GoPro HERO9 Black Aksiyon Kamerası

Aksiyon kamerası konusunda en başarılı üreticilerden biri olan GoPro, yeni aksiyon kamerası serisi GoPro Hero 9 Black modelinin fiyat, inceleme ve özellikleriVlog çekenleri hedef alan aksiyon kamerasının en önemli özellikleri arasında HERO8 Black’e göre %40 daha iyi pil ömrü ve 10 metreye (33ft) kadar su geçirmezlik olduğunu söyleyebiliriz. HERO9 Black, kamerayı fotoğraf ve video ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde düzenlemek için 40’tan fazla GoPro mod ve aksesuarıyla uyumludur.

Peki GoPro Hero 9 Black Özellikleri ile Neler Sunuyor? GoPro Hero9 Black aksiyon kamerası 20 MP çözünürlüğe, 5K 30p video kayıt etme yeteneğine ve HyperSmooth 3.0 görüntü sabitleme teknolojisine sahiptir. 5K 30p’nin yanı sıra 4K / 60p, 2.7K / 120p, 1440 / 240p ve 1080 / 240p görüntüleri de çekebilir. Arka taraftaki geleneksel dokunmatik ekrana ek olarak, ön tarafa monte edilmiş canlı görüntülü LCD’ye sahiptir.

GoPro Hero9, 8x ağır çekim video kaydı yapmanıza olanak sağlıyor. LiveBurst moduyla iPhone’lardaki gibi deklanşör öncesinde ve sonrasındaki 1.5 saniyeyi de çekiminize dahil ediyor. Sesle kontrol edilebiliyor. Şirketin HyperSmooth dijital görüntü sabitlemesinin (otomatik ufuk seviyelendirmeli) en son sürümüne (3.0) ve gerçek ve yarı hızlı yakalama için TimeWarp 3.0’a sahiptir. Hero9, canlı akışı destekler ve 1080p web kamerası görevi görebilir. Gelişmiş rüzgar gürültüsü azaltma özelliğine sahip üç mikrofon yerleşiktir. Tahmin edebileceğiniz gibi, Hero9 sağlamdır ve muhafaza olmadan 33 metreye kadar su geçirmezdir. İsteğe bağlı Max Lens Modu, 2.7K / 60p’ye kadar HyperSmooth sabitleme desteği ile 155 derecelik bir FOV sunar.

GoPro Hero 9 Black, 1.720 mAh kapasiteli bir batarya ile sunulurken harici bir kılıfa ihtiyaç duymadan 10 metreye kadar suya dayanıklılık sunuyor. Ayrıca GoPro Hero 9 Black üç adet dahili mikrofonuyla rüzgar gürültüsü azaltma özelliğine sahiptir. Özleliklerin bir listesini aşağıda bulabilirsiniz.

GoPro HERO9 Black Özellikleri

  • 23.6MP Sensör, 5K 30p Video & 20MP Fotoğraf
  • Önde Canlı İzleme Ekranı, Arkada Dokunmatik Ekran
  • Webcam Modu & 1080p Canlı Yayın
  • HyperSmooth 3.0 Görüntü Sabitleme
  • 33′ / 10m Su Geçirmezlik(Harici Kılıfa İhtiyaç Duymadan)
  • PowerTools & Protune Özellik Setleri
  • Time-Lapse & Night-Lapse Çekim Modları
  • 8x Slow-Motion Ağır Çekim
  • Dahili Montaj Yuvası
  • 30% Daha Uzun Süre Çalışma İmkanı Sunan 1720mAh Batarya

GoPro HERO9 Black Satış Fiyatı

GoPro Hero9 Black satış fiyatı $449.99 dolar olarak açıklandı. Yeni aksiyon kamerası sadece Black yani siyah olarak satışa sunulacak. GoPro aynı zamanda Türkiye’de satışta. Türkiye için GoPro Hero9 Black satış fiyatı 5000 TL seviyelerinde bulunabiliyor.

GoPro HERO9 Black Tanıtım Videosu

Ön Ekran + Arka Dokunmatik Ekran

HERO 9’un arkasında önceki modelden daha büyük bir dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekran önceki modelden alışılan kontrol özelliklerini sunuyor. Öndeki ekran ise durum göstergelerinin yanında yeni canlı ön izleme özelliğiyle kendinizi çekerken ya da vlog gibi çekimlerde kadrajınızı görmenize olanak tanıyor.

Güçlü Batarya

HERO 9 Black 1720mAh bataryasıyla önceki model HERO 8’den 30% daha uzun batarya ömrü sunuyor.

HyperSmooth 3.0

GoPro HERO9 Black HyperSmooth 3.0 teknolojisi ile daha gelişmiş görüntü sabitleme deneyimi sağlıyor.

Ufuk Çizgisi Takibi

GoPro HERO 9 %45 eğime kadar ufuk çizgisi takibi yapabiliyor. Bu sayede çekimlerinizdeki kadraj yamukluğunu daima düzelterek daha güzel görünen çekimler yapmanızı sağlıyor.

TimeWarp 3.0

GoPro HERO 9 TimeWarp 3.0 özeliği ile istediğiniz her yerde time-lapse yapabilirsiniz. Ses olmadan yarım hız veya tam hız şeklinde time-lapse videolar oluşturabilirsiniz.

Sezgisel Dokunmatik Ekran

GoPro HERO 9’un arka tarafından bulunan dokunmatik ekranıyla tüm kamera kontrolleriniz oldukça kolaylaşır.

1080p Canlı Yayın

GoPro uygulaması ile sosyal medya hesaplarınızdan 1080p HD kalitede canlı yayın yapabilirsiniz. Üstelik HyperSmooth görüntü sabitleme özelliği de canlı yayınlarınızda aktif olarak düzeltme yapar. Canlı yayınlarınızı sonradan izlemek ya da farklı bir şekilde kullanmak için canlı yayınla eş zamanlı olarak SD kartınıza kaydedebilirsiniz.

Webcam Modu

HERO 9’u bilgisayarınıza bağladığınızda 1080p HD bir web kamerası olarak kullanabilirsiniz. Opsiyonel GoPro montaj aparatları ile sizin için en uygun webcam setini oluşturabilirsiniz.

Güçlendirilmiş + Su Geçirmez

HERO9 Black tüm hava koşullarına uyacak şekilde güçlendirilmiştir ve harici bir kılıfa ihtiyaç duymadan 10 metreye kadar su geçirmez özelliğe sahiptir. Harici bir su geçirmez kılıf kullanıldığında su geçirmezlik 50 metreye kadar çıkabilir.

Power Tools Gelişmiş Çekim Modları

HERO9 Black, Power Tools Gelişmiş Çekim Modları ile HindSight, LiveBurst, Zaman Ayarlı Çekim ve Süreli Çekim gibi akıllı çekim özelliklerine sahptir.

Power Tools HindSight

HindSight özelliği aktifleştirildiğinde kayıt düğmesine bastığınız andan önceki 30 saniyeyi de kayda dahil eder. Böylece hiçbir anı kaçırmadan kayıt edebilirsiniz.

Power Tools LiveBurst

LiveBurst moduyla iPhone’lardaki gibi deklanşör öncesinde ve sonrasındaki 1.5 saniyeyi de çekiminize dahil edebilirsiniz.

Power Tools Zaman Ayarlı Çekim

Bu özellikte çekimin başlangıç ve bitiş zamanını belirleyerek GoPro HERO 9’un bu aralık içersinde çekim yapmasını sağlayabilirsiniz.

Power Tools Süreli Çekim

HERO 9’a ne kadar süre çekim yapacağını söyleyebilirsiniz. Belirlediğiniz sürede çekim yapar ve kaydı durdurur.

8x Slow-Motion Ağır Çekim

1080p240 video kaydı yeteneği ile HyperSmooth 3.0 görüntü sabitlemeyle birlikte 8x slow motion ağır çekimler yapabilmenizi sağlar.

Night-Lapse Video

Gece 4K, 2.7K 4:3, 1440p ya da 1080p time-lapse videolar çekebilirsiniz. Tüm görüntü kamera içerisinde işlenir.

Ön Tanımlı ve Özelleştirilebilir Seçenekler

HERO9 Black ön tanımlı video ayarlarıyle birlikte gelir. Bunlar Standard, Aktivite, Sinematik ve Slo-Mo gibi ön tanımlı ayarlardan oluşuyor. Bunların dışında kendi kullanımınıza göre özelleştirilebilir ayar setleri oluşturabilirsiniz.

Sesle Kontrol

GoPro HERO9, “GoPro, take a photo.” gibi 14 adet ses komutu ile eller serbest şekilde uzaktan kontrol edilebilir. Kamera kapalı olduğunda bile “GoPro, turn on.” şeklinde sesli komut vererek açılmasını sağlayabilirsiniz.

Dikey Çekim

Snapchat ve Instagram gibi sosyal medya platformlarına uyumlu dikey çekimler yapabilirsiniz.

Zamanlayıcı

Zamanlayıcı sayesinde grup fotoğrafı ya da grup videosu çekmek oldukça kolaylaşır. Süreyi ayarlayıp GoPro’nun karşısına geçmeniz yeterlidir.

RAW Fotoğraf

RAW fotoğraf modu düzenleme işlemleri için daha fazla esneklik sunar. Time-lapse, burst gibi tek ya da çoklu çekimler yapabilirsiniz.

USB Type-C Android Bağlantısı

USB Type-C bağlantısı ile Android cihazlarınıza fotoğraf ve video aktarımı yapabilirsiniz.

Video Üzerinde Veri Gösterme + GPS

HERO9 GPS özelliğini aktifleştirdiğinizde kaydedilen konum, hız, yükseklik gibi verileri daha sonra GoPro uygulaması üzerinden videolarınıza ekleyebilirsiniz. Opsiyonel olarak hız göstergesi, GoPro logosu, GPS rotası, harita ve G kuvvet gibi görselleştirmeler ekleyebilirsiniz.

Yüz, Gülüş, Göz Kırpma + Sahne Tespiti

HERO9 Black gülümsemeleri, göz kırpmaları ve yüzleri tanıyabilir. GoPro uygulaması bu detayları kullanarak en iyi fotoğraf ve videoyu seçmenizde yardımcı olur.

GoPro Uygulaması

GoPro uygulaması ile uzaktan kayıt başlatıp durdurabilir, kameranızı kontrol edebilirsiniz.

Hızlı Şarj

Ayrıca satılan GoPro Supercharger adaptörüyle GoPro HERO 9 bataryanızı standart 5V 1A adaptörlere göre 35% daha hızlı şarj edebilirsiniz.

GoPro Aksesuarları

HERO9 Black 45’ten fazla GoPro aksesuarıyla tam uyumludur.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın