Nikkor 80.Yıldönümünü Kutluyor

Bu yıl Nikon’un NIKKOR lenslerinin 80. yılı. Nikon 2013 yılında yıldönümü sebiyle yapacağı çalışmalarla NIKKOR markasının tarihini ve güvenilirliğini daha da güçlendirmeyi planlıyor. İlk adımı da NIKKOR için bir 80.yıl logosu tasarlayarak atıyor. Nikon bu yeni logoyu ürün broşürlerinde, reklamlarda ve diğer tüm iletişim çalışmalarında kullanacak. Yıl dönümü logosu NIKKOR’un uzun tarihi boyunca optik teknolojide yarattığı gelişimi somutlaştıracak bir çalışma olacak.

80 years_nikkor_lenses
NIKKOR’un tarihi, 1932 yılında NIKKOR markasının Nikon (ardından Nippon Kogaku KK) tarafından tescil ettirilmesiyle başladı. 1933 yılında da ilk Aero-Nikkor lensin sevkiyatıyla devam etti. Bu tarihten itibaren Nikon hem film hem de dijital fotoğraf makineleri için lens üretmeye ara vermeden devam etti. Optik teknolojilerde zaman içerisinde gösterdiği gelişim ile NIKKOR yüksek performanslı lensler için iyi bilinen bir marka olarak büyüdü. 1959 yılında, Nikon (ardından Nippon Kogaku K.K.) ilk SLR fotoğraf makinesini, F bağlantılı SLR lensini ve NIKKOR-S oto 5cm f/2’yi üretti. Günümüze geldiğimizde Kasım 2012 itibariyle değiştirilebilir lensli fotoğraf makineleri için ürettiği NIKKOR lenslerin sayısı 75 milyona ulaştı.

NIKKOR lensler sadece değiştirilebilir lensli fotoğraf makineleri için değil aynı zamanda Nikon Coolpix serisi kompakt dijital fotoğraf makineleri ile de uyumlu. Bu sebeple NIKKOR lensleri başlangıçtan profesyonel seviyeye kadar geniş bir fotoğrafçı kitlesi tarafından kullanılıyor. Nikon’un değiştirilebilir lensli fotoğraf makineleri şu anda balık gözü lensleri, ultra geniş açı lensler, süper telefoto lensler, zoom lensler, mikro lensler, PC-E lensler ve gelişmiş makineler için 1 NIKKOR lensleri içeren 80 farklı üründen oluşuyor.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın