Yeni Yaşam Serisi Dijital Kompakt Kameralar Duyuruldu : Nikon COOLPIX L820, L28 ve L27

Nikon bu sene Camera and Photo Imaging Show 2013 [CP+ Show] öncesinde çeşitli kamera ve lenslerine yönelik duyurularını yapmış oldu. Nikon’un dijital kompoakt fotoğraf makineleri yani Coolpix serisindeki bir çok kamerada yenilikler gördüğümüz Nikon haberlerinden, yeni yaşam [life] serisi dijital kompakt fotoğraf makinelerinde ise aşağıdaki üç model son kullanıcıyla buluşturulmuş oldu.

Bu yeni yaşam serisi Coolpix fotoğraf makinelerinden bahsetmemiz gerekirse, 30x optik zoom ve bir arka aydınlatma CMOS sensör ile yüksek güçlü zoom imkanı sunan L820, CCD sensör ile 20.1 milyon efektif piksel sayısı sunan L28 ve otomatik fonksiyonlarıyla fotoğraf çekmeyi daha da keyifli hale getiren L27 modellerini sayabiliriz.

Nikon Coolpix L820 Özellikleri

Nikon Coolpix L820 dijital kompakt fotoğraf makinesi kolay kullanımıyla ön plana çıkıyor. Yaşam (life) serisinde AA pil ile çalışabilen bu Coolpix modeli, 30x optik zoom ve Full HD video çekimi ile 16-megapiksel CMOS sensöre sahiptir. Titreşim azaltma sistemine sahip Nikon Coolpix L820, 3.0-inç LCD ekranı, Eye-fi hafıza kart desteği ve “smart portrait system” özelliğine sahiptir. Farklı renk seçenekleriyle Şubat ayında raflarda yerini alacak bu modelin satış fiyatı ise $279.95 olarak belirlenmiş.

nikon-coolpix-l820

Nikon Coolpix L27/L28 Özellikleri

Yaşam serisinde duyurulan diğer modeller Nikon Coolpix L27 ve L28 ise AA pil ile çalışabiliyorlar. Life serisi Coolpix modellerinin kolay kullanı özelliğine göre tasarlanan bu modellerden Coolpix L28, 20.1 megapiksel çözünürlüğe sahip bir şekilde geliyor. 5x optik zooma sahip 26-130mm lens 720p video kaydı yapabiliyor. Yeni dijital kompakt kameralardan varsayılan olarak görmeye alıştığımız wi-fi özelliği dahili olarak geliyor.

nikon-coolpix-l28

Nikon Coolpix L28 modelinin küçük kardeşi Coolpix L27 ise tüm özelliklerden farklı olarak sadece 16 megapiklsel çözünürlük ve 2.7-inç LCD ekranla geliyor. Şubat ayında kullanıcıyla buluşacak bu modellerden Nikon Coolpix L28 89GBP ve Nikon Coolpix L27 ise 69 GBP fiyattan satışa sunulacak.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın