Nikon D750 DSLR Fotoğraf Makinesi Duyuruldu [24,3MP, 6.5fps, 51AF]

Nikon yeni tam kare fotoğraf makinesi 24.3-megapixel çözünürlükteki Nikon D750 DSLR modelini resmi olarak duyurdu. Nikon D610 ve D810 arasında konumlanan ve D700’ün yenilemesi olarak duyurulan D750 ile ilgili ürün bilgilerini ve satış fiyatını aşağıda bulabilirsiniz.

The Nikon D750 özellikleri arasında yeni tasarlanan 24.3 megapixel FX-format sensor, D810’dan terfi olan ve geliştirilmiş 51-nokta AF sistemi, 6.5 fps sürekli çekim hızı, ISO 100–12800 arası doğal hassasiyet ve 50–51200 artırılabilir, Full HD 1080/60p video kaydı combined ve elbette dönebilir 3.2 inç LCD ekran.

Nikon D750 ile ilgili tüm bilgilere özel Nikon D750 sayfasından bakabilirsiniz.

Nikon D750 DSLR Fotoğraf Makinesi Duyuruldu [24,3MP, 6.5fps, 51AF]

Nikon-D750-DSLR-Camera

Nikon D750 Satış Fiyatı

The Nikon D750 Eylül sonu itibariyle yurtdışında sadece gövde $2299.95 USD fiyattan satışa sunulacak. The D750 body ve AF-S Nikkor 24-120mm f/4 VR lens satış fiyatı ise $3,239.96. MB-D16 battery grip satış fiyatı ise $485 olarak belirlenmiş.

Nikon D750 DSLR Fotoğraf Makinesi
Nikon D750 Body $2,296.95 Amazon | Adorama
Nikon D750 Kit 24-120mm Lens $3,596.95 Amazon | Adorama

Nikon D750 Hızlı Özellikler

  • 24MP Tam Kare CMOS sensor AA filtre ile
  • FYukarı ve aşağı dönebilen 3.2″ 1,229 milyon piksel RGBW LCD ekran
  • 6.5fpssürekli çekim hızı
  • Geliştirilmiş 51-nokta Multi-CAM 3500FX II AF sistem (-3EV’e kadar hassas)
  • Grup Alan AF modu
  • Dahili Wi-Fi
  • 1080/60p video kaydı

Nikon-D750-DSLR-Camera-01

Nikon-D750-DSLR-Camera-03

Basın Duyurusu

NIKON FX BIÇIMLI YENI, GÜÇLÜ FOTOĞRAF MAKINESI D750’YI PIYASAYA SÜRÜYOR

Amsterdam, Hollanda, 12 Eylül 2014 Nikon bugün hızlı, çok yönlü ve çevik D750’yi tanıtıyor. Uzman görüntüleme teknolojisine sahip bu kompakt fotoğraf makinesi, üstün esneklik ile fotoğrafçılara vizyonlarını keşfetme özgürlüğü sunuyor.

Fotoğraf fırsatlarını artırmak ve yükünüzü hafifletmek için tasarlanan Nikon D750, çekim yapılan konuma veya koşullara bağlı olmaksızın harika tam çerçeve görüntüler sunar. Yeni tasarlanan FX biçimli sensör, yüksek ISO’larda her zamankinden daha net sonuçlar ile muhteşem bir görüntü kalitesi sunar. Son derece hassas AF performansı, 6,5 fps’ye kadar arka arkaya çekim hızı ve 1080/60p hızında Tam HD film kaydı ve eğilebilen ekranı size kendinizi ifade konusunda sınırsız özgürlük sunar. Dahili Wi-Fi, FX biçimli etkileyici fotoğrafları anında paylaşmayı çok kolaylaştırır. Nikon’un Picture Control 2.0 özelliği, hem durağan görüntüler hem de videolar için harika görüntü işleme ve iyi optimizasyon esnekliği sağlar.

Nikon Avrupa’nın Profesyonel Ürünler Müdürü Dirk Jasper şöyle diyor: “Tam çerçeve dijital SLR’ler, biçimin avantajlarından yararlanan daha fazla fotoğraf tutkunu sayesinde fotoğraf piyasasındaki yerini yavaş yavaş sağlamlaştırıyor. D750 ile, Nikon sınırları daha da zorluyor ve tam çerçeve biçimini daha da erişilebilir hale getiriyor. Anında bağlanabilirlik, kompakt yapı ve elbette Nikon’un kanıtlanmış görüntü kalitesi gibi özellikler sayesinde D750 ile birçok farklı konunun fotoğrafını çekmek mümkün. Bu ürün, hem fotoğraf, hem de iyileştirilmiş video özellikleri sayesinde zorlu görevlerin üstesinden kolayca gelebiliyor. D750’nin potansiyeli konusunda gerçekten heyecanlıyız. Bu, fotoğrafçılara ilhamın sürüklediği her yere gidebilme gücünü ve esnekliğini veren yepyeni bir nesil Nikon fotoğraf makinesi.”

Cesaret etme özgürlüğü

İlham sınır tanımaz, D750 de kısıtlama nedir bilmez. Tamamen yeni 24,3 megapiksel sensör tüm ışık duyarlılıklarında net performans ile geniş dinamik aralık sağlar. Böylece çarpıcı keskinliğe ve zengin renk tonlamasına sahip görüntüler sunar. 100–12800’lik ISO aralığı, 50–51200 (eşdeğer) aralığına kadar genişletilebilir. Nikon’un öncü EXPEED 4 görüntü işleme motoru da hem fotoğraflar hem de videolar için görüntü işleme sürecinin üst düzey olmasını sağlar. Hızlı hareket eden konuları yakalamak için ihtiyacınız olan esneklik, fotoğraf makinesinin -3 EV’ye kadar duyarlı olan üstün Multi-CAM 3500FX 51-noktalı AF sistemi sayesinde sağlanır. Fotoğraf makinesinin FX ve DX biçimlerinde 6,5 fps’ye kadar olan çekim hızları ile birleştiğinde tüm bu özellikler hedefinize kilitlenip mükemmel netliğe sahip tam çözünürlüklü görüntüler yakalamanıza olanak tanır. Ayrıca, Nikon’un yeni Grup Alan AF modu sayesinde yüksek kontrastlı veya dikkat dağıtıcı arka planların önündeki nispeten küçük konular çekilirken hızlı çekim ve gelişmiş arka plan yalıtımı olanağı sunulmaktadır.

Görüntünüzü özgürleştirin

Sağlam eğimli ekranı ve dahili Wi-Fi donanımlı D750, fotoğrafçılara üstün esneklik sunar. Eğimli ekran açılır ve 90 dereceye kadar yukarı veya 75 dereceye kadar aşağıya döner, bu da benzersiz görüş açılarından kolaylıkla fotoğraf ve film çekmenizi sağlar. Çekim sırasında, bu 8,0 cm (3,2 inç), 1229k noktalı, renk ayarlı ekran, kişisel çalışma tercihinize bağlı olarak renk dengesini ve parlaklığı dilediğiniz şekilde değiştirmenize imkan sağlar. Dahili Wi-Fi işlevi, uyumlu bir akıllı telefon veya tablet yoluyla etkileyici tam çerçeve fotoğraflar yükleyebileceğiniz veya fotoğraf makinesini akıllı cihazınız yoluyla uzaktan bırakabileceğiniz anlamına gelir. Ücretsiz Wireless Mobile Utility uygulamasını indirmeniz yeterlidir.

Film yapma özgürlüğü

İlham sizi çağırdığında etkileyici video kareleri yakalamak için D750’nin hızından, gücünden ve becerilerinden yararlanın. Nikon’un D Film özelliği, önemli ölçüde azaltılmış kumlanma, hare ve yanlış renk ile 50p/60p kare hızlarında Tam HD (1080p) filmler kaydederek birden çok çerçeve biçimlerinde yayın kalitesinde video sunar. Özel film menüsü, tüm film ayarlarını tek bir yerde saklamanızı sağlayarak çekimi kolaylaştırır. Elektronik diyafram kayıt sırasında kontrol edilebilir ve fotoğraf makinesi temiz bir HDMI çıkışına sahiptir. Ayrıca tam çözünürlükte video görüntülerini aynı anda hem fotoğraf makinesine hem de harici kayıt cihazına kaydedebilirsiniz. Çalışmak istediğiniz ISO ayarlarını ISO 100’den ISO 51200’e kadar (eşdeğeri) yapılandırabilir veya M modunda çekim yaparken maksimum Otomatik ISO aralığını ISO 200’den artırabilirsiniz. Nikon’un 3B kumlanma azaltma özelliği, yüksek duyarlılık düzeyinde çekim yapılırken rastgele kumlanmayı, dağılmayı ve ışık titremesini azaltır. Zebra modu, fotoğraf makinesinin ekranında tam olarak nerelerde parlak noktaların oluştuğunu gösterir. Üstün ses kontrolü ses kaydını geliştirirken genel olarak daha fazla esneklik sunar: Bir stereo mikrofon girişi ve ses çıkışı, hem çekimden önce hem de çekim sırasında ses düzeylerinde ayrı ayrı ince ayar yapmanıza olanak tanır. Dahili mikrofonla kayıt yaparken ses aralığını (geniş/ses) seçebilir ve rüzgar sesini azaltabilirsiniz.

Tam çerçeve taşınabilirlik

Üstün ergonomisi, hafif hava sızdırmaz, takviyesiz yapısı ve enerji tasarrufu yapan tasarımı, D750’nin gerçek bir tam çerçeve fotoğraf makinesi özgürlüğü sunmasını sağlar. Makinedeki sağlam tutucu, elinizin boyutu ne olursa olsun fotoğraf makinesinde güvenli bir tutuş sağlar ve fotoğraf makinesini uzun süre yorulmadan rahatça tutmanızı kolaylaştırır. Kevlar/karbon fiber kompozitinden üretilen deklanşör birimi 150.000 basış ile test edilmiştir ve ultra kompakt ve hafif Li-ion şarj edilebilir EN-EL15 pilinin tek şarjıyla 1230’a kadar fotoğraf ve 55 dakikaya kadar film çekebilirsiniz.

Yaratıcı esneklik

İlham geldiğinde, tam donanımlı D750 fikirlerinizi gerçekleştirmeniz için size destek olmaya hazırdır. Durağan resim veya video çekerken, Nikon’un yeni çıkan ikinci nesil Picture Control Sistemi; keskinleştirme, kontrast, parlaklık, renk, netlik ve doygunluk açısından size tam denetim olanağı sunarak çekimden önce ve çekimden sonra paha biçilemez araçlar sağlar. Üretim sonrası aşamada sizi yerden yönden özgür kılan yeni Düz ayarı tüm ayrıntıların yanı sıra hem parlak noktalarda hem de gölgelerde zengin tonal bilgileri korur. Yeni Netlik ayarı ise kontrastı hassas bir biçimde ayarlamanıza ve ince yapıları ayırt etmenize olanak sağlar. Dahili zaman aralığı işlevi, basit menü işlemleri yaparak sorunsuz pozlama geçişleri ile zaman aralıklı çekim yapmanızı sağlar.

Total Digital Imaging System

D750 ile çekim yapın ve Nikon’un Total Imaging System kavramının gücünü değerlendirin. Geniş NIKKOR objektif aralığı ile D750’nin 24,3 MP sensörünün tam potansiyelini ortaya çıkarın. Olağanüstü yüksek çözüm gücüne sahip NIKKOR objektifler, farklı alanlardaki tüm fotoğrafçıların taleplerini karşılar. Nikon’un endüstri lideri Creative Lighting System özelliği ile tamamen uyumlu olan D750, hem fotoğraf makinesinde hem de bağımsız olarak yaratıcı flaş fotoğrafçılığına imkan sağlayan bir dizi çok yönlü Speedlight flaş birimi ile birlikte çalışabilir.

Temel özelliklerin özeti:

  • Yeni 24,3 MP FX biçimli sensör: Harika görüntü ayrıntılarının yanı sıra olağanüstü kesme esnekliği sunar.
  • Göz alıcı ışık duyarlılığı: ISO aralığı 100–12800’den 50–51200’e (eşdeğeri) artırılabilir.
  • Üstün AF performansı: Multi-CAM 3500FX 51 noktalı AF sistemi 9 nokta, 21 nokta ve 51 noktayı kapsayan ayarlarla yapılandırılabilir ve -3 EV’ye (ISO 100, 20 °C/68 °F) kadar hassastır.
  • Grup Alan AF modu: Zorlu ışık koşullarında bile hızlı çekim ve gelişmiş arka plan yalıtımı.
  • Dayanıklı eğilebilir ekran: açılır ve 90 dereceye kadar yukarı, 75 dereceye kadar aşağı eğilir.
  • Dahili Wi-Fi: Uyumlu bir akıllı telefon veya tablet yoluyla etkileyici tam çerçeve fotoğraflar yükleyin.
  • 6,5 fps’ye kadar arka arkaya çekim hızı: FX ve DX biçimlerinde 6,5 fps’ye kadar kusursuz tam çözünürlüklü resimler.
  • Çok alanlı D Film: FX ve DX biçiminde 50p/60p hızında Full HD (1080p) filmler. Çekim sırasında ISO 100’den ISO 51200’e (eşdeğeri) erişin; deklanşör hızını, diyaframı ve ses düzeylerini de kontrol edin. Özel film menüsü, tüm film ayarlarını tek bir yerde saklamanızı sağlar.
  • EXPEED 4: Olağanüstü sonuçlar için fotoğraf makinesinin genel performansını artırır.
  • Picture Control 2.0: Maksimum dinamik aralık için Düz ayarını kullanarak üretim sonrasına kalan işlerinizi kolaylaştırın; Netlik özelliğiyle ayrıntılarda ince ayar yapın.
  • Renk ayarlı ekran: Yansıtma yapmayan, 8,0 cm (3,2 inç), 1229k noktalı RGBW LCD ekran. Renk dengesini ve parlaklığı dilediğiniz gibi ayarlayın.
  • Enerji tasarrufu sağlayan tasarım: EN-EL15 pilin tek şarjıyla daha uzun süre çekim yapın.
  • Tam çerçeve taşınabilirlik: Üstün ergonomisi, hafif hava sızdırmaz, takviyesiz fotoğraf makinesi gövdesi, gerçek tam çerçeve özgürlüğü sunmak için bir araya geliyor.
  • Yaratıcı modlar: Yüksek Dinamik Aralık, fotoğraf makinesinde zaman aralığı işlevi, Özel efektler ve Sahne modları ile efektler ve sınırsız sürekli çekim.
  • Depolama medyası: İki SD kart yuvası sorunsuz bir çekim deneyimi sağlar. Her iki kart yuvası da yüksek kapasiteli SDXC ve UHS-I kartları ile uyumludur.
  • Uzaktan işlem: Kablosuz çekim üzerinden kontrolü ele alın, WR-R10 Kablosuz Alıcı ve WR-T10 Kablosuz Verici kullanın ya da WR-1 Kablosuz Uzaktan Kumanda ile fotoğraf makinesi ayarlarınızı kontrol edin. Ethernet’e ve kablosuz LAN’a bağlanmak için isteğe bağlı UT-1 Veri Aktarıcısı ile WT-5 Kablosuz Verici kullanın.
  • Wireless Mobile Utility yazılımı, iOS™ ve Android™ akıllı cihazlarla uyumludur ve akıllı cihazınıza Google Play™ ve Apple App Store™ üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir. Android, Google, Google Play, YouTube ve diğer markalar Google Inc. şirketinin ticari markalarıdır.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın