“2015 Işık Yılı” Fotoğraf Yarışması “Işık-Mekân-İnsan”

UNESCO tarafından 2015 yılı Uluslararası Işık Yılı (International Year of Light) olarak ilan edilmiştir. Bu bağlamda 2015 yılı boyunca, dünyanın çeşitli ülkelerinde bilimsel ve sanatsal faaliyetler düzenlenmektedir. CIE- Uluslararası Aydınlatma Komisyonu üyesi olarak faaliyetlerine devam etmekte olan Aydınlatma Türk Milli Komitesi de 2015 Uluslararası Işık Yılı kapsamında bir fotoğraf yarışması düzenlemektedir.

2015 Işık Yılı Ulusal Fotoğraf Yarışmasının teması;“Işık-Mekân-İnsan”dır. Işık yaşamımızda olduğu gibi fotoğraf sanatının da ayrılmaz bir parçasıdır.

Aydınlatma Türk Milli Komitesi (ATMK)’nin bu yarışma ile hedefi, fotoğraf sanatına katkının yanı sıra ışık konusundaki farkındalığı arttırmak, ışığın hayatımızdaki önemine vurgu yapmak, doğru aydınlatma konusunda bilinçlendirmek, konu hakkında ilgiyi canlı tutmak ve günümüz iletişim çağında giderek değeri yükselen fotoğraf sanatı aracılığı ile bu yılın izlerinin 2016’ya aktarıldığı, hatırlarda kalıcı belgesel nitelikte eserleri toplumla paylaşmaktır.

“2015 Işık Yılı” Fotoğraf Yarışması “Işık-Mekân-İnsan”

2015-isik-yili-fotograf-yarismasi-isik-mekan-insan

Yarışmaya sunulan eserlerde, iç mekân ya da dış mekân olarak iletilen karelerde fotoğraf teknik uygunluğu kadar, içeriğinde, yapay ışığın, bulunduğu yapının, mekânın, yüzeyin ya da çevrenin kullanım amacı, kullanıcıları, mimarisi, kent kimliği ile doğru yönde ilişki kurması, kalite ve anlam katması gibi çeşitli yönlerden de değerlendirilecektir.

ÖDÜLLER:

  • 1.lik Ödülü : 4.000.- TL
  • 2.lik Ödülü : 2.500.- TL
  • 3.lük Ödülü : 1.500.- TL
  • Sergilemeler (En fazla 20 adet) : 250.- TL

Yarışma Takvimi

  • Son Başvuru tarihi : 08.03.2016 saat 23.00 (TSI)
  • Seçici Kurul Değerlendirmesi  : 15.03.2016
  • Sonuçların Açıklanması : 25.03.2016
  • Ödül Töreni, Sergi ve Kokteyl : Nisan 2016 – Gün ve saat www.atmk.org.tr web sayfasında ilan edilecektir.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’15 Fotoğraf Yarışması’na başvurularınızı TFSF üzerinden yapabilirsiniz.

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Türk Nikon Fotoğraf Yarışmaları sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. Sonucu açıklanmış diğer fotoğraf yarışmaları için tıklayınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var““2015 Işık Yılı” Fotoğraf Yarışması “Işık-Mekân-İnsan”

  1. Avatar for Alper Orus

    FeYza BaLa

    Işık mekan insan adli fotograf yarismasinda mekan yurt disida olabilirmi?turkiye olmasi sartmi?

Cevap Yazın