Nikon Deklanşör Modları

Nikon’un çeşitli deklanşör modları bulunmaktadır. İsterseniz vizörden, bakın ister LV mode ile çekim yapın bu deklanşör modları hem vizör hem de canlı görüntü modunda kolayca etkin hale gelebilir.

Peki Nikon’un deklanşör modları nedir? Deklanşör modları bir fotoğrafın hangi hızda ve kaç tane çekileceğini belirleyen modlardır. Bu modlara “Release Modes” denir ve Nikon’un kullanım kılavuzlarında deklanşör modları olarak geçtiği için bu şekilde kullanılmaktadır.

Bir başka deyişle deklanşör modları kullandığınız fotoğraf makinesinin ne kadar hızlı fotoğraf çekmenize izin veren sınırlarıdır.

Nikon Deklanşör Modları

Nikon Deklanşör Modları Nelerdir?

Nikon Deklanşör Modları
S Tek kare: Fotoğraf makinesi deklanşörüne her basıldığında bir fotoğraf çeker.
CL Sürekli yavaş hız: Deklanşör basılı tutulduğunda, fotoğraf makinesi saniyede 1–5 kareye kadar kayıt yapar. Kare hızı Özel Ayar d5 kullanılarak seçilebilir.
CH Sürekli yavaş hız: Deklanşör basılı tutulduğunda, fotoğraf makinesi verilen kare hızında fotğrafları kaydeder. Hareketli konularda kullanılır.
nikon-deklansor-modlari-sessiz Sessiz deklanşör modu: Tek karede, deklanşör düğmesine tam basılırken, kullanıcıya aynanın klik zamanlamasını kontrol etmesine izin vererek aynanın yerine dönmemesi bir yana, bu da tek kare modunda olduğundan daha sessizdir. Ayrıca Özel Ayar d1 için seçilen ayara bakılmaksızın uyarı sesi çıkmaz.
nikon-deklansor-modlari-zamanlama Otomatik zamanlama: Kendi kendine portre çekiminde veya makine sarsıntısının sebep olduğu bulanıklığı azaltmak için otomatik zamanlamayı kullanabilirsiniz.
Q Uzaktan kumanda: Deklanşör, opsiyonel uzaktan kumandadaki deklanşör düğmesi kullanılarak kontrol edilir.
MUP Ayna kaldırılarak: Bu modu telefotoda veya yakın fotoğraf çekiminde ya da en küçük
makine hareketinin net olmayan fotoğraflarla sonuçlanabileceği diğer durumlarda makine sarsıntısını azaltmak için kullanabilirsiniz.

Otomatik zamanlama makine sarsıntısını azaltmak veya kendi kendine portre çekimi için kullanılabilir. Çekimden önce, fotoğraf makinesini bir tripod üzerine takın veya makineyi sabit, düz bir yüzeye yerleştirin.

Mirror-up yani ayna kaldırılarak modu ise ayna kalkık iken fotoğraf makinesi hareketinden kaynaklanan netsizliği en aza indirmek için seçin. Ayna kaldırılırken, fotoğraflar vizörde çerçevelenemez ve otomatik netleme ve ölçüm gerçekleştirilemez.

Unutmayın ayna kaldırıldıktan sonra yaklaşık 30 sn hiçbir işlem yapılmazsa otomatik olarak bir fotoğraf çekilir.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Nikon Deklanşör Modları

  1. Avatar for Alper Orus

    Beter Böcek

    Merhaba.Yeni bir coolpix p900 aldım.Kurcalarken nasıl becerdiysem sürekli otomatik zamanlama devreye giriyor.Ayarlardan Off şeklinde kapatıyorum.Tek çekimlik zamanalama olmadan cekiyor malesef sonraki çekime yine 2 sn zamanlama otomatıkmen devreye gırıyor.Bunu tamamen nasıl kapatabilirim?

Cevap Yazın