Serkant Hekimci ile “DEMİRYOLU HİKAYELERİ” Sergi Duyurusu

Türk Nikon röportaj serisinde sizlere tanıtmaya çalıştığımız ve daha sonra konuk fotoğrafçı serisinde ağırladığımız Serkant Hekimciİstanbul Fotoğraf Müzesi’nde ilk sergisiyle fotoğraf severler ile buluşuyor. 19 Aralık 2013 tarihinde saat 18:30’da başlayacak sergi 3 ay boyunca ziyaret edilebilecek ve 19 Mart 2014 tarihinde son bulacak. 

Daha önce iki önemli sergisini Ukrayna ve Rusya’da gerçekleştiren sanatçı, Ukrayna Kırım’da “A Moment Of Clarity” adıyla gerçekleştirdiği sergide 58 fotoğrafını sergilerken, “Istanbul” adıyla gerçekleştirdiği ikinci sergisini ise St Petersburg’ta 100 fotoğrafı ile yapmıştı.

Serkant Hekimci ile Demiryolu Hikayeleri (Railway Stories) 19 Aralık’ta İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde olacak. Sergiyle ilgili Türkçe duyuru metnini aşağıda bulabilirsiniz.

serkant-hekimci-demiryolu-hikayeleri

Serkant Hekimci ile “DEMİRYOLU HİKAYELERİ” Sergi Duyurusu

“DEMİRYOLU HİKAYELERİ”

Fotoğrafçının seçtiği konuyu anlatma biçimi ile zihninde biriktirdiği anılarının, tesadüf ettiği veya peşine düştüğü bir an’a rastlamasıyla fotoğraflar bize anlattığı bir hikayeye dönüşür. Bazen fotoğraflar, izleyicilere, kendi hikayelerini oluşturabilme imkanını da sunar. Sanat eserinin değeri bu duyguyu izleyiciyle paylaşabilme becerisiyle de ölçülebilir.

Fotoğrafçı Serkant Hekimci “Demiryolu Hikayeleri” isimli bu çalışmasında, çocukluğundan itibaren hayatının içinde olan trenlerle, istasyonlarla, demiryolu ilgili hikayelerini bizimle paylaşıyor. Trenler, istasyonlar, raylar ve bu hatların olağan yolcuları, Serkant Hekimci’nin vizöründe birer hikayeye dönüşüyor. Fotoğrafçı çocukluğundan itibaren kullandığı banliyö hatlarında rastladığı fotografik hikayeleri bir projeye dönüştürüken mekanlar ve çekim açıları ile ilgili bir önçalışma yaptı. Özellikle ışığın kendisine sağlayacaği olanakları da düşünerek kış aylarında çalıştı. Önceden düşünülen ama rastlantısallığı da içine katan bu çalışma bu nedenle sinemografik ögeler de taşıyor.

2007 – 2009 yılları arasında Halkalı – Sirkeci banliyö hattındaki çalışmalarını, 2012 -2013 yılında Rusya’da benzer bir çalışmayla tamamlayan, Serkant Hekimci Türkiye’deki ilk kişisel sergisini İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde açıyor. Serkant Hekimci’ye, iki farklı coğrafyadan benzer insan ve yolculuk hikayelerini bizimle paylaşarak, içimizde yeni hikayeler oluşturduğu için teşekkür ederiz.

Serkant Hekimci’nin fotoğraflarına ve kendisiyle ilgili detaylara web sitesinden ve facebook adresinden ulaşabilirsiniz.

Web Sitesi : http://www.serkanthekimci.com
Facebook :  https://www.facebook.com/serkanthekimci

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın