15. Devlet Fotoğraf Yarışması Sona Erdi

Türk Fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını desteklemek, son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamımıza seviye ve canlılık kazandırmak ve buna bağlı olarak da fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını sağlamak, gerektiğinde uluslararası platformlarda ülkemizi temsil edecek nitelikte fotoğraf sergileri oluşturmak amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen “Devlet Fotoğraf Yarışması”nın onbeşincisi  sona erdi. Yarışmaya  310 fotoğrafçı 2.468 fotoğrafla katılmıştır. Sıtkı FIRAT (Seçici Kurul Başkanı (Sanatçı), Yrd.Doç.Dr. Gökhan BİRİNCİ (Sanatçı), İzzet KERİBAR (Sanatçı), Yrd.Doç. Seçkin TERCAN (Sanatçı) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Hülya MURATLI (Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü-Genel Müdür Yardımcısı)’dan oluşan Seçici Kurul’un yapmış olduğu değerlendirmede dört dalda üçer adet Başarı Ödülüne değer bulunan sanatç aşağıdaki gibi belirlemiştir.

ANADOLU’DA İNSAN VE YAŞAM
A.Kadir EKİNCİ Mal Meydanı, Kars, 2009
Bekir İNCE Pür Neşe, Aşağı Seyit Köyü, Çal/Denizli, 2008
Musa TALAŞLI Çoban, Bitlis, 2011
ANADOLU’DA  DOĞAL HAYAT
Fatih ÖZENBAŞ Akdeniz, Antalya, 2010
Erdal YAVUZAK Işıklı, Denizli, 2011
İlkay Çağatay YILMAZ İsimsiz, Kızılcahamam, 2012
ANADOLU’DA TARİHİ YAPILAR
Cem ÖZGÜL Laodikeia, Denizli, 2012
Ahmet Fatih SÖNMEZ İshakpaşa Sarayı, Doğubayazıt, 2010
Musa TALAŞLI Hüsrevpaşa Camii, Van, 2012
DENEYSEL ÇALIŞMALAR
Nuri ÇOBAN Gidenler Gelenler, Kocaeli, 2012
Leyla EMEKTAR Zamanı Durdurmak, Yalova, 2010
Erol MOLLAİBRAHİMOĞLU Sokaktan Felsefe 2, Manisa/Akhisar,Birden Çok zaman

Yarışması Sergisi”nin Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü’nde 20 Temmuz 2012 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulmaktadır.

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Türk Nikon Etkinlik Sayfası veya Türk Nikon Facebook Etkinlik Sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. Sonucu açıklanmış diğer fotoğraf yarışmalarını merak ediyorsanız tıklayınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın