Nikon Çipli Lensler Dönemi : 1990

Nikon’un en iyi AF kameraları her zaman manuel netlik yapan lenslerle çalışırlar. 1988’de üretilen Nikon F4 tam matrix ölçüm verebilmekteydi. Nikon F5, F100 ve F90 gövdelerde ise temel ölçümlerin çalışmasına izin veriyorlardı. 2004 yılından bu yana Nikon’un en iyi dijital gövdeleri yine manuel lenslerle mükemmel bir uyumla çalışmaktadırlar.

Özellikle D3X, D300, D700, D3, F6, D200 gibi gövdelerde kullanacağınız lensin odak uzunluğunu ve en açık diyaframını girerseniz, çektiğiniz fotoğraflarıda tüm EXIF verileri ve renkli matrix ölçüm yapabilmektedir. Eğer makineye manuel lensi tanıtmazsanız P ve S modlarını kullanamıyorsunuz, sadece M ve A modlarını kullanabiliyorsunuz.

Ucuz, eski filmli ve dijital makinelerde manuel lensler ölçüm yapamama nedeniyle kullanılamamaktadır. Bu makineler yeni AF lenslerle çalışmaktadır. http://legacy2digital.com/nikon/ firması meraklılar için manuel lenslere CPU kontaktları takıp bu lenslerin ucuz gövdelerle bile tüm çekim modalarında ve tam matrix ölçüm ile çalışmasını sağlanmaktadır.

 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın