Çok Soğukta Fotoğraf Çekmek için İpuçları

Çok soğukta fotoğraf çekmek için bazı ipuçlarını bu yazıda bulabilirsiniz. Bilindiği üzere aşırı soğukta fotoğraf çekmek çok kolay değildir ve düşük hava sıcaklığı hem fotoğraf çeken için hem de kullanılan ekipman için olumsuz şartlar oluşturur.

Soğuktan etkilenmeden nasıl verimli ve iyi fotoğraflar çekebiliriz diye düşünüyorsanız ve aşırı soğukta fotoğraf çekmek için hangi hazırlıkları yapmamız gerek diye soruyorsanız bu yazıda bazı önemli ipuçlarını bulabilirsiniz.

Çok soğukta fotoğraf çekmek için önce fiziki olarak kendimizi ve sonrasında kullanacağımız fotoğraf ekipmanlarını zorlu hava koşullarına dayanıklı hale getirmeliyiz. Kendimiz için fazla efor sarfederek ısı üretebilir ve sıkı giyinerek bu ısının korunmasını sağlayabiliriz.

Havalar soğumaya başladıkça sonbahar ve özellikle kış ayları fotoğraf çekmek için birbirinden güzel manzaralar ve kompozisyonlar oluşmasını sağlar. Kışın soğukta fotoğraf çekmek aslında her seferinde niyet edilen ancak diğer taraftan havanın soğukluğu sebebiyle genelde rehavete düşülen zamanlardır.

Aşırı Soğukta Fotoğraf Çekmek için Neler Yapmalıyız?

Soğukta Fotoğraf Çekmek

Winter by MikkoLagerstedt

1. Fermuarlı Naylon Poşet Çanta

İlk başlarda biraz garip gelebilir ama fotoğraf makinenizi ve lenslerinizi bulunduğunuz soğuk ortamda koruyabilecek en önemli eşya fermuarlı naylon poşettir. Kesin bir çözüm olmasa bile özellikle iç ve dış mekan geçişlerinde fotoğraf ekipmanlarınızın ısı değişimlerinden etkilenmemesi (sislenme ve nemlenme gibi) için fotoğraf makinesi ve lensinizi önce fermuarlı poşet çantaya, sonra fotoğraf çantanıza koyun.

2. Yedek Pil Bulundurun

Oldukça bilinen bir durumu soğukta fotoğraf çekmek isteyenler için bir kere daha hatırlatmamız gerekiyor. Hava soğudukça fotoğraf makinenizin pili daha hızlı boşalır. Bu yüzden yanınızda mutlaka yedek pil bulundurun. Hatta mevcut pil seviyeniz bir veya iki diş gözüküyor bana yeter diye aldanmayın.

Soğukta fotoğraf çekmek için dışarı çıktığınızda yedek pillerinizi montunuzun cebinde, dış hava şartlarına göre daha sıcak olabilecek yerde muhafaza etmeye çalışın.

3. Eldiven Seçimi

Dışarısı soğuk ve siz fotoğraf çekmek istiyorsunuz. Vücudunuzda bunun için en çok kullanacağınız alan elleriniz olacaktır. Soğuk havada eldiven kullanmak istiyorsanız mutlaka işaret parmağınızı açık bırakabilecek, mümkünse açılır-kapanır eldiven modellerinden kullanmaya çalışın.

Sıcaklık kaybını engellemek için bütün halde örülmüş kalın eldivenler tercih edin.

4. Kendinize Dikkat Edin

Uzun süre çok soğukta fotoğraf çekmek herşeyden önce kendinizi rahat hissetmenize bağlıdır. Bu yüzden kendinizi kuru ve sıcak tutmaya çalışın. Bunun başlangıç noktası ayaklarınızın kuru olmasıdır. Ayaklarınız için kalın çoraplar giyin ve dışarıdaki hava şartlarına uygun botlar kullanmaya çalışın. Özellikle uzun süre dışarıda kalacaksanız ayaklarınızın hep kuru kalacağından emin olun.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Çok Soğukta Fotoğraf Çekmek için İpuçları

Cevap Yazın