video özelliği setini elde edeceğiniz anlamına gelir. Fujifilm X100V ile gelen yenilikler bununla da bitmiyor. Yeni tasarlanan lens, iyileştirilen ergonomi ve elden geçen vizör ve çok daha fazlasını sayabiliriz. .

Tüm bu yenilemeler ve güçlü video özellikleri ile duyurulan Fujifilm X100V ilk izlenim ve inceleme yazısında bilinmesi gereken özellikler ve X100F ile farklılıkları nelerdir? Şimdi Fujifilm X100V incelemesi kapsamında bu sabit prime lense sahip kompakt aynasız fotoğraf makinesinin detaylarına bakalım.

Fujifilm X100V incelemesi – özellikler ve fiyat detayları

Fujifilm X100V incelemesi için özellikler detaylarına bakmadan önce ilgili kullanıcıların (özellikle X100 serisi sahibi olanların) X100T vs X100F vs X100V karşılaştırmasına bakmalarını tavsiye ederiz.

Fujifilm X100V Öne Çıkan Özellikler:

  • 26 MP X-Trans sensörü
  • Yeniden tasarlanmış lens (önceki dönüştürücülerle uyumlu hala 23 mm F2)
  • Dahili 4 adımlı ND filtre
  • 1,62M noktalı dokunmatik LCD panel eğilebilir
  • 3.69M noktalı OLED EVF, yeniden tasarlanmış OVF optikleri güncellendi
  • Eterna film sim ve F-Log dahili yakalama ile 4K / 30p’ye kadar (yalnızca 8 bit)
  • 2,5mm mikrofon bağlantı noktası, adaptörlü USB-C üzerinden kulaklık
  • Filtre adaptörü ve filtre kullanıldığında hava sızdırmaz
  • Tek SD kart yuvası
  • CIPA, EVF’yi kullanarak 350, OVF’yi kullanarak 420 çekim kapasitesi

Bir Bakışta Fujifilm X100V

Fujifilm X100V, sabit 35mm eşdeğeri olan F2 Lense sahip rangefinder tarzı bir fotoğraf makinesidir. Eğilebilir bir dokunmatik LCD ekran ile birlikte optik veya elektronik olabilen benzersiz bir vizöre sahiptir. Kamerada hemen hemen her şey için kadranlar bulunuyor ve geçmiş günlerden kamera hissi veriyor. X100V, Fujifilm’in 26MP X-Trans CMOS sensörünün yanı sıra şirketin yüz ve göz algılama içeren en yeni AF sistemini kullanıyor. X100V, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmenin yanı sıra 10 dakikaya kadar hem DCI hem de UHD 4K video çekebilir ve F-Log ve Eterna’yı destekler.

Fujifilm X100V Sensör ve Otomatik Netleme

Fuji X100V, aynı X-T3 ve X-Pro3 değiştirilebilir lensli kamerlardaki temel sensör ve işlemci kombinasyonunu miras almaktadır. Sonuç olarak X-Trans renkli filtre dizisine sahip bir BSI-CMOS sensöründen 26MP çözünürlük elde edersiniz. Ayrıca, maksimum ISO 12800 olarak kalsa da, daha düşük  doğal ISO değeri olarak 160 artık mümkündür.

Bu sensörün ana faydaları arasında çok hızlı okuma hızından bahsedebiliriz. Elektronik obtüratörü kullanırken, sensörün tam genişliğini kullanarak 20 fps’ye kadar ve 1,25x kırpma ile 30 fps’ye kadar çok yüksek seri çekim hızlarına erişebilirsiniz.

Yeni sensör, neredeyse tüm çerçeveye yayılmış 425 AF noktasına sahip (X100F’de 325 noktadan daha fazla) yeni bir sensör üzeri faz algılama otomatik odaklama sistemi (X-Pro3’ten) sunmaktadır. Hem fotoğraf hem de video çekimlerinde hissedebileceğiniz AF geliştirmesi çok daha seri ve net fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor.

Fujifilm X100V 23mm Lens ve Vizör

İlk bakışta, X100V’deki 23mm F2 lens, serinin önceki modellerindekiyle aynı görünüyor. Aslında yeniden tasarlanan lens, geniş açılı yakın çekimlerde kullanılırken daha iyi performans ve genel olarak daha iyi köşe performansı sunuyor. Fujifilm’in WCL-X100 ve TCL-X100 geniş açılı ve telefoto dönüştürme lensler açısından bakıldığında X100V’deki yeni lens tasarımının bu adaptörlerle çalışacağını ve böylece yenilerini satın almanıza gerek olmayacağını belirtebiliriz. Geniş açı dönüştürücü lens (WCL-X100 II) veya tele-dönüştürücü lens (TCL-X100 II) ile X100V modelinin sabit 23mm odak uzunluğunu, 35mm formatta 28mm eşdeğer (0.8x) veya 50mm (1.4x) eşdeğere çıkarmak mümkün.

Fujifilm, X100V’deki vizörün esasen X-Pro3’tekiyle aynı olduğunu ve bu kamera için bunun genellikle iyi bir şey olduğunu söylüyor. Hala hibrit bir optik ve elektronik birim, eski vizörden daha büyük ve şimdi bir OLED panele sahip.

Fujifilm X100V Video

Yakın zamana kadar, hiç kimse X100 tarzı bir fotoğraf makinesi ile video çekme fikrine sıcak bakmazdı. X100V tüm bu ön yargıları yıkıyor ve şu anda video için piyasadaki en iyi kompakt diyebiliriz. Ultra ağır çekim için 30 fps’ye kadar 4K ve 120 fps’de 1080p video çekebilirsiniz. Kamera, 200 Mbps’ye kadar makul maksimum bit hızlarını da destekler.

X100V, türünün herhangi bir kamerasında bulabileceğiniz en eksiksiz video özelliği setiyle birlikte gelir. Kamera dışında daha kullanışlı bir görünüm isteyenler için makine, Eterna film simülasyon profiliyle birlikte geliyor.

Fujifilm X100V Satış Fiyatı

Yeni bir 23mm f/2.0 sabit lens kullanan Fujifilm X100V tek şarj ile EVF üzerinden 350 çekim, OVF üzerinden 420 yapabiliyor. Fujifilm X100V Satış Fiyatı nedir ? Yurt dışında 1.399 dolar fiyat etiketine sahip olan X100V için Türkiye satış fiyatı ise 9.999 TL seviyesinde yer alıyor.

Fuji X100V ile Çekilmiş Videolar

Değerlendirme

Fujifilm X100V incelemesi için artık sözlerimizi tamamlıyoruz. Fujifilm bu kompakt hızlı aynasız fotoğraf makinesi için olması gereken çoğu özelliği yeni bir sensör, işlemci, lens ve video özellikleri ile güncellemiş gözüküyor. Fujifilm yıllarını X100 serisini mükemmelleştirmek için harcadı ve sonuç olarak X100V, kullanımı keyifli olan güzel bir fotoğraf makinesi. Aynı zamanda, teknik açıdan şu ana kadar ki en büyük yükseltmeyi temsil ediyor ve Fujifilm’in bu pazardaki rekabeti gerçekten yenmesine yardımcı oluyor.

Fujifilm kameralar insan fotoğrafları için harikadır ve sokak fotoğrafçılığı için idealdir. Özellikle X100V, daha yüksek çözünürlüklü sensör ve çok geliştirilmiş 23mm f/2.0 lens sayesinde şimdiye kadar olduğundan çok daha keskin. Eğimli ekran, sokak fotoğrafçılığını çok daha kolay hale getiriyor, artık hava şartlarına karşı korumalı ve çok daha iyi bir video seçeneği sunuyor. Bu, diğer bir çok küçük iyileştirmenin üstünde.

Fujifilm X-T3 inceleme sonucuna fiyat açısından bakıldığında açıkçası X100V’in sıınıfında gerçekten eşi bulunmuyor. Kıyaslamak gerekirse Ricoh’un 900 dolarlık GR III’ünde 24 megapiksel çözünürlüklü bir APS-C sensör ve sabit bir 18 mm f/2.8 lens bulunur. Ancak, görüntü kalitesi, kullanım ve dayanıklılık açısından X100V’ye ralip olamaz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“En Yetenekli Kompakt Fujifilm X100V İncelemesi, Özellikleri, Fiyatı

Cevap Yazın