2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık (World Photography) Ödülleri Kazananları

Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri 2020’nin kazananları belli oldu. Dünya Fotoğraf Örgütü, 2020 için Genel Profesyonel, Açık, Öğrenci ve Gençlik kategorilerinde Sony Fotoğraf Yarışması 2020, Sony World Photography Awards 2020 kazananları açıkladı.

Fotoğrafçılık dünyasının prestijli ödüllerinden Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nin kazananları belli oldu. Bu yıl 13. düzenlenen yarışmaya katılan 135 binden fazla çalışmadan en iyileri 10 farklı kategoride yarıştı.

Bu yılın birincisi, Yaratıcı kategorisinden geliyor ve ormansızlaşmanın toplulukların ve insanların yok edilmesiyle nasıl elden gittiğine dair güçlü bir görsel kayıt sunan parlak bir görüntü dizisi sunuyor. Yılın Fotoğrafçısı ünvanı ve $25.000 nakit ödül, Direniş Tohumları adlı dizisi ile Pablo Albarenga’ya verildi. Diğer kategorilerde ise Tod Oldham’ın müzisyen Black Francis’in Yılın Açık Fotoğrafçısı fotoğrafı ve Ioanna Sakellaraki, çevresel sürdürülebilirlik serisiyle Yılın Öğrenci Fotoğrafçısı ödülünü alırken, Hsein-Pang Hseih, heyecanlı bir sokak sanatçısını çektiği için Yılın Gençlik Fotoğrafçısı seçildi.

Yazının devamında açıklamalarıyla Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri 2020’nin Kazananları için listeyi fotoğraflar eşliğinde bulabilirsiniz.

2020 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nin Kazananları

Uruguaylı belgesel fotoğrafçısı Pablo Albarenga’nın “Seeds of Resistance” adlı çalışması, Yılın Fotoğrafı Ödülü’nü kazandı

Nantu, toplu taşıma için güneş enerjisiyle çalışan nehir tekneleri projesine liderlik eden Ekvador’un Achuar Ülkesinden yerli bir genç adam. Özel olarak tasarlanmış bir teknenin çatısına güneş panelleri kurarak, Achuar’ın benzine olan bağımlılığını sona erdirmek için çalışıyor. Solda: Nantu topraklarında geleneksel Achuar kıyafetleri içinde yatıyor. Sağda: Achuar bölgesinden el değmemiş yağmur ormanı. Sharamentsa, Pastaza, Ekvador. Direniş Tohumları, madencilik ve tarım ticareti nedeniyle tehlike altındaki manzara ve bölgelerin fotoğraflarını, onları korumak için savaşan aktivistlerin portreleriyle eşleştiren bir çalışma bütünüdür. Tüm seriye buradan bakılabilir.

Güney Afrikalı fotoğrafçı Brent Stirton’un Pangolins in Crisis isimli çalışması, Doğal Dünya & Vahşi Yaşam kategorisinde birinci seçildi

Hsien-Pang Hsieh’in Hurry isimli çalışması, Yılın Genç Fotoğrafçısı Ödülü’nü kazanmasını sağladı

Hurry, görünüşte aceleyle yürüyen ama aslında hareketsiz duran bir sokak çalışması. Almanya’ya yeni gelen bir öğrenci olarak yaşadığı deneyimden ilham alan Hsien-Pang, bu fotoğrafı, hayatın yoğun temposu üzerine yaptığı yorum ve diğerlerine yavaşlaması için bir hatırlatma olarak görüyor.

Sandra Herber’in Mimari kategorisinde birincilik kazanan Ice Fishing Hut XV isimli fotoğrafı

Manitoba, Kanada’da kışlar uzun ve genellikle acı bir soğuktur. Sıcaklık düştüğünde ve yoğun buz oluştuğunda, eyaletteki göller ve nehirler, buz balıkçılığı kulübeleri şeklinde bazı şaşırtıcı halk mimarisine ev sahipliği yapar.

Yılın Öğrenci Fotoğrafçısı: Ioanna Sakellaraki’den ‘Aeiforia’ (Yunanistan)

Aeiforia, Akdeniz’de neredeyse tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışan ilk ada olan Yunanistan’daki küçük Tilos adasında kullanılan güneş panelleri, rüzgar türbinleri ve pil çiftliklerinin gece fotoğraflarını sunuyor. Tüm seriye buradan bakabilirsiniz.

Alman fotoğrafçı Robin Hinsch’in Çevre kategorisinde ipi göğüsleyen Wahala adındaki fotoğraf serisinden bir kare

Ángel López Soto’nun Senegal’deki güreş müsabakalarını resmettiği fotoğrafı, Spor kategorisinin birincisi oldu

Dünyanın en büyük ve en prestijli fotoğraf yarışmalarından biri olan 2020 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri kazananlarından öne çıkan fotoğraflar bu iekilde. 203 ülkeden 345 bin fotoğrafın gönderildiği ve 135 bin fotoğrafın değerlendirmeye alındığı 2020 Sony Dünya Fotoğraf Yarışması’nın kazananları için tüm detaylara buradan bakabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın