Nikon D1000 Giriş Seviyesi Fotoğraf Makinesi Yakında Duyurulabilir

Nikon yayınladığı finansal sonuçların sunumunda yeni bir giriş seviyesi DSLR fotoğraf makinesinden bahsediyor. Buna göre oluşan ilk dedikodulara göre Nikon’un yakın bir zaman içerisinde giriş seviyesi bir dijital SLR fotoğraf makinesi duyurusu bekleniyor.

Nikon’un yeni duyuracağı giriş seviyesi DSLR fotoğraf makinesi kendine yeni bir segment oluşturacağı için D30xx dizilişinin altında yer alması düşünülüyor. Nikon’un kompakt boyutlarda ve hafif giriş seviyesi DSLR fotoğraf makinesi D10xx olarak isimlendirilebilir ve serinin ilk modelinin ismi ise Nikon D1000 olarak çıkabilir.

Nikon tarafından 2013 yılının sonlarına doğru ya da bu sonbaharda duyurusu beklenen Nikon D1000 giriş seviyesi DSLR fotoğraf makinesinin özellikleri hakkında henüz hiçbir detay bulunmuyor.

Nikon D1000 Giriş Seviyesi Fotoğraf Makinesi Yakında Duyurulabilir

nikon_d1000_announcement

 

Accelerate shifting newer products in the entry class of D-SLR.

Özellikle Canon tarafından bu sene dünyanın en küçük ve hafif APS-C sensor DSLR kamerası olarak duyurulan Canon EOS 100D  / EOS Rebel SL1 sonrası, Nikon D1000’in benzer hafiflikte ve küçük boyutlarda bir DSLR olacağını düşünebiliriz.

NR tarafından yapılan küçük bir değerlendirme ise bu yeni giriş seviyesi DSLR fotoğraf makinesinin fiyatının tam olarak nasıl konumlanacağı şeklinde. Amazon US üzerindeki fiyatlara bakıldığında Canon’un EOS 100D modeli sadece gövde $649, D1000’in daha alt seviyede konumlanacağı Nikon D3200 gövde ve kit halinde $546.95 ve bir önceki model D3100 gövde ve kit $446.95.

Bu durumda Nikon D1000 kendine yeni bir segment oluşturacaksa giriş seviyesindeki fiyat skalasını da oldukça değiştireceğe benziyor.

Source : Nikon D1000 Entry-Level DSLR Camera to be Announced Soon

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın