2021 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri (World Photography Awards) – Ulusal Ödül Kazananları

Dünya Fotoğraf Örgütü, Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri 2021 yarışması kapsamında (Sony World Photography Awards 2021) ulusal ödül kazananlarını açıkladı. İşte Fotoğrafçılık dünyasının prestijli ödüllerinden Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri’nin Ulusal Kategorisinde ödül alan fotoğrafları…

Ulusal Ödüller programı, dünya genelindeki yerel fotoğraf topluluklarını belirlemek ve desteklemek amacıyla kuruldu. Sony’nin 2021 Dünya Fotoğraf Ödülleri için 220 bölgeden 330.000’den fazla görüntü gönderildi. Bu havuzdan 165.000, Ulusal Ödül kazananların seçildiği Açık Yarışma için kalifiye oldu.

Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri yarışmalarına katılmak ücretsizdir. Açık yarışmaya katılanlar arasından seçilen Ulusal Ödül’ü kazananlara kazananlara çeşitli görüntüleme ekipmanı verilir. Program şu ana kadar 500’den fazla fotoğrafçıyı ödüllendirdi ve şu anda 51 ülkede faaliyet gösteriyor. Açık Yarışmanın 10 kategorisi bulunuyor ve tek görseller değerlendirme için jüri heyetine isimsiz olarak sunulur.

2021 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri – Ulusal Ödül Kazananları

Aşağıda 2021 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri (World Photography Awards) – Ulusal Ödül Kazananları öne çıkan fotoğrafları görebilirsiniz.

Kazanan, Ulusal Ödüller, 2021: Mehmet Aslan’dan ‘Astroturf’ (Türkiye)

İlk fotoğraf ülkemizden gelsin. Mehmet Aslan’ın “Halı Sahada Pandemi” isimli çalışmasında kompozisyon, ibadet yerlerinin kapatılmasının ardından halı sahada sosyal mesafe ile namaz kılan halkı anlatıyor. Anonim olarak birinci seçilen Mehmet Aslan, Türkiye Ulusal Ödülü’nün de sahibi oldu.

Kazanan, Ulusal Ödüller, 2021: Min Min Zaw’dan (Myanmar) ‘Foggy Morning Fishing’

Bu sahne bir baba ve oğlunun bir kış sabahı erken saatlerde balık tuttuğunu gösteriyor. Myanmar’da çocuklar, tüm aileye gelir sağlamak için ebeveynleriyle birlikte çalışır.

Kazanan, Ulusal Ödüller, 2021: Naser Alomari’den ‘The Queen’ (Kuveyt)

Bu fotoğraf Kuveyt’te çekilmiş ve DJI Mavic AIR 2 kullanışmış.

Kazanan, Ulusal Ödüller, 2021: Höije Nuuter (Estonya) ‘Back to Beginning III’

Kazanan, Ulusal Ödüller, 2021: ‘Extraterrestrial Earth – Mars’, Eniz Karadzha (Bulgaristan)

Kazanan, Ulusal Ödüller, 2021: Michaela Steiner’den ‘Horse Against Black Background’ (Avusturya)

2.lik, Ulusal Ödüller, 2021: ‘Girl in Sunshine’, Chia Jung Chou (Tayvan)

2.lik, Ulusal Ödüller, 2021: Hiroki Nose’dan ‘Autumn Snake’ (Japonya)

Üçüncülük, Ulusal Ödüller, 2021: ‘Battlefield’ Yu-Liang Chueh (Tayvan)

Üçüncülük, Ulusal Ödüller, 2021: ‘Fertility’, S. Muramatsu (Japonya)

Dünyanın en büyük ve en prestijli fotoğraf yarışmalarından biri olan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri için Ulusal Ödülü kazananlardan öne çıkan fotoğrafların sonuna geldik. 2021 Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri (World Photography Awards) – Ulusal Ödül Kazananları için tam listeye buradan bakılabilir.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın