Benimle Dans Et [Amandine Alessandra – El Boyama]

Türk Nikon olarak gözümüze çarpan ve ilginç bulduğumuz fotoğraf projelerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. İşte bunların bir yenisi; alfabenin harflerini fotoğraflamak yeni bir şey değil fakat Londra merkezli fotoğrfaçı Amandine Alessandra‘nın harfleri yaratma şekli oldukça ilginç. Alessandra, sadece kollarına her harfin şekline göre sallayarak uzun pozlama ile bu çekimleri gerçekleştiriyor ve harfleri ortaya çıkarıyor. Alessandra, görüntüleri daha sonra bir cümle oluşturmak üzere kombine ediyor. Aslında kullanılan bu yöntemde her bir harf uzun pozlama ile yakalandığından bu yöntem ışık boyama yöntemine çok benziyor diyebiliriz. Burada ışık yerine sadece eller kullanılıyor. Bu yönteme “el boyama” tekniği diyebilirdik ancak sanatçılar zaten çoktan bu terimi kullanıyorlar.

Aşağıda birkaç örneğini yakından görebileceğiniz Amandine Alessandra’nın oluşturduğu harflerden ortaya çıkan “Dance With Me”. 









Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın