Nikon D4H Retro Görünümlü Tam Kare FX DSLR Özellikleri

Nikon’un yakın bir zamanda duyurması beklenen retro görünümlü tam kare Fx-format DSLR fotoğraf makinesinin adının Nikon D4H olacağı söyleniyor. Nikon full frame makinenin ilk etapta kompakt bir gövdeye sahip olacağı ve retro görünümle eski ve popüler Nikon FM2′ye benzeyeceği (daha sonra görünümün daha çok Nikon F3’e benzeyeceği belirtilmişti) söyleniyordu.

Nikon D4H olarak isimlendirilen ve üst seviye Nikon FX makinelerde D4 çizgisini retro görünümle devam ettirmesi beklenen DSLR fotoğraf makinesi için Nikon Asia yeni bir teaser video yayınladı. “Nikon – Pure Photography #1“ isimli 30 saniyelik youtube videosunda geçen “It’s in my hands again” sözü bir bakıma dedikoduların yeni tam kare Nikon D4H makinenin retro görünümlü ve eski popüler bir modele benzeyeceği yönündeki söylemleri destekliyor. İlgili videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. Shutter sesinin ne kadar güzel olduğunu şimdiden belirtmek gerek.

Nikon D4H Retro Görünümlü Tam Kare FX DSLR Özellikleri

Nikon D4H ile ilgili ilk özellikler listesi sızdığında Nikon’un bu makineyi “hybrid camera” olarak nitelendirdiğini aktarmıştık. Melez anlamına gelen hybrid ifadesi aslında makinenin deklanşörü için kullanılıyor. Hibrid deklanşör ile gelmesi beklenen Nikon D4H’nin hem elektronik hem de mekanik deklanşörü desteklemesi bekleniyor.

Aynı Fujifilm X-Pro1 and X100S makinelerinde olduğu gibi elektronik ve optik vizör olması beklenen Nikon D4H, EN-EL14 yerine EN-EL15 pil kullanacak ve Expeed 3A görüntü işlemci ile gelecek. AA filtre olmadan çıkması beklenen makinenin D4 gibi 16-megapiksel sensör ile duyurulması bekleniyor.

Nikon-full-frame-retro-f3-look

 

Nikon D4H duyurusunun 6 Kasım’da yapılması beklenirken retro görünümün daha çok eski Nikon F3 modelini andıracağı belirtiliyor.

Son güncellenen Nikon D4H özellikler listesini aşağıda bulabilirsiniz. Daha fazlası için buraya bakabilirsiniz.

  • EN-EL15 pil
  • 3-inç LCD Ekran
  • Elektronik ve Optik hibrid vizör
  • AI olmayan lensler için mirror lock up özelliği ile çekim yaparken vizörden görüntüyü mümkün kılıyor.
  • Yeni hibrid mekanik deklanşör
  • AA filtre yok
  • Düşük güç modunda video çekim bulunmuyor. Standart modda video kayıt özelliği var.
  • Expeed 3A işlemci
  • Fiyatı $3,000 sadece gövde, $3,300 yeni 50mm f/1.8G lens kit ile
  • Siyah, Siyah/Gümüş ve Chrome renkler ile sunulacak.

Source : Nikon D4H Full Frame Retro FX DSLR Camera Specs ,  Nikon Rumors

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın