Nikon D750 için Deklanşörden Olası Görüntü Gölgelenmesi Sorunu

Nikon’un FX-format serisindeki DSLR fotoğraf makinesi Nikon D750 için yeni bir servis uyarısı notu yayınlandı.

Buna göre Ekim ve Kasım 2014’te üretilen bazı Nikon D750 dijital SLR fotoğraf makinelerindeki deklanşörlerin doğru şekilde çalışmadığı ve bazı durumlarda görüntülerin bir bölümünün gölgelenmesine neden olduğu belirlenmiş.

Bu doğrultuda elinizde bulunan Nikon D750 fotoğraf makinesinin bu sorundan etkilenip etkilenmediğini kontrol etmek için buraya tıklayıp D750’nizin alt tarafında bulunan seri numarasını girip kontrol edebilirsiniz.

Eğer sorunlu seriden bir D750 sahibiyseniz o zaman servis merkezine fotoğraf makinenizi gönderebilir, fotoğraf makinesinin garanti süresi sona erse bile kullandığınız D750’nin deklanşörü ücretsiz olarak incelenecek ve tamir edilecektir bilgisinin uyarı notunda yer aldığını şimdiden belirtelim. Nikon’un ayrıntılı servis uyarı notunu yazının devamında bulabilirsiniz.

Nikon D750 özellikleri arasında yeni tasarlanan 24.3 megapixel FX-format sensor, D810’dan terfi olan ve geliştirilmiş 51-nokta AF sistemi, 6.5 fps sürekli çekim hızı, ISO 100–12800 arası doğal hassasiyet ve 50–51200 artırılabilir, Full HD 1080/60p video kaydı combined ve elbette dönebilir 3.2 inç LCD ekran.

nikon-d750-donanim-yazilimi-surum-1-02-duyuruldu

Nikon D750 dijital SLR fotoğraf makinesi kullanıcılarına – deklanşörden olası görüntü gölgelenmesi

Ekim ve Kasım 2014’te üretilen bazı Nikon D750 dijital SLR fotoğraf makinelerindeki deklanşörlerin doğru şekilde çalışmadığı ve bazı durumlarda görüntülerin bir bölümünün gölgelenmesine neden olduğu dikkatimizi çekti. Bu konuyla ilgili olarak aşağıdaki önlemleri almaya karar verdik.

Bu durumun yol açmış olabileceği olumsuzluklar için içtenlikle özür diliyoruz.

Etkilenen ürünleri belirleme

Fotoğraf makinenizin bu sorundan etkilenip etkilenmediğini kontrol etmek için aşağıdaki Etkilenen Ürün Seri Numaraları’na tıklayın ve yönergeleri izleyerek D750’nizin seri numarasını girin. Fotoğraf makinenizin seri numarası ilgili ürünlerle karşılaştırılarak kontrol edilir. Fotoğraf makineniz etkilenen ürünler arasındaysa, onarım talebi için yönergeler görünecektir. Fotoğraf makineniz bu sorundan etkilenmemişse, fotoğraf makinenizin tamir edilmesi gerekmez ve bu konu hakkında endişelenmeden fotoğraf makinenizi gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edebilirsiniz.

> Etkilenen Ürün Seri Numaraları

nikon-d750-service-advisory-shading-images-from-shutter

Fotoğraf makinesinin seri numarası, üstteki resimdeki kırmızı çerçevede gösterilen 7 basamaklı sayıdır.

Çözünürlük

Bu sorunun bulunduğu bir Nikon D750 dijital SLR fotoğraf makineniz varsa lütfen en yakın Nikon servis merkezi ile irtibat kurun. Servis merkezinde fotoğraf makinenizi alınarak, fotoğraf makinesinin garanti süresi sona erse de fotoğraf makinesi deklanşörü ücretsiz olarak incelenecek ve tamir edilecektir.

Servis isteğinde bulunma

Bu konuya ilişkin sorularınızı lütfen size en yakın Nikon Servis Merkezine yöneltin.

Bu durumun yol açmış olabileceği olumsuzluklar için içtenlikle özür diliyoruz.

Nikon, ürün kalitesini daha da geliştirmek için olası tüm önlemleri almaya devam edecektir. Fotoğrafçılık gereksinimlerinizde Nikon’u tercih ettiğiniz için tekrar teşekkürler.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın