Nikon 1 J3 ve Nikon 1 S1 Aynasız Kameralar Duyuruldu [CES 2013]

Las Vegas’ta CES 2013 fuarının başlamasıyla birlikte üretici firmalar yeni ürünlerini bir bir duyurmaya başladılar. Aynasız kamera segmetinde yerini sağlamlaştırmayı düşünen Nikon, hem mevcut aynasız kameralardaki eksikliklerini gidermek için hem de aynasız kameralara her geçen gün artan ilgiyi, uygun bütçeli bir kamera ile de karşılamak adına iki yeni aynasız kamerasının duyurusunu yaptı.

Nikon 1 J3 ve Nikon 1 S1 adları verilen bu iki kameradan Nikon 1 J2’nin devamı niteliğinde olan Nikon 1 J3’ün açıklanan özelliklerine bakınca J2 ile arasında çok büyük bir farklılık gözükmemektedir.

Nikon iki yeni kompakt sistem aynasız fotoğraf makineleri, 14.2 megapiksel Nikon 1 J3 ve 10.1 megapiksel Nikon 1 S1 CES 2013 fuarında duyurulurken, Nikon 1 J3 CX format olup daha büyük bir görüntü sensörü kullanan, değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makineleri arasında dünyanın en küçük gövdesine sahip olurken, aynı zamanda dünyanın en küçük gövdesinde önceki modellerden daha hızlı bir şekilde AF izleme ile yaklaşık 15 fps yüksek hızda sürekli çekim desteklemektedir. Nikon tarafından geliştirilen CX Format kameralar, üstün görüntü kalitesi ve yüksek hızlı Af için süper yüksek hızlı AF CMOS sensör ile donatılmıştır.

nikon-1-aynasiz-kamera-duyuru

Nikon 1 S1 gövde olarak hız ve basitlik için tasarlanmış hızlı ve şık bir fotoğraf makinesidir. Aynı zamanda Nikon ‘un aynasız kamera dizilişinde 1 serisinindeki giriş seviye yeni S-serisi modelinin başlangıcı kabul edilmektedir. Nikon 1 S1 basitleştirilmiş kontroller ile temiz, minimalist bir tasarıma sahiptir. Her iki model de Full HD 60 ve 30 fps ve 60i, 60p ve 30p kare hızlarında video kaydedebilir ve hatta film çekimi sırasında tam çözünürlüklü fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Nikon’un bu kadar sık aynasız kamera duyurmasının nedenlerini elbetteki ayrıca araştırmak lazım ancak ilk akla gelen Nikon’un bu pazarı kendi adına canlı tutmaya çalıştığıdır. Henüz her ne kadar aynasız kameralara geçiş yapmak için erken olsa da bu kameralardaki gelişmelere bakacak olursak ilerleyen yıllarda büyük bir değişim olacağı gözükmektedir. Nikon bu yeni kamera duyuruları ile sürekli yatırım yaptığını ve bu büyüyen pazara hazır olduğunu bizlere gösteriyor.

nikon-1-s1

Nikon 1 J3 Tanıtım Videosu

Nikon 1 S1 Tanıtım Videosu

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın