Sony A7S III 36.4MP BSI Stacked Sensör Kullanabilir

Sony A7S III tam kare aynasız fotoğraf makinesiyle ilgili aktarabileceğimi son detaylar. Güncel dedikodulara göre Sony A7S III kamera sensör tarafında ciddi bir çözünürlük artışına gidebilir. Buna göre Sony A7S III fotoğraf makinesinin, dedikodu kazanında bahsi geçen 36.4 MP BSI Multi-aspect Stacked CMOS Sensor kullanabileceği belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Sony’nin 36 megapiksel full frame 8K sensörü hakkında daha fazla özellik sızdırıldı. Sony 8K sensör, 10bit’de 60p için doğal 8K için tasarlanmıştır. Buradan ilgili sensörü kullanacak cihazın 480fps’de 4K video çekebileceğini söyleyebiliriz.

Sony A7S III için zaten BSI Stacked sensör kullanabileceği belirtiliyordu. 36.4MP çözünürlüğe sahip sensörün 3840 x 1080 modunda 480fps için A7S III’de kendini göstermesi muhtemel gözüküyor.

Sony A7S III 36.4MP BSI Stacked Sensor (IMX435AQJ) ile Gelebilir

Yeni 36 MP tam kare Sony 8K Sensör, IMX435AQJ kod adıyla sunulacakmış. Yeni detaylara göre, Sony E-mount sistemindeki düşük ışık kralı Sony A7S III’ün bu sensörü kullanacağı ve 2019’un ilk aylarında duyurulması bekleniyor. İlginç bir şekilde Sony, sensörlerin diğer kamera üreticilerine de sunulmasını sağlayacak ve bu da 8K 36MP sensörün, tam kare Panasonic fotoğraf makinelerinde de görebileceğimize işaret ediyor.

Sony A7S III 36.4MP BSI Stacked Sensör Kullanabilir

Sony fotoğraf makineleri arasında yer alan A7S-serisi tam kare aynasız, 5 eksenli görüntü sabitleme özelliği sayesinde tripod olmadan elde rahatça fotoğraf ve video çekebilmenize olanak sağlıyor.

Şimdi gelin yeni 36.4 MP BSI Multi-aspect Stacked CMOS Sensor ile beraber beklenen Sony A7S III özellikler listesinin nasıl şekillendiğine bakalım.

Beklenen Sony A7S III Özellikleri

  • 36.4 MP BSI Multi-aspect Stacked CMOS Sensor
  • Yeni görüntü işlemci
  • 4K HDR 60p
  • 4:2:2 10 bit
  • 3840 x 1080 mode at 480fps
  • 10fps sürekli çekim hızı
  • Göz izleme özellikli gelişmiş AF sistemi
  • Çift kart yuvası
  • Daha iyi pil ömrü

36MP sensörü, yüksek sürekli çekim hızlarında spor yapmak için mükemmel olan çip üstü AF’Lİ HIZLI bir sensördür. Yani aynı zamanda firma bunu Sony A9 II üzerinde de kullanabilir.

A7S serisi için bilinen çok yüksek düşük ISO’ları sağlamak için geleneksel olarak daha düşük çözünürlüklü bir sensöre sahip olan A7S III yerine A9 II için olabilir mi?

Sony A7S III duyuru tarihi için 2019 yılının ilk ayları öngörülüyor. Yeni Sony A7S III hakkında lütfen yorumlarınızı veya önerilerinizi iletmekten çekinmeyin.

Sensör detay fotoğrafları için bkz DCN

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Sony A7S III 36.4MP BSI Stacked Sensör Kullanabilir

  1. Avatar for Alper Orus

    burak seyfi özsütcüler

    Öncelikle bilgiler için çok teşekkür ederim. Sorunumuz dedikodu adı altında kalması … Zaman geçiyor ve bizler istediğimiz özelliklerin kuvvetle muhtemel a7s iii’de olacağını düşündüğümüz kamerayı beklemek ile ömrümüzden yiyoruz. Umarım ki en kısa sürede aramıza ve piyasamıza katılır. Lakin bizi bekleyen bir sonraki sıkıntı vergi fiyatlandırmaları ve ülkemizdeki sunulan fiyatı olacaktır… O güne kadar bir umuttur beklemek diyoruz emeğinize tekrardan teşekkürler ediyorum.

Cevap Yazın