Nikon Full Frame Aynasız Fotoğraf Makinesi 45MP ile Gelebilir

Nikon full frame aynasız fotoğraf makinesi hakkında çeşitli dedikodular internette yer almaya başladı. Firmanın 2018 yılında duyurması beklenen tam kare aynasız fotoğraf makinesi için Nikon D850 üzerinde kullanılan 45MP görüntü sensörü tercih edilebilir. 

Daha önce Nikon’un araştrma ve geliştirme  müdürü Tetsuro Goto’nun açıklamalarında yer aldığına göre Nikon, full frame yani tam kare sensörlü bir aynasız fotoğraf makinesi geliştiriyor.

Güvenilir kaynaklara göre firma, iki farklı sensöre sahip prototip üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Bunlardan birisinin DX format DSLR gövdelerdeki gibi APS-c sensöre sahip olabileceği ve aynı Nikon D500’de bulunan 20.1MP çözünürlük ile gelmesi bekleniyor.

Güzel haber ise Nikon full frame aynasız fotoğraf makinesi hakkında. Dedikodular doğruysa tam kare aynasız Nikon konseptinin D850 DSLR’den 45-megapiksel görüntü algılayıcıya sahip olabileceği belirtiliyor. 

Nikon Full Frame Aynasız Fotoğraf Makinesi D850’deki 45MP Sensörü Kullanabilir

Ayrıca Nikon’un tam kare sensöre göre dosyaladığı 2 adet lensinin patentini aldığını hatırlatmakta fayda var. Bunlar için 36mm F/1.2 ve 52mm F/0.9 lensleri örnek gösterebiliriz. 

Son yapılan araştırmalara göre, Nikon DX formatında ve tam çerçeve ayna içermeyen kamera duyurabilir. DX formatlı model 21MP D500 görüntü algılayıcıyı, tam çerçeve ayna içermeyen kamera 45MP D850 görüntü algılayıcıyı kullanabilir. Nikon hala DX sürümünü çıkarmak konusunda tereddütleri olduğu ve sadece full frame aynasız model çıkarabileceği dedikodu kazanının düştüğü notlar arasında. 

Nikon full frame aynasız fotoğraf makinesi için ortaya atılan dedikodular ve beklentiler aşağıda listelenmiştir. 

  • Nikon, 2018 yılında hem APS-c aynasız hem de tam kare aynasız fotoğraf makinesi duyurabilir. 
  • Nikon full frame aynasız için yeni bayonet
  • Nikon’un yeni objektifi Nikon’un aynasız fotoğraf makineleri ile birlikte geliyor
  • Nikon DX aynasız fotoğraf makinesi 21MP Nikon D500 görüntü algılayıcısı, Nikon tam kare aynasız fotoğraf makinesi 45.7MP Nikon D850 görüntü algılayıcısı kullanabilir.
  • Nikon F lensler için monte edilebilemesini sağlayacak bir adaptör tasarlanacak.

Nikon’un full frame aynasız fotoğraf makinesi için duyuruyu 2018 yılında yapması bekleniyor. Yeni detaylar geldikçe biz de sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. 

via: DCN

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın