Nikon D600’ün D-SLR Pazarına Etkisi Ne Olacak?

Şöyle geriye dönüp baktığımızda Nikon D600’ün ilk haberini 26 Nisan 2012‘de yaptığımızı görüyoruz. Sadece dedikodudan ibaret olan bu yazının sonunu “Photokina 2012 Köln etkinliğinin 18 Eylül ile 23 Eylül 2012 tarihleri arasında olacak. Buna göre eğer FX format bir Nikon D600 bekliyorsak muhtemelen Eylül 2012 ortalarında Nikon D600 ile tanışabiliriz.” diye bitirmişiz. Bugün baktığımızda 5 ay önce ne kadar doğru bir tahmin yaptığımızı görmekteyiz.

13 Eylül‘de yeni full frame giriş seviyesi kameramız Nikon D600 ile tanışıyor olacağız. “Neden giriş seviyesi bir full frame?” diye soruyor olabilirsiniz. D-SLR pazarındaki pastanın en büyük dilimi her zaman giriş seviyesi olmuştur. Üreticiler her zaman üst segment makinelerden çok daha fazla sayıda ve cirolarda giriş seviyesi makineler satmaktadır. Yılbaşından beri her çıkardığı ürünle bizleri şaşırtmayı başaran tabiri caizse ezberleri bozan Nikon‘un bu sefer en büyük planı, hali hazırda full frame kameralar içinde yer almayan giriş seviyesi segmentini Nikon D600’le birlikte yaratmak. Mevcutta böyle bir ara segment olmadığı gibi oluşacak bu segmentin sunacağı fiyat avantajından dolayı çok ciddi potansiyeli de olduğu aşikardır. Birde pazarda giriş seviyesinde pasta o kadar büyük ki burada mümkün olduğunca büyük bir dilim kapmak gerekiyor. Başka bir deyişle para burada… Bu nedenle de uygun fiyatlı duyurulacak FX format bir kamera, giriş seviyesi pazarının yanında özellikle DX formattan FX formata geçiş yapmayı düşünen birçok kullanıcı için de büyük bir fırsat olarak görülecektir. İşte Nikon 1.750$ seviyesinde bir fiyatla Nikon D600’ü duyurarak bunu sağlamak üzere. Eğer Nikon’un rakipleri uygun fiyatlı bir full frame kamera duyurmazlar ise Nikon’u uzun bir süre izlemek zorunda kalacaklardır. Tabi bunun için en önemli faktörlerden biri Nikon D600’ün fiyatıyla birlikte sunacağı performans olacaktır. Aldığımız duyumlardan biri de Nikon’un, D600’de D3x’in sensörünü kullandığı yönünde. Eğer böyle ise Nikon D600’e gelecek talepten dolayı Nikon D800‘ün fiyatında yakın zamanda çok ciddi düşüşler görebiliriz. Nikon D800 almayı düşünüyorsanız mutlaka birkaç ay daha bekleyin!

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın