22. Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması

Aktiffelsefe tarafından 22 yıldır düzenlenen Geleneksel Türkiye Fotoğraf yarışmasına katılım devam ediyor. Bu yılki teması “İlkbahar ve İnsan” olarak belirlenen yarışmaya ilk kez dijital ortamda başvuru yapılabiliyor. 22. Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışmasına katılmak için son tarih; 15 Ekim.

Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması; ödüllü fotoğrafları, halk bilimi uzmanlarının katkılarıyla birleştirerek, “Geleneksel Türkiye Albümü” halinde araştırmacılara sunulmak üzere bir literatür oluşturmayı hedefliyor. Yarışma, belgesel fotoğrafçılığa teşvik etmek ve kültürel değerlerin korunmasına katkı sağlamak için düzenleniyor. 21 yıldır aralıksız süren ve her yıl farklı bir temanın işlenmesiyle zenginleşerek gelişen yarışma için bu yıl “İlkbahar ve İnsan” teması seçildi. Yarışmaya profesyonel ve amatör tüm fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf severler katılabiliyor.

İlkbahar, Fotoğraf Çekme Zamanı

22-geleneksel-turkiye-fotograf-yarismasi-00

Aktiffelsefe Yönetim Kurulu Başkanı Oya Uysal, yarışmaya ilişkin olarak; “şubat ayında toprağa düşen cemre ile birlikte toprağın canlandığını ve toprakla birlikte insanların da harekete geçtiğini biliyoruz. Buz uğurlama bayramlarından, kardelen bayramlarına, çift sürme bayramlarından mart bozumuna, hıdrellez kutlamalarından uçurtma festivallerine, kır gezilerine, pazarlarımızdaki sebze ve meyvelerin çeşitlenmesinden ve kıyafetlerin renklenmesine kadar çok değişik konularda ilkbahar ve insanın işbirliğine dikkat çekmek için tüm amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarını, yarışmaya katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Fotoğraf yarışması, bu yıl, ilk kez dijital ortamda renkli ve siyah-beyaz olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek. 15 Ekim, yarışmaya katılmak için son başvuru günü olarak belirlendi. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, aşağıdaki linkte bulacakları katılım formunu doldurarak, yarışmaya göndermek istedikleri fotoğraflarıyla birlikte Aktiffelsefe Derneği’nin adreslerine ulaştırmaları gerekiyor.

Yarışmada yine birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanısıra mansiyonlar da verilecek.  Yarışmanın en büyük ve anlamlı ödülü; Aktiffelsefe’nin bir kültürel miras olarak değerlendirdiği Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışmaları albümünde yer almak olarak değerlendiriliyor.

Seçici Kurul:

  • Ozan Sağdıç                       (Devlet Fotoğraf Sanatçısı)
  • Mehmet Arslan Güven         (Fotoğraf Sanatçısı)
  • Adnan Polat                      (Fotoğraf Sanatçısı)
  • Abdullah Gündüz            (Folklor Araştırmacısı)
  • Uğur Kavas                        (Araştırmacı Foto Muhabiri)
  • Erol Çınar                            (Fotoğraf Sanatçısı)
  • Eray Kanımtürk                Aktiffelsefe Üyesi ve Fotoğraf sanatçısı

Yarışma Takvimi

  • Son Katılım Tarihi: 14 Ekim, 2015 Çarşamba
  • Sonuç Bildirimi ve Geri Gönderme: Ekim, 2015
  • Ödül Alan Eserlerin Sergilenmesi: Kasım, 2015

Son katılım tarihinin 15 Ekim, 2015 Çarşamba olarak belirlendiği yarışmayla ilgili detaylı bilgiye www.gelenekselturkiye.org adresinden ulaşılabilir.

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Türk Nikon Fotoğraf Yarışmaları sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. Sonucu açıklanmış diğer fotoğraf yarışmaları için tıklayınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın