Nikon Z50 APS-c Aynasız Fotoğraf Makinesi, Özellikleri ve Fiyatı

Nikon, Z-serisi aynasız fotoğraf makineleri serisine DX biçimli Nikon Z50 modelini ekledi. APS-c sensöre sahip Nikon Z50 aynasız fotoğraf makinesi beraberinde ayrıca iki NIKKOR Z DX zoom objektif olan NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR ve NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR’ı getirdi.

Üstün görüntü kalitesi sunan yepyeni Nikon Z 50; detay, derinlik ve renk açısından zengin, mükemmel netlenmiş fotoğraflar ve 4K filmler çekiyor. Z 50’yi yeni NIKKOR Z DX objektiflerle birleştiren yeni DX aynasız fotoğraf makinesi sistemi geniş açıdan telefotoya uzanan bir kapsamda çarpıcı görüntüler sunacak.

20,9MP BSI CMOS APS-C sensorle donatılmış olan Z 50, Nikon’un aynasız fotoğraf makinesi sisteminin optik avantajlarını, güçlü ve kompakt bir DX fotoğraf makinesi gövdesine taşıyor. Övgü toplayan Nikon Z 7 ve Z 6 fotoğraf makinelerinden miras Nikon Z Objektif Yuvasını ve hızlı, geniş Karma AF (otomatik netleme) sistemini içeren özellikler barındırıyor. Z 50 ayrıca, net bir elektronik vizöre, dik açılı dokunmatik ekrana ve Nikon aynasız fotoğraf makinelerini böylesine rahat kavranabilir bir hale getiren derin bir kavrama yüzeyine sahip. Akıllı Göz Takibi AF, Z 50’yi portre çekimleri için mükemmel kılıyor ve 11 fps’ye varan sürekli çekim hızı (AF/AE ile) aksiyonun üstesinden geliyor. Z 50, F objektif yuvalı NIKKOR DSLR objektiflerin bu fotoğraf makinesi ile birlikte kullanılmasına olanak tanıyan Nikon’un FTZ Objektif Yuvası Adaptörü ile tam olarak uyumlu.¹

Her iki Z Objektif Yuvalı DX objektif de, geniş Nikon Z objektif yuvasının mükemmel ışık toplama özelliği için optimize edilmiştir. Bu zoom objektifler hızlı, sessiz ve kararlı şekilde netleme yapar. Bu da onları, durağan görüntüler için olduğu kadar videolar için de harika kılar. Ultra taşınabilir NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR objektif, geniş açılı karelerden portre görünümlerine uzanan bir çeşitliliği harikulade şekilde kapsayan yassı ve ince bir zoom objektiftir. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR, kompakt bir telefoto zoom objektif: Bu objektif, eşsiz portreler kadrajlamaktan uzak mesafeli aksiyon görüntüleri yakalamaya uzanan kapsamda akıcı ve kararlı hassasiyetle geçiş yapmaya olanak tanır.

NIKON Z50

  • Mükemmel görüntü kalitesi: geniş Nikon Z objektif yuvası, 20,9 Megapiksel DX biçimli (APS-C) büyük CMOS sensör ve hızlı EXPEED 6 görüntü sensörü.
  • Sonuna kadar keskin: Karma AF (otomatik netleme) sistemi. 209 adet sensör üstü AF noktası, mükemmel uçtan uca keskinlik için yatayda ve dikeyde çerçevenin yaklaşık %90’ını kaplar.
  • Düşük ışıkta harika: 100 – 51.200 geniş ISO aralığı ve -4 EV’ye kadar düşürülebilen düşük ışık otomatik netlemesi.
  • Akıllı Göz Takibi AF: ister yalnız başına ister kalabalığın arasında olsun konunun gözüne otomatik olarak netleme yapar.
  • Hızlı sürekli çekim: otomatik netleme (AF) ve otomatik pozlama (AE) ile 11 fps’ye varan sürekli çekim hızı.
  • Sessiz çalışma: Nikon Z 50, alçak sesli netleme yapar ve sessiz çekim moduna sahiptir.
  • 4K filmler: Kullanıcılar 30p çözünürlükte 4K/UHD filmler kaydedebilir ve hiçbir kırpma faktörü sınırlaması olmadan Full HD ağır çekim filmler çekebilir. Fotoğraf makinesinde 4K zaman aralıklı görüntü dizileri oluşturabilirsiniz.
  • Akıcı EVF: ultra keskin elektronik vizör (2360 k-nokta), bir DSLR’ın optik vizörü gibi doğal görüntüler sağlar. İsterseniz, görüntüleri ayarlar uygulandığında göründükleri gibi izleyebilirsiniz.
  • Dik açılı büyük dokunmatik ekran: akıllı telefon tarzı dokunmatik kontrollere sahip yüksek çözünürlüklü (1040 k-nokta) LCD ekran. Video veya otoportre çekerken yukarı veya aşağı eğilebilir.
  • Yaratıcı efektler: Fotoğraflar ve videolar için 20 dahili efekt. Efekti önizlerken yoğunluk ayarlanabilir.
  • Açılır flaşlı DX aynasız fotoğraf makinesi gövdesi: güçlü magnezyum alaşım üst ve ön yapısı ile taşıması kolaydır.
  • Nikon ergonomisi: rahat kullanım için derin kavrama yüzeyi ve özenle yerleştirilmiş düğmeler, kadranlar ve dokunmatik ekran kontrolleri.
  • Basit DSLR tarzı menü sistemi: mevcut Nikon DSLR kullanıcıları için çok tanıdık ve ilk kez Nikon kullananlar için öğrenmesi çok kolaydır
  • Hızlı bağlantılar: Nikon’un SnapBridge uygulamasının yanı sıra Wi-Fi® ve Bluetooth® bağlantıları, paylaşım veya depolama için herhangi bir cihaza film ve fotoğraf göndermeyi kolay hale getirir.
  • Sevilesi bir sistem: FTZ Objektif Yuvası Adaptörü ile uzaktan kumandalar, DSLR Speedlight flaş birimleri, mikrofonlar ve daha fazlasını içeren Nikon DSLR aksesuarlarıyla uyumludur.

Nikon Z50 Satış Fiyatı

Nikon’un ilk DX-Format aynasız fotoğraf makinesi modeli olan model Kasım 2019’dan itibaren raflarda yerini alacak. Nikon Z50 gövde fiyatı 859 dolar ve 16-50mm kit lens ile 999 dolar şeklinde belirlenmiş. Eğer Nikon Z50’yi 16-50mm ve 50-250mm lens kombinasyonuyla almak isterseniz 1.349 dolar gibi bir meblağ ödemeniz gerekecek.

NIKKOR Z DX 16-50MM F/3.5-6.3 VR

  • Ultra taşınabilir geniş açılı zoom objektif: geniş açılıdan normale 16 – 50 mm odak uzaklığı aralığı (FX biçimli/35 mm eşdeğeri 24 – 75 mm) ile hızlı netleme yapan objektif.
  • Sadece 0,2 m’lik minimum netleme mesafesi: yakın çekim detaylarına keskin şekilde netleme yapmaya olanak tanır.
  • Dahili Titreşim Azaltma: normalde mümkün olandan 4,5 duraklamaya kadar daha yavaş deklanşör hızlarında çekim yapmanıza olanak tanır.² Düşük ışıkta daha net görüntüler alın ve yürür halde film çekerken bile kararlı videolar kaydedin.
  • Sessiz kontrol halkası: manuel netleme, diyafram kontrolü ve pozlama telafisi gibi temel işlevler için kullanın.
  • Daima sizinle olan bir objektif: sadece 135 gram ağırlığındadır ve geri çekildiğinde krep gibi dümdüz olur.

NIKKOR Z DX 50-250MM F/4.5-6.3 VR

  • Kompakt telefoto zoom objektif: normalden telefotoya uzanan 50 – 250 mm odak uzaklığı aralığı (FX biçimli/35 mm eşdeğeri 75 – 375 mm) ile hızlı netleme yapan objektif.
  • Sadece 0,5 m’lik minimum netleme mesafesi: yakındaki konulara keskin şekilde netleme yapmaya olanak tanır.
  • Dahili titreşim Azaltma: normalde mümkün olandan 5 duraklamaya kadar daha düşük deklanşör hızlarında fotoğraf çekin.²
  • Sessiz kontrol halkası: manuel netleme, diyafram kontrolü ve pozlama telafisi gibi temel işlevler için kullanın.
  • Az yükle seyahat edin: Objektif geri çekildiğinde son derece kompakt bir yapıya bürünür ve 405 gram ağırlığındadır.

¹ Nikon Z serisi fotoğraf makineniz ile yaklaşık 360 adet F Objektif Yuvalı NIKKOR objektif kullanılabilir.
² CIPA standartlarına göre.

UYARILAR
Bluetooth® sözcük işareti ve logoları, Bluetooth SIG, Inc.’e ait tescilli ticari markalardır ve söz konusu markalar Nikon ile Nikon’un Bağlı Kuruluşları tarafından lisans kapsamında kullanılmaktadır.
Wi-Fi® ve Wi-Fi Certified logosu, Wi-Fi Alliance®’ın tescilli ticari markalarıdır.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın