Tüm Zamanların En Çok Görüntülenen Fotoğrafı

Bugüne kadar hiç tüm zamanların en çok görüntülenen fotoğrafı hangisidir diye düşündünüz mü? Eğer en çok görüntülenen fotoğraf için bir aday seçmek istesek bu muhtemelen Windows XP ile birlikte gelen varsayılan masaüstü duvar kağıdı Bliss olacaktır.

Bliss, Microsoft’un Windows XP işletim sistemini çıkarırken seçtiği ve Windows XP ilk kurulduğu zaman varsayılan masaüstü duvar kağıdı olarak gelen fotoğrafın ismidir. Sonoma Country, Kaliforniya bölgesinde profesyonel fotoğrafçı Charles O’Rear tarafından orta format bir kamera kullanılarak karayolunun kenarından çekilmiş. Bliss (saadet) isimli fotoğrafın yaklaşık konumu 3101 Fremont Dr. (Sonoma Hwy.), Sonoma, CA şeklindedir. Meraklıları için tam koordinatları ise 38.250124,-122.410817 böyledir.

Photograph by Charles O’Rear/Microsoft

Bliss isimli fotoğraf Windows XP ile duyurulduğu 2002 tarihinden bu yana yaklaşık 1 milyar insan tarafından görüntülenmiş ve tüm zamanların en meşhur fotoğrafı haline gelmiştir.

Ve elbette Windows işletim sistemiyle bütünleşmiş bu fotoğrafın konumunu bulup bu zaman boyunca aynı bölgeyi ziyaret etmiş birçok fotoğrafçı, farklı zaman dilimlerinde aynı şekilde fotoğrafı tekrar çekmeye çalışmışlar. Aşağıda bu örnekleri görebilirsiniz.

Simon Goldin on November 26, 2006

Tony Immoos on May 2, 2010

 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın