Nikon D600 Sensöründeki Toz Problemi

Nikon D600‘ün kullanıcıları tarafından yaygın bir şekilde internet üzerinde rapor edilen bir sorunu var. Bu sorun inceleme siteleri tarafından da Nikon D600‘ü test ettikten hemen sonra da onaylandı. Bu ispat edilmiş sorun; Nikon D600 fotoğrafın sol üst bölümünde ve buna paralel olarak alt sağ bölümünde toz topluyor ve/veya sensör üzerinde bir kalıntı oluşturuyor. Aşağıda bu kadar küçük boyuttaki fotoğrafta bile sol üst köşedeki döküntüyü görebilirsiniz. Bu döküntüyü tam çözünürlüklü boyutta daha iyi görebilmek için fotoğrafa tıklayabilirsiniz. Aşağıdaki görüntüdeki sensörde meydana gelen kirlenme 1 aylık kullanım sonrasında oluşmuştur.

Malesef bu tozlar sadece hava üfleme ile temizlenmiyor ve mutlaka ıslak temizlik gerektiriyor. Aşağıdaki fotoğrafta yapılan temizlik sonrasındaki görüntü görülmektedir. Gördüğünüz üzere temizlik öncesi ve sonrasındaki fark son derece çarpıcı.

Henüz Nikon tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı. Konuyu Türk Nikon olarak çok yakından takip ediyoruz. Bilgi sahibi olduğumuzda sizinle en kısa zamanda paylaşıyor olacağız.

Bitirmeden küçük bir not, aşağıdaki video ise Kyle Clements tarafınfan Nikon D600’ün sensörde nasıl toz toplantığının time-lapse video olarak kanıtıdır.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

5 comments on “Nikon D600 Sensöründeki Toz Problemi

  1. bu derece güzel ve benim ihtiyaçlarıma göre mükemmele yakın bir makinanın bu kadar ucuz bir problemle piyasaya sürülmesi ne şanssızlık. uzun zamandan beri bu problemi takip ediyorum. aslında Nikon’dan ürününe sahip çıkmasını ve aldığı önlemleri duyurmasını beklerdim. ama tüketici çığlıklar atarken Nikon’un sessiz kalması anlaşılır gibi değil. bu hafta bir satıcıda D600’ü elime aldım. baktım, oyalandım, satın almak için kendimi ikna etmeye çalıştım. sonra dükkandan çıkıp gökyüzünün f22’de bir fotoğrafını çektim. ve o tozlar oradaydı. bazı kullanıcılar yağ olduğunu raporluyor ve ıslak temizleme olmadan giderilemediğini söylüyor. aldığının ilk haftası temizliğe makina veren pek çok kimse var. hadi Nikon, almak istiyorum bu makinayı. bir şeyler yap artık.

  2. Avatar for İlker Laçalar

    Erman kırankaya

    Evet bende 1,5 ay önce amerikadan aldığım d600 ümde aynı köşelerde aynı tozlar oluştu sensöre hava tutmam neticesinde yok oldu ama inşallah bir daha tekrarlamaz çünkü başarısı boyutunun ve fiyatının üstünde bir makine ve aldığımada pişman değilim ama bende nikondan açıklama bekliyorum şahsen…

  3. belkide d7000 gibi yağ kaçırıyordur belli bir süre sonra düzelir.

  4. durum hakkında bir açıklama yapıldı mı Nikon tarafından ? son gelişmeler neler ?

Cevap Yazın