11.Adalar “Bayramlar, ritüeller, törenler” Konulu Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Adalar Kültür Derneği, 10 seneyi aşkın süredir İstanbul Adaları’da kültür ve sanat etkinlikleri ile uğraşmaktadır. Yaz ayları boyunca açık ve kapalı mekânlarda resim, fotoğraf ve diğer sanat ürünleri sergilemekte, konserler, gösteriler, çeşitli konularda söyleşiler düzenlemekte, Adalar’la ilgili kitaplar ve periyodik olarak ADA Gazetesi’ni yayınlamaktadır. Dernek, öte yandan Adaları tanıtan kalıcı birçok etkinliğe de imza atmaktadır. Bunlardan biri üniversitelerimizin sinema-TV bölümlerinde okuyan öğrencilerin ve amatörlerin katılımına açık kısa film yarışmasıdır. Diğeri ise bu yıl 11.si düzenlenen ve tüm amatör, profesyonel sanatçılara açık fotoğraf yarışması olmuşturç. Bu seneki fotoğraf yarışmasının konusu, “Bayramlar, ritüeller, törenler” olarak belirlenmişti. İstanbul’un farklı bir parçası olan Adalar 19. Yüzyılın ikinci yarısından itibaren canlanmaya başlamış ve köşkleri, çamları, faytonu, deniziyle bugünkü karakteristik özelliklerini kazanmıştır. Adalar o günlerden bu yana farklı din ve etnik kökenlere mensup vatandaşlarımızın birlikte yaşadığı bir yer olmuştur. Müslümanların cenazelerinde Hristiyan ve Musevileri, kiliselerde Müslümanları görmeniz mümkündür. Ramazanlarda sinagog ve kiliselerde iftarlar düzenlenir. Adalılar sevinçli ve üzüntülü günlerini farklılık gözetmeksizin paylaşırlar. Herkes birbirinin bayramını kutlarken millî bayramlar da müştereken kutlanır.

Konusu “Bayramlar, ritüeller, törenler” olarak belirlenmiş olan  11. Adalar Fotoğraf Yarışmasına 25 kişi 124 fotoğrafla katılmıştır. Aras NEFTÇİ, Alberto MODİANO, Doç.Ozan BİLGİSEREN ve Özer KANGÜR’den oluşan jüri üyeleri yapmış oldukları değerlendirme sonucunda birinci Çüneyt ÇELİK – İstanbul, ikinci Emel SEZER – Edirne ve üçüncü Alphan YILMAZMADEN – İstanbul olmuştur.

Birinci : Çüneyt ÇELİK – İstanbul

İkinci: Emel SEZER – Edirne

Üçüncü: Alphan YILMAZMADEN – İstanbul

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Türk Nikon Etkinlik Sayfası veya Türk Nikon Facebook Etkinlik Sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. Sonucu açıklanmış diğer fotoğraf yarışmalarını merak ediyorsanız tıklayınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

2 comments on “11.Adalar “Bayramlar, ritüeller, törenler” Konulu Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

  1. Avatar for İlker Laçalar

    Muhammed Ali

    bence 3. Fotoğraf daha estetik ve güzel

Cevap Yazın