“13 Kare” 3. Ulusal Fotoğraf Gösteri Yarışması

“13 Kare” 3. Ulusal Fotoğraf Gösteri yarışması başladı. Yarışma konusunun serbest olduğu ve ülkemizin ve dünyamızın tüm güzelliklerini, çirkinliklerini, sosyal olaylarını, farklı kültürlerini, doğayı, mekanları, afetleri, insanları velhasıl tüm konuları çalışılabileceği belirtiliyor.

Fotoğrafçının titiz, duyarlı ve bilinçli çalışmasıyla, istediği teknikleri kullanarak küreselleşen dünyamızı kendince belgeleyerek/yorumlayarak bir gösteri sunmasını bekliyoruz.

Gösterinin süresi en fazla 6 dakika’dır ve her katılımcı en fazla bir gösteri ile katılabilir. Gösteride kullanılan fotoğrafların renkli veya siyah-beyaz olması ve fotoğraf sayısı serbesttir. Ayrıca gösterinin akış biçimi ve hızı, ses/konuşma, müzik ya da sessiz olması katılımcının tercihine bağlıdır. Gösteri PC formatında en az 1024×768 piksel çözünürlükte CD veya DVD olarak hazırlanacaktır. Ayrıca duyurular ve afiş için gösteriye ait bir fotoğrafın, 300 dpi çözünürlükte, kısa kenarı en az 2048 piksel boyutta ve JPEG formatında aynı CD ile gönderilmesi gerekmektedir. Okunmayan CD/DVD‘ler yarışma dışı bırakılacaktır. Gösteriler yeni kurulum gerektiren programlarda hazırlanmamalıdır.

“13 Kare” 3. Ulusal Fotoğraf Gösteri Yarışması Bilgileri

13-kare-3-ulusal-fotograf-gosteri-yarismasi

Yarışma jüri üyeleri ve TFSF temsilcisi dışında herkese açıktır; tek fotoğrafçı veya grup çalışması olabilir. Daha önce ödül almış veya benzeri yarışmalarda tur atlamış gösteriler yarışmaya katılamaz. Gösteride kullanılan fotoğrafları hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir. Katılımcı yarışmaya 2 (iki) adet CD veya DVD göndererek katılacaktır. Birinci CD/DVD üzerine sadece rumuz yazacaktır (jüri değerlendirmelerinde kullanılacaktır), diğer ikinci CD/DVD de ise katılımcının ad ve soyadı (ödül töreni ve diğer sunumlarda kullanılmak için) yazılacaktır. Jürinin izleyip/değerlendireceği gösterinin içeriğinde eser sahibinin kimliğini belirtecek herhangi bir işaret, logo, ibare vb bilgi olmamalıdır. Kullanılan müziğin telif sorunu gösteri sahibine aittir. Gösteri sırasında varsa konuşma, ses ve müzik gibi eklemelerin kime ait olduğu belirtilmelidir.

Seçici Kurul Üyeleri:

Mustafa ESER EFIAP (Mersin OLBA Fotoğraf Derneği Başkanı)
Tekin ERTUĞ (Fotoğrafçı-Yazar)
Sezgin GÜVEL AFIAP (AFAD)
Cemil GÜVEN EFIAP (AFAD)
Osman ÖNDER EFIAP (BUFSAD)
Seçici Kurul Yedek Üyesi:
Murat ÜNAL EFIAP-b (MFD)

TFSF Temsilcisi: Adem KARAKAYA (cep tel: 0543 806 4475 – e-posta: akarakaya66@mynet.com)

Ödüller:

Birincilik Ödülü : 1000.- TL
İkincilik Ödülü : 750.- TL
Üçüncülük Ödülü : 500.- TL
Mansiyonlar (3 adet) : 250.- TL
Özgen Özgenal Özel Ödülü : —
Altın Koza Özel Ödülü : —

Yarışma Takvimi:

Son Başvuru Tarihi : 15 Kasım 2014 saat 17.00
Seçici Kurulun Toplanması : 22 Kasım 2014
Sonuçların Açıklanması : 25 Kasım 2014

Ödül alan tüm gösteriler 25 Kasım 2014 tarihinde http://www.afad.org.tr ve TFSF’nin http://www.tfsf.org.tr web sayfalarında yayınlanacaktır. Ayrıca ödül alan gösterilere ait örnek birer fotoğraf TFSF yayını Almanak 2014’te yer alacaktır. Detaylı Bilgi ve Katılım Formu

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın