Anket : Favori Prime Lensiniz Hangisi?

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta sizlere Nikon D400 duyurusuna ilişkin bir anket sorusu sormuştuk. Bu hafta ise kullandığınız lenslere ilişkin bir anket oluşturmak istedik.

Buradan yola çıkarak kullandığınız sabit odaklı prime lenslerden favoriniz hangisi diye sormak istiyoruz. Ya da bir başka deyişle prime lenslerden hangi odak mesafesini daha sık tercih ediyorsunuz?

Önceki yazılarımızda fotoğrafçılık için konuşmamız gerekirse, gerçekten fotografik becerilerinizi geliştirmenin bir diğer yolunun sadece tek bir sabit odak lens yani prime lens kullanımından geçmekte olduğundan bahsetmiştik.

Bkz. Fotoğraf Tekniğinizi Geliştirmenin En Güzel Yolu : Prime Lens Kulanmak

nikon-prime-lensler

Favori Prime Lensiniz Hangisi?

Bu haftaki anketimizde kullandığınız prime lenslerden hangi odak mesafesini daha çok tercih ettiğinizi soruyoruz.  Kullandığınız odak mesafesini ve favori prime lensinizi yorumlarınızda detaylandırırsanız, diğer kullanıcılara da faydalı bilgiler çıkacağına eminim.

Aşağıdaki sabit odak mesafeleri tam kare formata göre sıralanmıştır. Bu yüzden DX format kullanıcıların crop faktörü dikkate alarak (35mm için 50mm tercihi gibi) oy kullanmaları daha sağlıklı bir sonuç ortaya çıkaracaktır.

  • 24mm
  • 35mm
  • 50mm
  • 85mm
  • 100mm
  • Diğer

Hafta boyunca Türk Nikon anasayfada ve sağ panelde yer alacak olan anketimiz için oylarınızı ve eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızı bekliyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

3 comments on “Anket : Favori Prime Lensiniz Hangisi?

  1. 50mm sanırım ucuz olması nedeniyle herkesin ilk aldığı prime lens olması nedeniyle 1. olacak. ^^

  2. Konser ortamlarında 35mm 1.8 kullanıyorum ama 85mm kullanmayı cok istiyorum oyum 85mme gitti.

  3. Avatar for Alper Orus

    Kubilay Demirtas

    85 mm ve 50 mm 1,4

Cevap Yazın