Nikon Coolpix L28 Türkçe ve İngilizce Kullanım Kılavuzu Yayınlandı

Nikon kameralara ait Türkçe ve İngilizce kullanım kılavuzlarını sunmaya devam ediyoruz. Nikon kameralarımızı daha iyi tanımak ve böylece onları daha verimli kullanmak için oluşturulmuş olan bu yardımcı kılavuzlar makinemizi kullanmaya başlamadan önce mutlaka okumamız gereken kitapçıklardır. İnanın kullanıma ilişkin aklınıza gelen birçok sorunun cevabı bu sayfalarca hazırlanmış kitapçıklarda bulunmaktadır. Kullanıcı olarak tek yapmanız gereken okuduklarınızı bir yandan uygulamak olacaktır.

Nikon kullanım kılavuzları serimizde bugün, Nikon’un Kompakt kamera teknolojisinin en yeni ve gelişmiş özelliklerine sahip, aynı zaman da bu özellikleri sadelikle birleştireren Coolpix L28’e yer veriyor olacağız. Coolpix L28’in her zaman olduğu gibi öncesinde özelliklerini kısaca hatırlayalım.

Nikon Coolpix L28 Özellikleri

L26’nın varisi olan L28, 20.1 milyon piksel efektif piksel sayılı CCD sensör ile donatılmıştır. Aynı zamanda yüksek kalite fotoğrafların çekimini kolaylaştırmak için 5x optik zumlu 26mm geniş açıdan 130mm teleye (35mm [135]  formatına eşdeğer) uzanan odak aralığına sahip NIKKOR lens, 3 inç TFT LCD monitör ve HD video kayıt özelliklerine sahiptir.

L28 ve L27 modeli, kolay kavramayı sağlayan yuvarlak kulplarıyla fotoğraf makinesinin gövdesinin inceliğini vurgulayacak şekilde tasarlanmıştır. L28 gümüş, siyah, kırmızı ve pembe olmak üzere dört renkte, L27 mor da dahil olmak üzere beş renkte bulunmaktadır.

L-serisi fotoğraf makineleri daha önce hiç dijital makine kullanmamış olan fotoğraf meraklıları düşünülerek kolayca güzel fotoğraflar yakalayabilecekleri şekilde tasarlanmıştır. L-serisi, kullanıcıların fotoğraflamak istediği nesneye fotoğraf makinesini basitçe yöneltmesiyle, makinenin otomatik olarak uygun sahne modunu belirlemesini sağlayan Otomatik Sahne Tanıma modu gibi üstün destek özellikleriyle donatılmıştır. Akıllı Portre modu kullanıcıların güzel portre fotoğrafları çekmesini sağlarken, video kayıt düğmesi basit bir dokunuşla video kaydının yapılmasını sağlar.  Dahası, makinenin pil gücü tükendiğinde, AA alkalin piller kolayca değişebilir. Fotoğraf makineleri aynı zamanda tekrar tekrar kullanılabilir ve şarj edilebilir, alkalin piller ile karşılaştırıldığında bir ölçüde daha fazla sayıda fotoğraf yakalama yeteneğine sahip olan EN-MH2 şarj edilebilir nikel metal hidrit (Ni-MH) pilleri de destekler.

Nikon Coolpix L28 Temel Özellikleri 

  • 1.     20.1 milyon piksel efektif piksel sayısı ile bir CCD sensör ve 5x optik zumlu NIKKOR lens ile donatılmıştır.

Varisi olduğu L26 modelinden daha yüksek piksel sayılı L28 modeli, 20.1 milyon piksel efektif piksel sayısı ile bir CCD sensör ile donatılmıştır. Aynı zamanda 26-130mm geniş görüş aralığı ile (35mm [135]  formatına eşdeğer) 5x optik zumlu NIKKOR lense sahiptir. Bu fotoğraf makinesi manzaradan, portre ve grup fotoğraflarına kadar pek çok şekilde çekmek istediğiniz fotoğrafların çekimini kolaylaştırır.

  • 2.     Kolay kullanımlı şık tasarım

L28 modeli, kullanımının kolay olmasıyla, şıklığı düşünülerek tasarlanmıştır. Gövdesi sadece ince olmayıp aynı zamanda yuvarlak kulplarıyla kavramayı kolaylaştırmaktadır. L28 gümüş,siyah,kırmızı ve pembe olmak üzere dört renkte bulunur.

  • 3.     Geniş ve açık 3-inç TFT LCD monitör

Fotoğraf makinesinde dahili olarak bulunan yansıma önleyici kaplama ile 3-inç TFT LCD ekranın geniş ve kullanımı kolay olması çekilen fotoğraflara bakmayı ve ayarları uygulamayı daha keyifli hale getirmektedir.

Nikon Coolpix L28 Teknik Özellikleri

Kamera Tipi Kompakt dijital fotoğraf makinesi
Etkin Piksel (Megapiksel) 20.1 milyon
Görüntü Algılayıcı 1/2.3-in. tip CCD; yaklaşık 20.48 milyon toplam piksel
Görüntü Boyutu(piksel) 20M (Yüksek) [5152 x 3864(iyi)] 20M [5152 x 3864] 10M [3648 x 2736] 4M [2272 x 1704] 2M [1600 x 1200] VGA [640 x 480] 16:9 [5120 x 2880]
Lens 5x optik zoom ile NIKKOR lens
Dijital Zoom 4x’e kadar (35mm [135] formatta yaklaşık 520mm lens eşdeğeri görüş açısı)
Otofokus Kontrast algılamalı AF
LCD Monitör 7.5 cm (3-in.), yaklaşık 230k-nokta, yansıma önleyici kaplama ve 5 seviye parlaklık ayarı ile TFT LCD
Depolama Birimi Dahili hafıza (yaklaşık 27 MB) SD/SDHC/SDXC hafıza kartı
Depolama Sistemi Fotoğraflar: JPEG Filmler: AVI (Motion-JPEG uyumlu)
Çekim Modu Kolay otomatik, Sahne (Portre, Manzara, Spor, Gece portre, Parti/iç mekan, Plaj, Kar, Gün batımı, Alacakaranlık /şafak,Gece manzara, Yakın çekim, Yemek, Müze, Havai fişek gösterisi, Siyah- beyaz kopya, Panaroma yardımcısı , Evcil hayvan portre, Ters ışık), Akıllı portre, Otomatik
Pozlama Ölçüm Sistemi Matriks, merkez ağırlıklı (2x’ten az dijital zoom), noktasal (2x’ten fazla dijital zoom)
Diyafram Elektronik konrollü ND filtre (-2.6 AV) seçim modu
Hassaslık ISO 80-1600
Self-Timer Yaklaşık 10 s
Flaş Kontrolü Yaklaşık 10 s [W]: 0.5-4.3 m (1 ft 8 in.-14 ft) [T]: 0.8-2.1 m (2 ft 8 in.-6 ft 10 in.) Monitör önflaş ile TTL otomatik flaş
Arayüz Yüksek hız USB
I/O terminali (A/V) çıkışı; dijital I/O (USB)
Desteklenen Diller Arapça, Bengal dili, Çince (basit ve geleneksel), Çekçe, Danca, Almanca, İngilizce, İspanyolca, Yunanca, Fransızca, Endonezya dili, Italyanca, Macarca, Flemenkçe, Norveççe, Lehçe, Brezilya dili, Portekizçe, Rusça, Romence, Fince, İsveççe, Vietnamca, Türkçe, Ukraynaca, Japonca, Korece, Tai dili, Tamil, Telugu, Tai, Farsça
Güç Gereksinimi 2 adet LR6/L40 (AA-size) alkaline pil 2 adet FR6/L91 (AA-size) lithium pil 2 adet EN-MH2 şarj edilebilir Ni-MH pil (ayrıca temin edileblir) AC Adaptör EH-65A (ayrıca temin edileblir)
Boyutları Yaklaşık 95.4 x 59.8 x 29.0 mm (3.8 x 2.4 x 1.2 in.) (çıkıntılar hariç)
Dahili Aksesuarlar Askı, LR6/L40 (AA-size) alkaline pil (x2), USB kablo UC-E16, ViewNX 2 CD, Kullanım kılavuzu CD
Ağırlık (pil ve hafıza kartı ile birlikte) Yaklaşık 164 g (5.8 oz)

Nikon Coolpix L28 Türkçe ve İngilizce Kullanım Kılavuzu Yayınlandı

Nikon’un Avrupa destek sitesi tarafından Nikon Coolpix L28 Türkçe ve İngilizce kullanım kılavuzları yayınladı. Bu her iki dildeki kullanım kılavuzuna tüm Nikon ürünleri için özel hazırlamış olduğumuz “Nikon Kullanım Kılavuzları” sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Nikon_coolpix_l28_kullanim_kilavuzu

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın