Arbella 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışması

Arbella Makarna, kurumsal kimliğini sosyal sorumluluk ve sanatsal projelerle de pekiştirmek üzere çıktığı yolda her yıl olduğu gibi bu yıl da fotoğrafla ilgilenen herkese kucak açıyor. Arbella Makarna 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Türk ve dünya fotoğrafçılarını buluşturan bir platform oluştururken, evrensel lezzet makarna ile dünya mutfaklarına konuk olup zengin kültür mozaiğini, renkli mutfak ve sofra geleneklerini fotoğraf sanatçılarının vizöründen topluma taşımayı hedefliyor.

Arbella Makarna dünyanın zengin mutfak ve sofra kültür mozaiğini renkli fotoğraf karelerinde mesafesiz ve engelsiz buluştururken ,önünde ‘engel’ olan tüm canlılara el uzatılmasının, özgürlüklerine yol verilmesinin önemine vurgu yapan, onların yetenek, deneyim ve birikimlerini ifade eden kimliklerini görebilen , ‘engel ‘ ve ‘engellilik ‘ kavramlarını alışılmışın dışında bir yaklaşımla fotoğraf karelerine taşıyacak sanatçıları evrensel duyarlılıkta birleştirmeyi hedefliyor.

Arbella 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Detayları

arbella-4-uluslararasi-fotograf-yarismasi

Yarışma FIAP, UPI ve TFSF gibi üç büyük, ciddi ve referans kabul edilen kuruluşlarının onayı ile düzenleniyor. Yarışma fotoğraf çekmekten zevk alan ve dünyaya bakışını kendi vizöründen yansıtmak isteyen herkese açık. Son katılım tarihi 10 Aralık 2014 olan fotoğraf yarışması üç kategoriden oluşuyor: ‘Engelsiz Yaşam’, ‘Renkler ve Makarna ’,’Serbest’ … Yarışmaya, dileyen herkes, her kategoride en fazla 4 farklı fotoğrafı ile katılabilecek. Ayrıca yarışmacılar, renkli ya da siyah-beyaz, geleneksel veya modern, her türlü fotoğraf tekniklerini kullanmakta özgürler.

FIAP, UPI ve TFSF gibi üç büyük, ciddi ve referans kabul edilen fotoğraf kuruluşunun onayıyla düzenlenen yarışmaya gönderilecek karelerin ise JPG formatında ve 300 dpi çözünürlükte olması gerekiyor. Yarışmacıların geleneksel ya da modern her türlü fotografik tekniği kullanabileceği eserler ödüle ya da sergilenmeye layık bulunursa, fotoğrafların büyük boy baskılarını Arbella Makarna’nın hazırlatacağı bilgisini de eklemek gerek.

Son katılım tarihinin 10 Aralık 2014 olarak belirlendiği yarışmanın seçici kurulunda da fotoğraf sanatının usta isimleri yer alıyor.

Jüride UPI Başkan Yardımcısı Mr. John Law (UPI Zeus,UPI 4 Crown,FRPS,MFIAP),Zirve Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Kadri Şirinkan, Fotoğraf Sanatçısı Haluk Uygur(EFIAP), Reha Bilir( AFIAP, Hon. FBPS, Hon.SUPC), Erol Doğaner(AFIAP , UPI CR1 ,Hon. SSS, Gifsad Kurucu Üyesi), Fotoğraf Yorumcusu Şule Tüzül yer alırken Arbella Makarna’yı da Genel Müdür Abdülkadir Külahçıoğlu temsil ediyor.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışmaya Katılım Başlangıç Tarihi : 01 Ağustos 2014
Son Katılma Tarihi : 10 Aralık 2014 Çarşamba günü Saat: 23.00 (TSI)
Seçici Kurul Toplantısı : 21-22 Aralık 2014
Sonuç Bildirimi : 28 Aralık 2014
Sergi ve Ödül Töreni : Yarışma sonrası tarih ve yeri belirten bir mail ile tüm katılımcılara bilgi verilecektir.
Ödül Alan Fotoğrafların Web Sitesinde Yayınlanması : 15 Ocak 2015

4.Arbella Uluslararası Fotoğraf Yarışması Ödülleri

Yarışma 3 kategoride yapılacaktır. Her kategoride 1.ye UPI ve FIAP’tan birer altın madalya ve 1000 USD, 2.ye birer gümüş madalya ve 500 USD, 3.ye birer bronz madalya ve 250 USD verilecektir. Yarışmada 36 mansiyon ödülü, toplam 30 adet sergilenme ve tüm kategorilerden 1 adet Arbella özel ödülün verilecektir. Ayrıca tüm kategorilerde en fazla derece alan fotoğrafçıya en iyi fotoğrafçı ödülü verilecektir.

Şartname için buraya ve yarışmaya hemen katılmak için buraya bakabilirsiniz. 

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Türk Nikon Fotoğraf Yarışmaları sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. Sonucu açıklanmış diğer fotoğraf yarışmaları için tıklayınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın