Photoshop’un Ücretsiz Versiyonu Yayınlandı
Evet yanlış okumadınız. Bugünden itibaren artık Adobe Photoshop’un ücretsiz ve yasal bir kopyasını indirebilirsiniz. Adobe Systems Inc. izniyle ABD’de bulunan Bilgisayar Tarihi Müzesi (Computer History Museum) tarafından yayınlanan Photoshop’un 1990 yılına ait 1.0.1 versiyonu isteyen herkes tarafından ücretsiz olarak indirilebiliyor. Tek kısıt ticari bir amaç için kullanılmıyor olması. Tabi bu ilk versiyon ile günümüzde kullanılan son versiyonları kıyasladığımız zaman programın ne kadar da fazla geliştiğini görebiliyoruz. 179 dosya ve 128 bin satırlık kaynak kodu bulunan Photoshop’un bu ilk versiyonunda yüzde 75’inin Pascal, 15’inin 68.000 assembler dili kullanılmış geri kalan kısmında ise karma bir yapı oluşturulmuş. Kodların büyük çoğunluğu Photoshop’un kurucularından biri olan Thomas Knoll tarafından yazılmış. İlk lk olarak kişisel kullanım için hazırlanan Photoshop, yakaladığı başarının ardından ticari bir programa dönüştürülmüş ve 1990 yılında çıkan 1.0 versiyonu sadece Macintosh için yayınlanmış.
Adobe Photoshop 1.0’ın kaynak kodlarını bu linkte bulunan “I ACCEPT” butonuna bastıktan sonra indirebilirsiniz. Photoshop 1.0 versiyonuna ait bazı ekran görüntülerini aşağıda görebilirsiniz.

Photoshop_1.0.1-1 Photoshop_1.0.1-2 Photoshop_1.0.1-3 Photoshop_1.0.1-4 Photoshop_1.0.1-5

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın