Nikon D600 İçin Yeni Yazılım Duyuruldu

Nikon, en küçük ve en hafif FX formatındaki DSLR model fotoğraf makinesi olan D600 için yeni bir firmware (donanım yazılımı) yayınladığını duyurdu. Nikon tarafından yayınlanan yeni güncellemenin versiyon numarası C:1.01 olarak ifade edilmiş. Yazımızın sonunda bu güncellemeye ilişkin Windows ve Macintosh için indirme linklerini bulabilirsiniz. Ama öncesinde Nikon D600 C1.01 yazılım güncellemesi ile Nikon D600 kullanıcılarını hangi yenilikler bekliyor bakalım.

  1. Nikon’un FX format uyumlu süper-telefoto lensi olan AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR ‘a destek gelmiş.
  2. Vizör ile AF-C modu kullanımında konu izleme performansı iyileştirilmiş.
  3. HDMI üzerinden bir cihaz bağlıyken ve bu sırada canlı ön izleme (Live View) “Information off” seçiliyken çerçeve boyutu %95’den %100’e çıkarıldı.
  4. DX modunda Active D-Lighting kapalı olarak ayarlanmışken görüntü yakalamada ortaya çıkan bazı problemler giderilmiş.
  5. Çok nadiren de olsa manuel ayarlanmış olan renk sıcaklığında meydana gelen istenmeyen bozulmalar ortadan kaldırılmış.
  6. Fotoğraf makinesi kontrol Pro2’nin depolama tabı “PC+Kart” olarak set edilip, “Kayıt et” modunda kesintisiz çekim yapabilmek için makinenin deklanşörüne arka arkaya basıldığında makine cevap vermemeye başlıyor ve ekranda “Err” mesajı çıkıyordu. Bu sorun çözüldü.

Güncelleme ile çözülen problemlere baktığımızda, Nikon D600 kullanıcıların esas beklediği ve çözülmesi gereken problemlerden biri olan canlı ön izlemedeki diyafram değiştirememe sorunu halen devam ediyormuş gibi duruyor.

Kullandığınız Nikon D600’ün firmware versiyonunu nasıl tespit edeceğinizi merak ediyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

1. Kameranızı açın.
2. Menu ekranını görüntülemek için “Menu” butonuna basın.
3. Setup menü içerisine girin.
4. Firmware versiyonu seçin.
5. Kameranızın firmware versiyonu görüntülenecektir.

Kameramızın Firmware (Donanım Yazılımı) Güncellemesi Nasıl Yapılır? yazımız yardımıyla da bu yeni yazılımı kameranıza uygulayabilirsiniz.

Image – dosya boyutu: 9.7 MB Image – dosya boyutu: 11.8 MB

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

2 comments on “Nikon D600 İçin Yeni Yazılım Duyuruldu

  1. Avatar for İlker Laçalar

    Hakan Kurşun

    Yine hayal kırıklığı yaşadım…:(

Cevap Yazın