Nikon COOLPIX A100 ve A10 Kompakt Fotoğraf Makineleri Duyuruldu

Nikon yeni COOLPIX fotoğraf makineleri olarak, ince ve hafif COOLPIX A100 ve AA pil ile çalışabilen COOLPIX A10 modellerini duyurdu.

Küçük ve şık tasarıma sahip 20,1 megapiksel çözünürlüklü COOLPIX A100, 5x optik zoom NIKKOR lens ile geliyor ve odak mesafesi olarak 26mm geniş açıdan 130mm telefotoya kadar çıkabiliyor.

16,1 megapiksel çözünürlüklü COOLPIX A10, 5x optik zoom NIKKOR objektif (35 mm biçiminde 26-130 mm eşdeğeri) ile gelirken 6,7 cm/2,7 inç genişliğindeki LCD ekran, çerçevelemeyi basitleştirirken Otomatik sahne seçimi, herhangi bir çekim koşulunda otomatik olarak en iyi sahne modunu seçer.

Nikon COOLPIX A10 ve A100 için duyuru öncesinde sızan kullanım kılavuzlarına buradan ve buradan bakabilirsiniz.

nikon-coolpix-a10-and-a100-digital-compact-cameras-announced

YENİ COOLPIX A100 VE A10 İLE TANIŞIN: KALİTELİ GÖRÜNTÜLER SADELİK VE ŞIKLIK İLE BULUŞUYOR

Amsterdam, Hollanda, 14 Ocak 2016: Nikon’un COOLPIX kompakt fotoğraf makineleri serisine, sadeliğin öne çıkarıldığı iki yeni ürün eklendi: Her yere götürebileceğiniz küçük ve şık tasarıma sahip 20,1 megapiksel çözünürlüklü COOLPIX A100 ve kavraması kolay bir tutucu ile harika fotoğraflar çekmeyi eğlenceli hale getiren kullanımı kolay bir düğme düzenine sahip 16,1 megapiksel çözünürlüklü COOLPIX A10.

Pil ve SD kart dahil olmak üzere yaklaşık 119 g ağırlığındaki COOLPIX A100 cebinizde, çantanızda olduğunu unutturacak kadar hafif olmasına rağmen çekim yapmayı basitleştirecek birçok özelliğe sahiptir. 5x optik zoom NIKKOR objektif ile (10x Dynamic Fine Zoom’a genişletilebilir¹) ailenizin ve arkadaşlarınızın harika yakın çekimlerini yapmakla kalmaz, Özel efektler ve Hızlı efektler ekleyerek benzersiz bir görüntü yakalayabilirsiniz. Otomatik sahne seçimi, konuyu ve çekim koşullarını belirledikten sonra otomatik olarak en uygun modu seçer. Tek bir düğmeye dokunarak HD filmler çekilebilirken Bulanıklık azaltma modu, görüntülerin temiz ve net kalmasını sağlar.

nikon-coolpix-a100

Hedef Bulan AF, ister bir insan olsun ister küçük bir nesne, fotoğraf makinenizin birincil konuyu tahmin edip otomatik olarak netleme yapmasına imkan sağlar. Büyüleyici rötuş özelliğindeki on iki çekim sonrası rötuş efekti ile Göz farı, Rimel veya Pudra seçeneklerini kullanarak makyaj eklemek veya göz altı torbalarını gizlemek mümkündür. Yaklaşık 250 görüntü veya bir saatlik film için yeterli olan uzun bir pil ömrü sayesinde aralıksız çekim yapabilirsiniz ve 20,1 megapiksel çözünürlüklü CCD görüntü sensörü, büyültüldüğünde kusursuz görünen yüksek çözünürlüklü görüntüler üretir. Bir dizi şık renkte sunulan Nikon COOLPIX A100, unutulmayacak anları kolayca yakalar.

COOLPIX A10, kullanım kolaylığı göz önünde tutularak geliştirildi. 5x optik zoom NIKKOR objektif (35 mm biçiminde 26-130 mm eşdeğeri), hem yakın çekim yüz ifadelerini hem de geniş grup fotoğraflarını yakalama esnekliğine sahiptir. 6,7 cm/2,7 inç genişliğindeki LCD ekran, çerçevelemeyi basitleştirirken Otomatik sahne seçimi, herhangi bir çekim koşulunda otomatik olarak en iyi sahne modunu seçer. Özel Film kayıt düğmesiyle fotoğraf çekiminden HD film kaydına geçmek kolaydır ve Bulanıklık azaltma modu makine sarsıntısını azaltarak videoların daha titreşimsiz, görüntülerin daha keskin olmasını sağlar.

nikon-coolpix-a10

Çekimden önce görüntüler çeşitli Özel efektler ile geliştirilebileceği gibi, çekimden hemen sonra fotoğraf makinesinde Hızlı efektler eklenebilir. Gülümseme zamanlayıcı, konunun gülümsediğini fark ettiğinde çekim yapar ve Göz kırpma kontrolü, konunuzun gözünün kapalı olduğunu fark ederse bir uyarı mesajı görüntüler. Ten yumuşatma efekti gelişmiş yüz algılama ve ten tonu pozlama kontrolüyle sunulduğundan portre konuları her zaman kusursuz görünür.

Bu basit ve şık yeni fotoğraf makinelerini tanıtan, Nikon Avrupa’nın COOLPIX Ürün Müdürü Ines Bernardes şöyle konuştu: “Cebinize veya çantanıza sığacak kadar küçük, evdeki ve dışarıdaki hayatı kristal netliğinde yakalayabilen, gündelik kullanıma yönelik bir fotoğraf makinesi istiyorsanız COOLPIX A100 yaşam tarzınıza kusursuz bir uyum sağlayacak. COOLPIX A10’un kavraması kolay tutucusu, tasarımı öne çıkarmakla kalmaz, çekim sırasında makine hareketinden kaynaklanan bulanıklaşmayı etkin bir biçimde baskılar. AA pil gücü, nerede olursanız olun çekim yapmaya devam etmenizin daha kolay olacağı anlamına gelir.”

¹ Dynamic Fine Zoom büyütmesi, optik zoom’un maksimum geniş açı konumdan hesaplanmıştır.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın