Uçurtma İle Hava Fotoğrafçılığına 60 Mükemmel Örnek [Kite Aerial Photography]

Hava fotoğrafçılığı birçok kişinin yapmayı istediği ama maliyetli olması sebebiyle gerçekleştiremediği bir fotoğrafçılık türüdür. Ancak hava fotoğrafçılığını herkes için yapılabilir kılmanın bir yolu var ki hem maliyet olarak hem de yapım olarak çok basittir. Kite Aerial Photography adı verilen bu yöntemde tasarlanan özel bir aparata (pikavet) kameranızı yerleştirip “uçurtma” yardımıyla istediğiniz hava fotoğraflarını çekmeniz mümkündür.

Kite Aerial Photography

Bu sayfada göreceğiniz 60 adet fotoğrafın tamamı bir fotoğraf makinesinin sağlam kayışlarla(iple) bir uçurtmaya tutturulup uçurtmanın havalanmasıyla çekilmiş fotoğraflardan oluşuyor. Bu elbette fotoğraf makineniz için yürek hoplatan bir risk ama düzenek doğru kurulduğunda çok hoş sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kite Aerial Photography-2

Kite Aerial Photography-3

Fotoğraf makineniz uçurtma ile birlikte yükselirken manzara üzerinde çok ferah bir perspektif veriyor.Yerden bakıldığında kimsenin göremeyeceği desenler, dokular ve gölgeler uçurtma havalandığında son derece belirgin hale geliyor.

İnternet ortamında uçurtma hava fotoğrafçılığı ile ilgili birçok bilgi bulunuyor. Google da arama yaptığınızda çok sayıda tavsiye elde edeceksiniz. Hatta size bir buyrun bir örnek link.

İşte birbirinden güzel uçurtma ile çekilmiş “Hava Fotoğrafçılığı” kareleri. İyi seyirler…

[nggallery id=101]

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın