Nikon D7100 Türkiye Satış Fiyatı Belli Oldu

Nikon’un orta seviyede konumlanan dijital SLR fotoğraf makinesi modeli Nikon D7100 için Türkiye satış fiyatı belli oldu.

Nikon’un DX format fotoğraf makineleri arasında Nikon D7000’in yenilemesi olarak 24.1 megapiksel efektif piksel çözünürlüklü CMOS görüntü sensörü ile 21 Şubat 2013′de resmi olarak duyurulmuştu.

Nikon D7100 yurtdışı satış fiyatı takip ettiğiniz üzere, ön siparişli seçeneklerde sadece gövde olarak $1,199 gibi bir fiyat etiketine sahipti. Eğer Nikon D7100’ü gövde ile beraber 18-105mm VR kit lens seçeneğiyle birlikte almak isterseniz satış fiyatı $1,599 olarak karşımıza çıkıyordu. Mart ayında Avrupa ve Amerika’da raflarda yerini alan Nikon D7100, Türkiye’de Nikkor 18-105 mm kit lensle beraber KDV dahil olarak 4599 TL fiyattan satışa sunulacak.

nikon d7100 türkiye satış fiyatı

Nikon D7100,  24.1 megapiksel CMOS sensör, EXPEED 3 işlemci, 6fps seri çekim hızı, 2016-pixel RGB sensör, ISO 100 – 6400 arasında doğal ISO hassasiyeti ve 51 AF noktası ile Nikon’un orta segmentte konumlandırdığı bir fotoğraf makinesidir.

Nikon D7100 duyurusu sonrası sizlerle aşağıdaki önemli yazı dizilerini paylaşmıştık.

Nikon D7100 ile çekilmiş fotoğraflarNikon D7100 Tanıtım VideolarıNikon D7100 Yüksek ISO örnekleri

Nikon D7100 Karşılaştırma Yazıları

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

5 comments on “Nikon D7100 Türkiye Satış Fiyatı Belli Oldu

  1. Avatar for Alper Orus

    Ümit Alper TÜMEN

    Alper Bey, Merhaba;
    Biz Türk fotoğrafçıların günahı nedir ki D7100′ ü kit lensle elin amerikalısı 1.500 dolara tüm vergileriyle alırken biz 2.570 dolara (4.600 TL) alıyoruz. Devlet babamız vergi alacağım derken spot kameraya giden parayı emin ol bir anlasa hemen ÖTV denen vergiyi kaldırırdı. KDV zaten % 18 ile yetip de artıyor bile. Yurtdışına giden paramızın boyutu sanırım pek bilinemediği için halen ÖTV devam ediyor. Devletimiz elbette vergi alacak ama biraz makul bir seviyede olmalı diye düşünüyorum. Birçok fotoğraf sevdalısına D7100 için yine amerika yada alamanya yolları gözüktü. Neden gözükmesin aynı kameraya 1.070 dolar fazladan para verecekler.

    • Avatar for Alper Orus

      Alper Orus

      Merhaba Alper Bey,

      Hani üzerine bir de yeni aldığınız D7100 kamerayla yurtdışı fotoğraflarınızı anı olarak saklaması da cabası. Aradaki fark resmen spot alışveriş için yurtdışı seyahatini bile kapsayacak neredeyse 🙂 Ben yazıda genel bahsetmek durumundaydım. Fiyatları bizlerin gözüyle detaylandırdığınız için ayrıca teşekkür ederim.

      Selamlar

      • Avatar for Alper Orus

        Ümit Alper TÜMEN

        Alper Bey, Merhaba;

        Yazdıklarınızı okuyan tüm D7100 alma niyetindeki insanlar uçak biletlerini ayırtmışlardır herhalde..:) Fiyatları bir Nikon sever olarak detaylandırma gereği duydum. Çünkü bende potansiyel bir alıcıyım ve mümkün mertebe Türk Malı tüketmeye özen gösteririm. Alacağım ürünün Türkiye üretimi yoksa ki fotoğraf kamerası maalesef ülkemizde üretilmiyor; En azından paramızın bir kısmı ülkemizde kalsın diye Türkiyede satılan ürünü almaya çok özen gösteririm ama fazladan 1.070 dolar ödemek gerçekten de bu ekonomik koşullar altında çok zor.
        Selamlar,

    • devletin soygunculuğu başka bişey değil, dünyanın hiç bi yerinde böylesine fahiş vergilendirme yok! o yüzden imkanı olan yurt dışından getirecek yada getirtecek

      • Avatar for Alper Orus

        Ümit Alper TÜMEN

        Mustafa Bey,
        Maalesef bu tip vergiler yönünden dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz.

Cevap Yazın