21. Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması

Bu yıl 25. yılını kutlayan Aktif Felsefe Derneği’nin geleneksel hale getirdiği Türkiye Fotoğraf Yarışması için geri sayım sürüyor. Bu yıl ‘Müzeler, Ören Yerleri ve İnsan‘ temasıyla düzenlenen Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması’na katılmak isteyenler için son başvuru tarihi; 5 Aralık 2014.

Aktiffelsefe Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması geleneksel değerlerin korunması, kayıt altına alınması ve bu değerler konusunda farkındalık yaratmanın yanısıra belgesel fotoğrafçılığı da teşvik etmek için düzenleniyor. Her yıl farklı bir temanın işlendiği yarışma için bu yıl ‘Müzeler, Ören Yerleri ve İnsan’ teması seçildi. Yarışmaya profesyonel ve amatör tüm fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf severler katılabiliyor.

Aktiffelsefe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oya Uysal, Türkiye’nin her bir yanının eski ve yeni tarihin eserleri ile dolu olduğunu hatırlatırken, fotoğrafseverlerin kendi objektifleriyle yakaladıkları tüm değerli anları başkalarıyla paylaştığında bu eserlerin daha da anlamlı olacağına dikkat çekti.

Müzeler, Ören Yerleri ve İnsan Temasıyla Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması

21-geleneksel-turkiye-fotograf-yarismasi

Fotoğraf yarışması, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli ve siyah-beyaz olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek. 5 Aralık, yarışmaya katılmak için son başvuru günü olarak belirlendi. Yarışmaya katılmak isteyenlerin aşağıdaki linkte bulacakları katılım formunun bir çıktısını alıp, doldurarak yarışmaya göndermek istedikleri fotoğraflarıyla birlikte Aktiffelsefe Derneği’nin adreslerine ulaştırmaları gerekiyor.

Yarışmada yine birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanısıra mansiyonlar da verilecek.  Yarışmanın en büyük ve anlamlı ödülü; Aktiffelsefe’nin yine bir kültürel miras olarak değerlendirdiği Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışmaları albümünde yer almak olarak değerlendiriliyor.

Son katılım tarihinin 5 Aralık, 2014 Cuma olarak belirlendiği yarışmayla ilgili detaylı bilgiye www.gelenekselturkiye.org adreslerinden ulaşılabilir..

Seçici Kurul:

  • Ozan Sağdıç                        (Devlet Fotoğraf Sanatçısı)
  • Mehmet Arslan Güven      (Fotoğraf Sanatçısı)
  • Adnan Polat                        (Fotoğraf Sanatçısı)
  • Abdullah Gündüz               (Folklor Araştırmacısı)
  • Uğur Kavas                          (Foto Muhabirleri Derneği)
  • Eray Kanımtürk                 Aktiffelsefe Üyesi ve Fotoğraf sanatçısı
  • Nazım Özdemir                  Aktiffelsefe Yönetim Kurulu Üyesi

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın