Nikon D5 yazılım güncelleme firmware 1.30 yayınlandı

Nikon’un üst seviye profesyonel fotoğraf makinesi ve Nikon D5 DSLR modeli için yazılım güncellemesi firmware 1.30 yayınlandı.

Nikon’un D5 için duyurduğu C donanım yazılımı sürüm 1.30 güncellemesi ile fotoğraf makinesi kontrollerine atanabilecek işlevlere Çekim işlevlerini geri çağır özelliği eklendi.

Nikon D5 için ciddi anlamda performans artışı sağlayan ve çeşitli düzeltmeler içeren firmware 1.30 donanım güncellemesinin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Nikon D5 yazılım güncelleme firmware 1.30 detayları

Bir firmware güncellemesi yayınlandığında bu tarz yazılımların kullandığınız dijital SLR kameraya nasıl yükleneceğini adım adım açıklamaya çalıştığımız yazıdan faydalanarak güncellemeyi yapabilirler. bkz. Kameramızın Firmware (Donanım Yazılımı) Güncellemesi Nasıl Yapılır?

“C” Donanım Yazılımı Sürümü 1.21 İle 1.30 Arasındaki Değişiklikler

  • • Fotoğraf makinesi kontrollerine atanabilecek işlevlere Çekim işlevlerini geri çağır eklendi. Seçilen kontrolü basılı tutmak önceden kaydedilen pozlama ayarlarını (enstantane hızı ve diyafram dahil olmak üzere) geri çağırır; bu özellik örneğin farklı pozlamalar gerektiren sahneler arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmak için kullanılabilir.
    • Çekim işlevlerini geri çağır, Özel Ayar f1 (Özel kontrol atama) kullanılarak aşağıdaki kontrollere atanabilir: Önizleme düğmesiFn1 düğmesiFn2 düğmesiAF-ON düğmesiAlt seçici merkeziDikey çekim için AF-ON düğmesi ve Objektif netleme işlevi düğmeleri. Ayrıca AYARLAR MENÜSÜ içindeki Uzak (WR) Fn düğmesini ata seçeneği kullanılarak bir WR-1 veya WR-T10 uzaktan kumanda üzerindeki Fn düğmesine de atanabilir.
    • Daha fazla bilgi için Nikon İndirme Merkezi’nden indirebileceğiniz Kullanım Kılavuzu’nun ekine bakın (Nikon İndirme Merkezi > D5 > Elkitapları > Ek Donanım Yazılımı Güncellemesi Kılavuzu).
  • • Aşağıdaki sorunlar çözülmüştür:
    • – Http sunucusu modunda FOTOĞRAF ÇEKİMİ MENÜSÜ > Yuva 2’deki kartın rolü için Yedekleme veya RAW Yuva 1 – JPEG Yuva 2 seçildiyse deklanşör arka arkaya çekim sırasında bazen serbest bırakılmıyordu.
    • – Bekleme zamanlayıcısını yeniden etikinleştirmek, bazen fotoğraf makinesi ile Ethernet kablosu üzerinden bağlı bazı mobil modem markaları arasındaki bağlantıyı kurmakta başarısız oluyordu (AYARLAR MENÜSÜ >  > Seçenekler > Güç tasarrufu için Güç tasarrufuna öncelik verme seçili).
  • • AF-S veya AF-I objektifler için teleobjektif dönüştürücüler takıldığında görüntülenen odak uzaklıkları şu şekilde güncellenmiştir:
    Objektif odak uzaklığı Teleobjektif dönüştürücü Güncellemeden önce Güncellemeden sonra
    400 mm 1,4× 550 mm 560 mm
    400 mm 1,7× 650 mm 680 mm
    800 mm 1,4× 1150 mm 1120 mm
    800 mm 1,7× 1350 mm 1360 mm
    • Bazı objektif ve teleobjektif dönüştürücü kombinasyonları için odak uzaklığı göstergeleri yukarıda verilenlerden farklılık gösterebilir.
  • • AYARLAR MENÜSÜ > Saat dilimi ve tarih > Saat dilimi ekranı artık yalnızca geçerli olarak seçilen dilimdeki başlıca şehirlerin adlarını göstermektedir.

Nikon D5 Yazılım Güncellemesi C 1.30 indirme linki

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın