Sony A7c Aynasız Fotoğraf Makinesi – Özellikleri ve Fiyatı

Sony A7c , A6xxx serisinin gövdesinde kompakt ve hafif bir yapıda sunulan 4K video çekebilen, fotoğrafçılar için tasarlanmış bir full frame aynasız fotoğraf makinesidir. Sony a7Sc hakkında bilinmesi gereken özellikler ve satış fiyatı için tüm bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz. Gelin bir bakışta Sony A7 III’ün daha küçük bir gövdede ancak yetenekli bir versiyonu olan Sony A7c özelliklerine bakalım.

Aynasız fotoğraf makineleri arasında hem fotoğraf hem de video kayıt ihtiyaçlarına uygun hibrit yetenekler ve günlük, tüm gün taşıma için form faktörlerini size sunan Sony A7c, özellikle hafif ve kompakt tam kare fotoğraf makinesi arayanlar için Sony A7 III‘ün Sony A6500 gövdesinde sunulan halidir.

Sony a7C, 24MP sensör ve 5 eksenli görüntü sabitleme özelliğine sahip kompakt tam kare aynasız bir kameradır. Hem insanlar hem de hayvanlar için “Gerçek Zamanlı İzleme” ve Eye AF ile üst düzey modellerle aynı hibrit otofokus sistemine sahiptir. Fotoğraf makinesi, otomatik netleme ile 10fps’de seri çekim yapabilir. Sony fotoğraf makineleri arasında yer alan A7S-serisi, 5 eksenli görüntü sabitleme özelliği sayesinde tripod olmadan elde rahatça fotoğraf ve video çekebilmenize olanak sağlıyor.

A7C, 30p’de (1,2x kırpma ile) ve 24p’de aşırı örneklenmiş 4K görüntüleri yakalar. HLG ve S-Log2 / 3, Ağır ve Hızlı çekim, Full HD / 120 fps çekimi destekler ve AF sistemi video için optimize edilmiştir. Kameranın hem 3,5 mm mikrofonu hem de kulaklık soketi vardır.

Gövde sağlam bir yapıya sahiptir, buna bağlı olarak hava koşullarına ve toza dayanıklıdır. Fotoğraf makinesi, tamamen eklemli bir dokunmatik ekrana ve 2,36M noktalı elektronik vizöre sahiptir. Üst düzey Alpha serisi Sony A7 modelleri ile aynı NP-FZ100 pili kullanır ve vizör kullanımıyla beraber tahmini 680 ve LCD ile 740 fotoğraf çekebilir. Ayrıca bu fotoğraf makinesi USB Type C bağlantı noktası üzerinden şarj edilebilir.

Bir Bakışta Sony A7c

  • 24MP BSI CMOS full-frame sensör
  • Bionz X Görüntü İşlemcisi (a7 III ile aynı)
  • İnsan başı, yüzü, gözü ve hayvan tanıması ile gerçek zamanlı izleme yapabilen AF sistemi
  • 4K 30p 8-bit S-Log ve HLG video çekebilme yeteneği
  • Sürekli çekimde 10 fps
  • 921K noktalı, hareket edebilen, dokunmatik LCD
  • 2.36M noktalı 0.59x büyütme oranına sahip elektronik vizör
  • Mikrofon girişi ve kulaklık çıkışı
  • Büyük ‘Z-type’ batarya ile her şarjda yaklaşık 740 fotoğraf çekim imkanı

Sony A7c, tüm Sony E serisi tam kare objektifler ile uyumludur ve lens yelpazesi sürekli genişlemektedir. Ultra geniş açılı prime objektiflerden telefoto zoom özellikli objektiflere kadar, bu aynasız objektifler daha hızlı, daha sessiz ve daha keskindir. Durağan görüntülerde ve filmlerde mükemmel performans gösterir. Bkz. Sony Lensler.

Sony A7c Satış Fiyatı

Sony A7c satış fiyatı sadece gövde için $1,798 dolar olarak belirlenmiş. Eğer Sony A7c tam kare aynasız fotoğraf makinesini  28-60mm kit lens ile beraber almak isterseniz fiyatı $2,098 dolar karşılığında satın alınabilir. Sony A7c Türkiye satış fiyatı ise mevcut dolar kuruna bağlı olarak 21.000 TL civarında bulunabilmektedir.

Kutu İçeriği:

  • Sony Alpha a7C Aynasız Dijital Fotoğraf Makinesi (Yalnızca Gövde)
  • Sony NP-FZ100 Şarj Edilebilir Lityum İyon Pil (2280mAh)
  • AC Adaptör
  • USB Type-A – USB Type-C Kablosu
  • Omuz askısı
  • Sony ALC-B1EM E-Mount Kameralar için Gövde Kapağı
  • Aksesuar Yuvası Kapağı
  • Garanti Belgesi

Aksesuarlar için Soy A7c ürün kategorisine bakınız. 

Sony A7c Tanıtım ve İnceleme Videoları




Sony A7C Full Press TextSony a7C vs Sony a7 III

Sony A7c İnceleme Sonuçları

Sony A7c küçük boyutuna rağmen özelliklerden çok az ödün veriyor. Yani neredeyse Sony A7 III özelliklerine daha kompakt bir gövdede sahip olabiliyorsunuz. Görüntü kalitesi çok iyi ve AF’si mükemmel ancak küçük vizörü biraz rahatsız edebiliyor. Videosu ve menüleri rakipleri kadar gösterişli değil ama boyutu ve pil ömrü güçlü bir kombinasyon oluşturuyor.

Kimler için uygun: Seyahat fotoğrafçılığı, her zaman yanınızda olan aile kamerası

Kimler için o kadar iyi değil: Sadece video odaklı tam kare makine arayan ve video merkezli çekim yapanlar.

Best Lenses for Sony a7CBest Memory Cards for Sony a7C.

Daha Fazla Sony A7c Öne Çıkan Özellikler

Kompakt ve yetenekli Sony Alpha a7C , full frame sensörün kalitesini ve avantajlarını özellikle taşınabilir ve şık bir gövde tasarımıyla birleştiriyor. 24,2 MP Exmor R BSI CMOS sensörüne sahip a7C, hem fotoğraf hem de video kayıt ihtiyaçlarına uygun hibrit yetenekler ve günlük, tüm gün taşıma için bir form faktörlerini size sunar.

Gördüğünüzü sadakatle yakalayın
Arkadan aydınlatmalı Exmor R CMOS sensör ve BIONZ X  görüntü işleme motoru birlikte güzel bir şekilde çalışır. 24,2 megapiksel tam kare sensörün ekstra büyük pikselleri, 15 duraklı geniş dinamik aralık ve gölgelerden parlak noktalara daha yumuşak geçişler için daha fazla ışık toplar. Güzel bir şekilde doğru cilt tonları ve doğal dokular için hassas renk üretimi ile mükemmel öznel çözünürlük ve azaltılmış gürültü çifti.

Kendinizi E yuvalı lenslerle ifade edin
50’den fazla Sony E yuvalı lens, geniş yaratıcı ifadeler sağlar ve tam çerçeve sensör, Sony lenslerin tüm özelliklerinden yararlanmanıza olanak tanır. Geniş açılardan telefoto lensler üzerinde geliştirilmiş yaratıcı sıkıştırma efektlerine kadar, full frame α7C ile olasılıklar sonsuzdur.

Etkileyici düşük ışıklı görüntüler
Loş ışıklı ortamlarda veya yüksek deklanşör hızlarında, geniş piksel boyutuyla, kamera, yüksek hassasiyet aralığında bile düşük parazitli güzel fotoğraflar çeker. Standart ISO, 100’den ISO 51200’e kadardır (ISO 50’den ISO 204800’e genişletilebilir). Gürültü azaltma, gölgelerdeki dokuları ve ayrıntıları aslına uygun şekilde ortaya çıkarmak için ortak orta hassasiyet aralığında özellikle etkili olacak şekilde tasarlanmıştır.

Tam çerçeve sensörle etkinleştirilen çarpıcı bokeh
Bokeh, nesneyi öne çıkaran bulanık bir arka plana sahip seçici odaktır. Portreler veya yakın çekimler yeni anlam ve derinlikle zenginleştirildi. Full frame sensörüne sahip α7C, aynı f-stop lense sahip daha küçük sensör boyutlu bir fotoğraf makinesinin başaramadığı durumlarda bokeh elde edebilir. Sony’nin 50’den fazla lensiyle eşleştirildiğinde α7C, yaratıcı fotoğraf kompozisyonu ve film oluşturma için mükemmel bir seçim haline gelir.

El titremeden keskin görüntüler çekin
5 eksenli görüntü sabitleme, yakınlaştırmanıza, yakın çekimler yapmanıza ve gece sahnelerini daha net çekmenize olanak tanır. Telafi, 5,0 adım daha hızlı deklanşör hızına eşdeğerdir. [1] Pitch [2] Sapma: uzun odak uzunlukları için, [3] Yatay [4] Dikey: yakın çekimler ve makrolar sırasında yana / yukarı-aşağı için, [5] Döndürme: uzun pozlamalar sırasında döndürme için

Görüntülerinizi güçlendiren motor
BIONZ X görüntü işleme motoru, Sony’nin görüntüleme teknolojilerindeki uzmanlığını yansıtır. Ön uç LSI ile görüntüleri 16 bit olarak işler ve sessiz veya sürekli çekim modlarında bile daha zengin, daha doğal geçişler için 14 bit RAW verileri çıkarır. Sony sensörüyle birlikte mükemmel renk üretimi, gürültü azaltma ve düşük ışık performansı sağlar.

Her zaman, her yerde odaklanın
Otomatik odaklama, geniş alan, ultra hızlı ve zaman içinde kararlı izleme için benzersiz 4D FOCUS dahil olmak üzere α9’un ilerlemelerini en iyi şekilde uygulayarak geliştirildi. 693 aşama algılamalı ve 425 kontrast algılamalı AF noktasıyla, sensör, yaklaşık% 100’ü kapsayan geniş ve yüksek yoğunluklu AF sağlar. Görüntünün % 93’ü kadar.

Çekimi yakalamak için gözleri yakalayın
Gerçek Zamanlı Eye AF, Sony’nin Speed x AI teknolojisini vurgular. Hem durağan görüntüler hem de filmler için, bir yüz kısmen gizlendiğinde, aşağı bakıldığında ve hatta arkadan aydınlatıldığında, güvenilir etkileyici portreler için odak nesnenin gözünde kalır. Tüm AF modlarını destekler ve [AF’de Yüz / Göz Önceliği] AÇIK olarak ayarlandığında, üç şekilde etkinleştirilir: özel tuş, deklanşöre yarım basma veya AF-ON düğmesi.

Odağı hayvan gözleriyle de yakalayın
Son teknoloji algoritmalara sahip α7C, fotoğraf çekimleri için hayvan gözleriyle Gerçek Zamanlı Eye AF’yi destekler. Burun veya bıyık yerine göze odaklanın, evdeki en sevilen evcil hayvanlardan tahmin edilemeyen vahşi hayata kadar, hayvanların fotoğraflarını çekmedeki başarınızı büyük ölçüde artıracaktır. Konu kısmen belirsiz olsa veya kameranızın yönü değişse bile izleme devam eder.

Aktif konulara sürekli odaklanma
Hızlı hareket eden bir konuyu takip ettiğinizde, kamera yerleşik yapay zeka tabanlı Gerçek Zamanlı Takibi kullanabilir. Bu özne tanıma algoritması, öznenizi tanımak ve tutmak için renk, desen (parlaklık), özne mesafesi (derinlik) ve yüz / göz bilgilerinden yararlanır.

Sezgisel dokunmatik işlem ve ekran
Gerçek Zamanlı İzleme vb. Kullanırken, LCD ekrana dokunmak hem durağan görüntüler hem de filmler için otomatik odaklamayı başlatabilir. Bunun gibi seçilen ayarlar altında LCD ekrana dokunmak, sezgisel AF işlemine izin verir. AF kullanılmadığında, odak LCD monitörden hızlı bir bakışla kontrol edilebilir. DMF veya manuel odak (MF) modlarında, odak noktasını ayarlamak için en keskin odak alanını renklendiren bir tepe işlevi ortaya çıkarır. En iyi görünürlük veya kontrast için dört tepe rengi arasından seçim yapın. Bu, özellikle makro lensle çekim yaparken olduğu gibi hassas odaklanma gerektiğinde etkilidir.

Hareketli bir konunun en iyi fotoğrafını kaçırmayın
Α7C, hareketli bir nesneye odaklanmayı sürdürmek ve hassas anları yakalamak için AF / AE takibi ile 10 fps’ye kadar ve canlı önizleme modunda 8 fps’ye kadar sürekli çekim yapabilir. 10 fps’ye kadar sessiz çekimle birleştirildiğinde, sese duyarlı ortamlarda fotoğraf çekmek veya aktif bebekleri veya evcil hayvanları, onları rahatsız eden deklanşör sesleri olmadan çekmek mümkün hale gelir.

Gerçek Zamanlı Takibi AF-ON düğmesiyle istediğiniz zaman etkinleştirin
Odak modu AF-S, AF-A, AF-C veya DMF olduğunda, Gerçek Zamanlı İzleme artık AF-ON düğmesiyle etkinleştirilebilir. Bu, odak modu AF-S olarak ayarlıyken bile anlık çekimlerde hareketli konuları yakalamanın uygun bir yoludur. Gerçek Zamanlı Takibi, AF modlarında istediğiniz zaman başparmağınızla kolayca başlatabilmek, çekim olanaklarınızı genişletir.

Hava karardığında çalışan otomatik odaklama
Gelişmiş algoritmalar, AF-S modunda EV-4 kadar düşük ışık seviyelerinde bile yüksek otomatik netleme ve mesafe ölçüm hassasiyetine katkıda bulunur ve sahneler karanlık olduğunda bile hassas AF ile çekimlere olanak tanır.

4K filmleri daha yüksek bir seviyeye taşıyın
Yalnızca tam çerçeve sensörle mümkün olan alan derinliği kontrolü, güzel bokeh ve düşük ışıklı temiz sahnelerle film çekmenin keyfini çıkarın. Α7C, minimum hareli ve pürüzlü olağanüstü ayrıntılar için tam piksel okuma ve 6K yüksek hızda örnekleme kullanarak 4K (QFHD: 840 x 2160) çeker.

Etkileyici yaratıcılık için film yapım profilleri
S-Log3 gama profilleri ile, post prodüksiyon sırasında hem gölgelerdeki hem de vurgulardaki ince ayrıntılara ve geçişlere erişmenizi sağlayan 14 adıma kadar bir sahnenin tam dinamik aralığını yakalayabilirsiniz. Alternatif olarak, HLG (Hibrit Log-Gama) modu, doğrudan HDR film oynatma ve iş akışlarına izin verir. Ek olarak, α7C, film yapma olanaklarınızı genişletmek için çeşitli Görüntü Profili ayarlarına sahiptir.

Kamera içi yüksek hızlı, yavaş hareket efektleri
Full HD çözünürlükte 60 kata kadar hızlı çekim ve 5 kata kadar ağır çekim için 1 ila 120/100 fps kare hızlarında kamera içinde film oluşturmak kolaydır. Filmlerinize dram ve heyecan katmak için günlük hareketleri kolaylıkla olağanüstü sanatsal anlara dönüştürün.

Film yapımı için tasarlandı
FİLM düğmesi, bel hizasından ve selfie veya vlog çekimleri dahil olmak üzere farklı açılardan çekim yaparken erişimi iyileştirmek için üst panele taşınmıştır. Ayrıca, α7C meta verilerde dikey yönlendirmeyi kodlar, böylece bir akıllı telefon aracılığıyla sosyal medyaya yükledikten sonra, yeni popüler dikey film formatı doğru şekilde oynatılır ve PC’de sonradan düzenleme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Net dijital ses kaydı
Α7C, fotoğraf makinesinin Çoklu Arayüz (MI) Yuvası aracılığıyla dijital bir ses arayüzünü destekler. ECM-B1M Shotgun Mikrofon veya XLR-K3M XLR Adaptör Kiti gibi bir dijital mikrofon, her tür film kaydı için net dijital ses sağlayarak sesi görüntüye uyacak şekilde geliştirir. Diğer MI pabuç aksesuarları gibi, kablo veya pil gerekmez ve film yapımı için sınırsız özgürlük sağlar.

Genişletilebilir video yaratıcılığı
Harici mikrofon ve kulaklık jakları, film çekim sürecinizi özelleştirmenize yardımcı olur. Kulaklık jakı, doğru ses izleme için yüksek kaliteli kulaklıkları destekler ve ses çıkışı zamanlaması, optimum izleme için Canlı olarak veya video ve ses çıkışlarını birlikte senkronize etmek için Lip Sync olarak ayarlanabilir. Çeşitli ortamlarda mükemmel ses için mikrofon girişine çok çeşitli harici mikrofonlar bağlayabilirsiniz.

Kablosuz çekim tutma yeri ile kolay vlog çekimi
Kompakt ve hafif α7C, seyahat ve vlog çekimi sırasında yüksek kaliteli görüntüleme için idealdir. Kablosuz Bluetooth® bağlantısı üzerinden tek elle kolay çekim için GP-VPT2BT tutma yeri, yakınlaştırma, kayıt ve deklanşör kontrolleri dahil olmak üzere temel kamera işlevlerini kolay erişime getirir ve hatta bir mini tripoda dönüştürür. Kompakt, kablosuz bir vlog sistemi için ECM-B1M mikrofonla eşleştirin.

Kameradan harici flaş kontrolü
Uyumlu bir flaşın veya Kablosuz Radyo Komutunun (her ikisi de ayrı satılır) ışık çıkışı dahil çoğu ayarı, flaş ekranında gösterilen değişikliklerle birlikte bir kamera menüsü aracılığıyla kontrol edilebilir. Uyumlu flaş üniteleriyle, fotoğraf makinesinin yüz algılama sistemine bağlı yeni bir otomatik beyaz dengesi işlevi, hem flaştan hem de çevredeki nesnenin yüzündeki ışık olayını analiz ederek insan yüzleri için doğal renk tonu elde eder.

Dünyanın en küçük ve en hafif tam çerçeve sistemi
Optik gövde içi görüntü sabitleme özelliğine sahip en küçük ve en hafif full frame dijital değiştirilebilir lens sistemi ile tanışın (FE 28–60 mm F4–5.6 lens ile). Tam çerçeve kameranın performansından ödün vermeden, bileşen düzeni, gövde yapısı ve dahili mekanizmalar baştan aşağı yeniden tasarlandı. Yalnızca 1 lb 1,95 ons’da hacim olarak yaklaşık% 19 daha küçük ve α7 III’ten % 22 daha hafif olan bir gövde içinde çalışabilirlik ve sağlamlık optimize edilmiştir.

Wi-Fi ile dünyayla paylaşmak
Wi-Fi (2,4 GHz veya 5 GHz), yaratıcı açıları çekmek, önizleme yapmak, kontrol etmek ve uzaktaki selfie’ler için PC’lere ve mobil cihazlara aktarmak için Imaging Edge ™ Masaüstü ve Imaging Edge Mobile uygulamalarını kullanarak uzaktan kablosuz çekim sağlar. Çekim yaptıktan sonra, bir akıllı telefon veya tablet ile eşleştirerek dünyanın her yerinden görüntüleri hızla kaydedebilir veya paylaşabilirsiniz. Hareketsiz görüntülerin FTP dosya aktarımı çekim sırasında bile mümkündür.

Parlak ve kolay LCD monitör
Yandan açılan, değişken açılı LCD monitörün kullanımı sezgiseldir, yatay olarak 176 ° ve dikey olarak 270 ° döner. Yaklaşık 921 bin noktalı geniş dokunmatik ekran, parlak dış mekan ışığında bile optimum görünürlük sağlar. Hem durağan görüntüler hem de filmler için çekiminizi veya özçekiminizi hemen hemen her konum ve açıdan çerçeveleyebilirsiniz. Dokunmatik İzleme, Dokunmatik Odaklama ve Dokunmatik Deklanşörün tümü desteklenir.

Hareketsiz görüntü fotoğrafçıları için vizör
Vücudun kompakt boyutuna rağmen vizör uygun şekilde donatıldığı için her ortamda net bir görüntü elde etmek mümkündür. 2,35 milyon noktalı XGA OLED Tru-Finder elektronik vizör, ince konu ayrıntılarının görüntülenmesi için yüksek kontrast ve aslına sadık ton üretimi sağlar. Kullanıcı deneyimini geliştirmek için, kavrama tutuşu ve şekli özenle tasarlanmıştır, böylece hem kompaktlık hem de kullanılabilirlik tavizsizdir.

Küçük ve hafif, ancak sağlam ve güvenilir
Üst, ön ve arka kapaklar için kullanılan magnezyum alaşımı gövdenin dayanıklılığını artırır. Α7C için, kamera parçaları ve iç yapılar boyut ve ağırlığı azaltmak için dikkatlice optimize edildi. Bir yandan, uçak tasarımından sonra desenlenen bir monokok yapı, sert esnekliğe sahip hafif bir kamera gövdesi gerçekleştirerek gücü artırırken ağırlığı azaltmaya yardımcı olur. Öte yandan, şekil son derece ergonomiktir ve ayrıca çok çeşitli koşullarda rahat ve güvenli çekim için toz ve neme karşı hava geçirmezdir.

Daha fazla çekim yapın ve daha uzun süre çekim yapın
Kompakt gövdeye rağmen, yüksek kapasiteli NP-FZ100 pil, LCD monitör kullanılırken tam şarjla 740’a kadar veya vizörü kullanırken 680’e kadar endüstri lideri bir görüntü yakalamak için güç sağlar. Bu ayrıca LCD monitör kullanılırken ara vermeden 215 dakikaya kadar film kaydına izin verir. Ek olarak, USB Type-C konektörü, sınırsız çekim potansiyeli için çekime devam ederken bir AC adaptöründen veya güç bankasından yeniden şarj edilmesine izin verir.

Imaging Edge Yazılımı
Imaging Edge Masaüstü uygulamalarıyla fotoğrafçılığınızı geliştirin. Çekimi PC ekranınızda canlı olarak kontrol etmek ve izlemek için “Uzaktan” kullanın; Büyük resim kitaplıklarından fotoğrafları hızla önizlemek, derecelendirmek ve seçmek için “Görüntüleyici”; ve RAW verilerini teslim edilmek üzere yüksek kaliteli fotoğraflara dönüştürmek için “Düzenle”. Sony RAW dosyalarından en iyi sonucu alın ve prodüksiyonlarınızı daha verimli yönetin.

Imaging Edge Mobile & Movie Edit eklentisi
Dahili Wi-Fi ve bir mobil cihazdaki Imaging Edge Mobile uygulamaları ile, kameranın deklanşörünü ve film kaydını başlatıp durdurmayı uzaktan çalıştırabilirsiniz. Görüntüler ve 4K filmler de kolay paylaşım için kablosuz olarak bir cihaza gönderilebilir. Ve α7C’nizle Film Düzenleme eklentisini kullanarak, elde tutulan filmler, doğrudan akıllı telefonunuzda gimbal benzeri pürüzsüz hareket için otomatik olarak sabitlenebilir.

Capture One (Sony için)
Capture One Express (Sony için), üst düzey görüntü kalitesinde RAW geliştirme, görüntü dosyalarınız için kolay yönetim ve güçlü düzenleme araçları sağlayan ücretsiz, ödüllü bir görüntü düzenleme yazılımıdır. Capture One Pro (Sony için), daha da fazla düzenleme aracı ve bağlı çekim özelliği için mevcuttur.

Sony Camera Rumors | Sony Rumor News | Best Lenses for Sony Full Frame E-Mount

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın