Nikon D7200 DSLR Fotoğraf Makinesi Duyuruldu

Nikon, APS-c sensor içeren DX-format fotoğraf makinelerinde orta seviyede konumlanan D7100 modelinin yenilemesi olarak yeni Nikon D7200 DSLR’ı resmi olarak duyurdu.

Nikon D7200 DSLR fotoğraf makinesi özellikleri açısından bakıldığından ilk göze çarpan değişiklikleri düşük ışıkta otomatik netleme sisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmiş ara tampon belleği olarak sıralayabiliriz.

Nikon D7200 özellikler açısından biraz daha iyileştirilmiş 24.2-megapiksel çözünürlükte CMOS sensor sunarken, hava şartlarına dayanıklı magnezyum alaşımlı gövde gelişmiş pil ömrüyle beraber artık 1100 kare çekim imkanı sağlıyor.

EXPEED 4 görüntü işlemci ile sunulan Nikon D7200, yeni jenerasyon 51-nokta AF modulünü iyileştirilmiş düşük ışık hassasiyeti ile sunar. Dahili Wi-Fi ve NFC ile gelen D7200 aynı zamanda gelişmiş ara tampon belleğini 6 fps sürekli çekim hızıyla sunar (18 14-bit veya 27-bit 12 RAW dosyalar).

Nikon’un ürün yelpazesine yeni eklenen DX-format Nikon D7200 DSLR fotoğraf makinesi $1,196,95 fiyat etiketiyle Nisan ayında satışa sunulacak. Diğer tüm detayları ve tanıtım videolarını Nikon D7200 özel sayfasında bulabilirsiniz.

Nikon-D7200-DSLR-01

Nikon D7200 DSLR Fotoğraf Makinesi Wi-Fi ve NFC Özelliği ile Duyuruldu

Nikon-D7200-DSLR-02

HER TUTKUNUZU GERÇEKLEŞTIRMENIZE OLANAK SAĞLAYAN YENI DX BIÇIMLI D-SLR FOTOĞRAF MAKINESI NIKON D7200 ILE MÜKEMMELLIĞE ADIM ATIN

Amsterdam, Hollanda, 2 Mart 2015 Nikon bugün DX biçimli fotoğraf makinesi yelpazesine yeni bir D-SLR eklediğini duyurdu. Hızlı, çok yönlü ve eksiksiz bağlantı özelliklerine sahip gelişmiş D7200 hem harika durağan görüntüler elde etmenizi sağlar hem de video konusunda uzmandır.

Nikon’un ünlü FX modellerinde bulunan birçok özelliği bünyesinde toplayan D7200, hevesli fotoğrafçılara çok şey sunar. Bu, hafif bir D-SLR sistemiyle olağanüstü görüntüler elde etmek isteyen her fotoğrafçının tutkularına hitap etmeye hazır bir fotoğraf makinesidir.

Nikon’un efsanevi profesyonel fotoğraf makinelerinde bulunan otomatik netleme sistemine sahip olan D7200, bir DX fotoğraf makinesinde ilk kez -3 EV hassaslığında konu çekimine olanak tanır. Fotoğraf makinesinin geniş ISO aralığı ve yüksek arka arkaya çekim hızları sayesinde karanlıkta keskin çekimler yapabilir, gece vakti video sahnelerini net olarak elde edebilirsiniz. Işık izi fotoğrafçılığına ve akıcı zaman aralıklı filmlere olanak tanıyan işlevlerin yanı sıra, uyumlu DX ve FX NIKKOR objektiflerin geniş yelpazesi yaratıcılık seçeneklerini çoğaltır. D7200 ayrıca NFC (Yakın Alan İletişimi) özelliğini destekleyen ilk Nikon D-SLR’dir. Artık kullanıcılar, etkileyici durağan görüntüleri akıllı cihazlarına NFC aracılığı ile mi yoksa fotoğraf makinesinin Wi-Fi işleviyle¹ mi aktaracaklarını seçebilirler. Filmler söz konusu olduğunda da, fotoğraf makinesinin hafif DX gövdesiyle çok yönlü video özellikleri, D7200’ü her türlü çekim ortamında tercih sebebi haline getirir. Özel film ayarları menüsü, gelişmiş ses denetimi seçenekleri ve en son nesil Picture Control ayarları olağanüstü esneklik sağlar. Bu fotoğraf makinesi ayrıca Nikon’un 50 m mesafeden net ses kaydı yapan yeni, isteğe bağlı ME-W1 Kablosuz Mikrofonuyla da uyumludur.

Nikon Avrupa’nın D-SLR Tüketici Ürün Müdürü Marina Gurevich şöyle diyor: “Ürün yelpazesinin zirvesindeki D7200 mükemmelliği hedefliyor. Gelişmiş özellikleri bu fotoğraf makinesini hem deneyimli fotoğrafçılar hem de başlangıç seviyesi D-SLR makinelerini yükseltmek isteyen kullanıcılar için mükemmel bir ürün haline getiriyor. Sınıfında lider AF sistemi, etkileyici ISO performansı ve hızlı görüntü işlemcisiyle her tür sahneyi kusursuz bir şekilde yakalayabilirsiniz. Ayrıca Nikon’un efsanevi ergonomik tasarımı ve büyük miktarda çeşitliliğe sahip uyumlu DX ve FX biçimli objektifleri, konuları tam olarak istediğiniz şekilde çekebilmeniz için size sonsuz bir özgürlük sunar. Fotoğraf makinesinden fotoğraf aktarmak artık hiç olmadığı kadar kolaydır ve makinenin gelişmiş film özellikleri, taşınabilir bir sistem kullanarak video çekmek isteyenler için D7200’ü gerçekten ilgi çekici bir tercih haline getirir.”

Tutkularınızı izleyin

D7200, fotoğrafçılığınızı şimdiye kadarki en yüksek seviyeye çıkarmanız için ilham veren bir fotoğraf makinesidir. Geniş DX biçimli görüntü sensörü, EXPEED 4 görüntü işleme sistemi ve 100-25.600 değerlerine sahip ISO aralığıyla görüntüler olağanüstü genişlikte bir dinamik aralığa, düşük kumlanmaya ve zengin renk geçişlerine sahip olur. Tüm konularda 24,2 megapiksel baskı kalitesinde fotoğraflar ve karanlık koşullarda çekim yaparken bile net videolar elde edersiniz. Bu fotoğraf makinesinin konu ya da konum sınırlaması olmaksızın sunduğu olağanüstü esneklikteki çekim özelliği, Nikon’un FX biçimli fotoğraf makinelerinde bulunan profesyonel AF sistemini kullanması sayesinde elde edilir. -3 EV (ISO 100, 20°C/68°F) değerine kadar hassas olan Multi-CAM 3500 II 51 noktalı AF sistemi, hedefinize karanlıkta bile olağanüstü bir hassaslıkla kilitlenir. Merkezdeki on beş adet çapraz tip sensör üstün konu çekimleri sağlar ve f/8 uyumlu olan bir merkez nokta daha fazla objektif/teleobjektif dönüştürücü kombinasyonuna olanak tanır. Fotoğraf makinesinin, tek bir yüksek hızda arka arkaya çekimde 27 adede kadar 12 bit RAW görüntü ve 100 adede kadar yüksek kalite JPEG resmi yakalamaya olanak tanıyan geniş ara belleği sayesinde DX biçiminde 6 fps, 1,3x kesme modunda ise 7 fps hıza kadar çekim yapabilirsiniz.² 1,3x kesme modu ayrıca NIKKOR objektifinizin telefoto menzilini artırma seçeneği sunar ve AF sisteminin 51 netleme noktasının tüm çerçeveyi kapsamasını sağlar.

Sinema kalitesinde videoları kendi tarzınızda çekin

Nikon’un profesyonel fotoğraf makinelerinde bulunan video özelliklerini bünyesinde toplayan D7200 son derece yetenekli bir film çekme aracıdır. 25p/30p’e kadar Full HD film kaydı yapabilen fotoğraf makinesinde 1,3x kesme moduna geçerek 1080/50p/60p kalitesinde kayıt da yapabilirsiniz. Özel film menüsü tüm film ayarlarınızı tek bir yerde depolamanızı sağlar. Bunun yanında kayıtları çift SD hafıza kartı yuvasına kaydedebilir ya da aynı anda HDMI ile harici bir kaydediciye veya ekrana çıkış verebilirsiniz. Karanlık ve parlak alanlar arasında sorunsuz geçiş yapmak için M modunda Otomatik ISO denetimiyle çekim yapabilir, parlak noktaların nerede ortaya çıktığını tam olarak görmek için Zebra (parlak noktaları görüntüleme) modunu kullanabilir ve çekim sonrası daha kolay renk geçişleri sağlamak için Düz Picture Control ayarını kullanabilirsiniz. Ses kalitesi bir filmin iyi ya da kötü olmasında büyük bir etken olabilir. Bu yüzden fotoğraf makinesinde bulunan gelişmiş ses denetimleri, ses aralığını (geniş/ses) seçmenize ve dahili mikrofonla kayıt yaparken rüzgar sesini azaltmanıza olanak tanır. Nikon’un yeni isteğe bağlı ME-W1 Kablosuz Mikrofonu, harici bir mikrofonla kayıt yaparken doğrudan kaynaktan kaydedilen net sesle çok daha güçlü video kayıtları sağlar. Hem mikrofon vericisi hem de alıcısı sesi yakalar. Sesi yalnızca mikrofondan veya hem mikrofon hem de alıcıdan kaydedebilirsiniz. Böylece yalnızca kendi sesinizi kaydetmek, yalnızca konunuza odaklanmak veya karşılıklı bir konuşmayı kaydetmek kolaydır.

Üst düzey paylaşım

D7200, Wi-Fi özelliğinin yanı sıra NFC (Yakın Alan İletişimi) özelliğini destekleyen ilk Nikon D-SLR’dir. Fotoğrafları NFC uyumlu akıllı bir cihaza aktarmak için cihazla D7200’e dokunun. Böylece fotoğraf makinesinin LCD ekranında görünen görüntüyü aktarabilirsiniz. Akıllı telefonunuz veya tabletinizle etkileyici fotoğraflar yüklemek için dahili Wi-Fi özelliğini de kullanabilirsiniz. İlk olarak Nikon’un ücretsiz Wireless Mobile Utility uygulamasını indirin¹. Dahili Wi-Fi işlevi, fotoğraf makinenizin deklanşörünü akıllı cihazınızı kullanarak uzaktan serbest bırakmanızı sağlar ve çeşitli bakış açılarından çekim yapmak için fotoğraf makinenizi kolayca konumlandırmanıza olanak tanır. Kablosuz çekim konusunda daha fazla kontrole sahip olmak için WR-R10 Kablosuz Alıcı-Verici ve WR-T10 Wireless Transmitter kullanın ya da WR-1 Wireless Remote Controller ile fotoğraf makinesi ayarlarınızı kontrol edin. Ethernet’e ve kablosuz LAN’a bağlanmak için isteğe bağlı UT-1 Veri Aktarıcısı ile WT-5 Wireless Transmitter kullanın.

Nikon-D7200-DSLR-06

Keşfedin, yaratın ve yeni şeyler deneyin

D7200’ün temel teknolojisinin gücünü kontrol etmenizi sağlayan bir dizi özellik size dilediğinizce deneysel ve yaratıcı olma özgürlüğü sağlar. 8,0 cm (3,2 inç), 1229 k-noktalı, renk ayarlı ekran, çekim sırasında kişisel tercihinize bağlı olarak renk dengesini ve parlaklığı dilediğiniz şekilde değiştirmenize imkan sağlar. Vizörde, düşük enerji tüketimiyle parlak ve yüksek kontrastlı bir bilgi ekranı sunan organik bir EL görüntüleme elemanı bulunur. Nikon’un ikinci nesil Picture Control Sistemi, durağan görüntü veya video çekerken keskinleştirme, kontrast, parlaklık, renk, netlik ve doygunluk açısından size tam denetim olanağı sunan paha biçilemez araçlar sağlar. Üretim sonrası aşamada tamamen özgür kalmanız için Düz ayarı, tüm ayrıntıların yanı sıra hem parlak noktalarda hem de gölgelerde zengin tonal bilgileri korur. Netlik ayarı ince yapıları ayırt etmeniz için kontrastı hassas bir şekilde ayarlamanıza olanak tanır. Yaratıcılığınızı konuşturmanız için sunulan ek özellikler arasında, basit menü işlemleri sayesinde elde edilen sorunsuz pozlama geçişleri ile zaman aralıklı sekanslar çekme seçeneği bulunur. 4 saniyelik veya daha yavaş deklanşör hızıyla sürekli deklanşör modunda çekim yaparak göz alıcı ışık izi fotoğrafları da oluşturabilirsiniz. Medya kartlarınızın ve pil ömrünüzün yettiği kadar görüntü kaydedin.

Yaratıcılık seçeneklerinizi artırın: NIKKOR objektifler ve Nikon Speedlight Flaş Birimleri

D7200 ile çekim yaparken, Nikon’un DX biçimli objektiflerinin tamamı ve geniş FX objektifi yelpazesi hizmetinizdedir. Olağanüstü yüksek çözünürlük güçleriyle NIKKOR objektifler her alandaki profesyonel fotoğrafçılar arasında meşhurdur. DX biçimli objektiflerin kompakt boyutları hafif yükle seyahat etmek ya da telefoto çekimleri yapmak isteğinizde gerçek bir avantaj sağlar. 1,3x kesme modunda çekim yaparak DX objektif menzilini 1,3x oranında artırabilir ve FX objektifin telefoto efektini neredeyse iki katına çıkarabilirsiniz. Örneğin AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ile 1,3x kesme modunda çekim yaparak objektifin menzilini 390 mm’ye (eşdeğeri) çıkarabilirsiniz. Flaşla yaratıcı fotoğraflar çekmeniz için D7200, Nikon’un endüstri lideri Creative Lighting System özelliğine sahip birçok Speedlight Flaş Birimi ile uyumludur. Fotoğraf makinesinin dahili flaşında bulunan ayar düğmesi işlevi sayesinde iki gruba kadar Nikon Speedlight Flaş Birimini kablosuz olarak çalıştırabilir ve kontrol edebilirsiniz. SB-700 gibi kompakt bir flaş ile zorlu ışık koşullarında daha dengeli görüntüler elde edin. Film veya yakın plan durağan görüntüler çekerken, yüksek yoğunluktaki dahili LED aydınlatmalı SB-500’ü deneyin.

Nikon-D7200-DSLR-05

Nikon D7200 Temel Özellikler

  • 24,2 MP DX biçimli sensör: Görüntüleri geniş dinamik aralıkta, düşük kumlanmayla ve zengin renk geçişleriyle yakalayın.
  • EXPEED 4: Olağanüstü sonuçlar için fotoğraf makinesinin genel performansını artırır.
  • Profesyonel AF performansı: Multi-CAM 3500 II 51 noktalı AF sistemi. -3 EV’ye (ISO 100, 20°C/68°F) kadar hassastır.
  • Geniş ISO aralığı: 100-25.600 standart ISO aralığıyla her türlü ışık koşulunda kendinizden emin bir şekilde çekim yapın.
  • Hızlı sürekli çekim: DX biçiminde 6 fps, 1,3x kesme modunda ise 7 fps hıza kadar. Tek bir yüksek hızda arka arkaya çekim yaparak 27 adede kadar 12 bit RAW görüntü ve 100 adede kadar yüksek kalite JPEG resim yakalayın.²
  • Sınırsız sürekli çekim: 4 saniyelik veya daha yavaş deklanşör hızıyla sürekli deklanşör modunda çekim yapabilir, medya kartlarınızın ve pil ömrünüzün izin verdiği kadar görüntü kaydedebilirsiniz.
  • Zaman aralıklı filmler: Sorunsuz pozlama geçişleriyle zaman aralıklı sekanslar çekin.
  • Kolay bağlantı: Wi-Fi¹ ve NFC (Yakın Alan İletişimi) desteği paylaşım yapmayı kolay hale getirir.
  • D Film: 25p/30p’e kadar DX biçimli Full HD film kaydı yapın veya 1,3x kesme moduna geçerek 1080/50p/60p kalitesinde kayıt yapın. Özel film menüsü, tüm film ayarlarını tek bir yerde depolamanızı sağlar.
  • Yüksek kaliteli ses: Üstün ses denetimi seçenekleri, profesyonel sese sahip film kayıtlarına olanak tanır.
  • 1,3x kesme: Ekstra telefoto menzili ve hızının yanı sıra daha geniş AF alanı elde edin.
  • Picture Control 2.0: Yedi Picture Control ayarı arasından seçim yapın. Maksimum dinamik aralık için Düz ayarını kullanarak üretim sonrasına kalan işlerinizi kolaylaştırın ve Netlik özelliğiyle ayrıntılar üzerinde ince ayar yapın.
  • Parlak vizör: Yaklaşık %100’lük çerçeve alanı ve kötü arka aydınlatmaya sahip koşullarda bile olağanüstü dış mekan görünürlüğü sunar.
  • Renk ayarlı ekran: Yansıtma yapmayan, 8,0 cm (3,2 inç), 1229 k-noktalı RGBW LCD ekran. Renk dengesini ve parlaklığı dilediğiniz gibi ayarlayın.
  • Sağlam ve dayanıklı: Toza, havaya ve düşmelere karşı dayanıklı yapıdadır. Deklanşör ünitesi, 150.000 kez serbest bırakılarak test edilmiştir.
  • Dahili flaş: Akıllı i-TTL flaş kontrolü ve ayar düğmesi işlevi ile.
  • Enerji tasarrufu sağlayan tasarım: Ultra kompakt ve hafif, şarj edilebilir lityum iyon EN-EL15 pilinin tek şarjıyla 1110’a kadar durağan görüntü yakalayabilir ve 80 dakikaya kadar film kaydı³ yapabilirsiniz.
  • Depolama ortamı: Sorunsuz bir çekim deneyimi için iki SD kart yuvası. Her iki kart yuvası da yüksek kapasiteli SDXC ve UHS-I kartları ile uyumludur.
  • Birlikte sunulan yazılım: Yaratıcılığınızı çekim sonrasında da konuşturun. Özel Nikon yazılımı, fotoğrafları ya da film kliplerini aktarmak, organize etmek, düzenlemek ve paylaşmak için kapsamlı bir yol sunar.

¹ Wi-Fi işlevini kullanmak için akıllı cihazınıza Wireless Mobile Utility uygulamasını indirmeniz yeterlidir. iOS™ ve Android™ akıllı cihazlarla uyumlu olan bu yardımcı program Google Play™ ve Apple App Store™ üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir. Android, Google, Google Play, YouTube ve diğer markalar Google Inc. şirketinin ticari markalarıdır.

² ISO 100’de çekim yaparken ve 16 GB SanDisk Extreme PRO UHS-I SDHC kartı kullanırken (95 MB/s). Arabellek kapasitesi kaydedilen sahneye göre değişir.

³ CIPA standartlarına göre.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın