Time Lapse ile Mevsimlere Yolculuk

Time lapse ile mevsimlere yolculuk Norveç’te bir tren yolculuğunu anlatıyor. Bu tren yolculuğu oldukça kısa ve yaklaşık 1 dakika sürüyor. Bu yüzden önemli bir mesafe gittiğinizi düşünmeyin. Yaklaşık 730 kilometrelik bir mesafeyi tam bir dakikada alıyorsunuz. Nasıl mı? Norwegian Broadcasting Corporation tarafından hazırlanan “a journey through seasons” 1 dakikalık time lapse videosu sayesinde Trondheim şehrinden Bodø‘ya dört mevsimi birden yaşıyorsunuz. Kısa sürede mevsimlerin ayrımını oldukça başarılı bir şekilde sunan bu time lapse video, mevsimlere doğru yolculuk etmenizi sağlıyor.

Bir fotoğraf tekniği olarak Time Lapse, olayların yavaşça değişimini hızlandırılmış bir görünüm vererek sunmaktadır. Bu olaylar arasında sıkça karşılaştığımız bulutların hareketi, güneşin yükselmesi gibi doğa olaylarının yanısıra aklınıza gelebilecek her türlü şey konusunda farklı desenler ortaya çıkabilmektedir. “a journey through seasons” mevsimlere yolculuk yaparken Norveç’in en güzel doğa olaylarını mevsim geçişlerindeki yansımalarıyla beraber sunuyor.

Aşağıda izleyeceğiniz time lapse video a journey through seasons hakkında adım adım, mevsim mevsim ve kayıt aşamasında Adobe after effect kullanımına kadar tüm detayları Nordlandsbanen: minute by minute, season by season yazısında bulabilirsiniz.

a journey through seasons

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın