“Bursa’da Zaman” Fotoğraf Yarışması

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle düzenlendiği “Bursa’da Zaman” temalı fotoğraf yarışması için başvurular başladı. Fotoğraf yarışmasıyla Bursa’nın dört mevsime yansıyan güzellikleri kayıt altına alınmış olacak.

Büyükşehir Belediyesi, dört yıldır düzenlenen ve dünya fotoğrafçılarını Bursa’da buluşturan Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’nin ardından şimdi de şehrin değerlerini ön plana çıkaracak fotoğraf yarışması düzenliyor. Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın teması “Bursa’da Zaman” olarak belirlendi. Bursa’nın doğal, tarihsel ve kültürel değerlerinin mevsimler üzerinden elde edilecek karelerle dünyaya sunulması hedeflenirken, şehirdeki tarihi ve kültürel mirasın yoğunluğuna, zaman ve mekân, mekân ve insan ilişkisine ışık tutulması amaçlanıyor. Bursa ili sınırları dâhilinde doğal, kültürel ve tarihsel özelliklerini ortaya koyan ve dört mevsimi anlatan “Bursa’da Zaman” Fotoğraf Yarışması; 2015 yılında “Bursa’da Kış”, “Bursa’da Bahar”, “Bursa’da Yaz” ve “Bursa’da Güz” olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştirilecek.

“Bursa’da Zaman” Fotoğraf Yarışması Başladı

bursada-zaman-fotograf-yarismasi-00

Yarışmalarda derece alan, sergilenmeye layık bulunan fotoğraflar katalog haline getirilecek. Bursa’da Kış alt başlığıyla düzenlenen ilk kategori için başvurular 2 Ocak 2015 başladı ve 20 Mart 2015’te son bulacak. Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Güven Aktaş, Fotoğraf Sanatçısı Fevzi Yapıcı, BUFSAD Başkanı İlhan Özer ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Saffet Yılmaz’dan oluşan seçici kurulun 28 Mart’ta yapacağı değerlendirmenin ardından sonuçlar 31 Mart’ta açıklanacak. Yarışmanın ödül töreni ve sergisi de 11 Nisan’da yapılacak.

Yarışma, seçici kurul üyeleri ile birinci dereceden yakın akrabaları dışında bütün amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık. Yarışmanın birincisi 3 bin, ikincisi 2 bin, üçüncüsü de 1000 TL ile ödüllendirilirken, 3 adet özendirme ödülü için ise 500’er TL verilecek.

“Bursa’da Bahar” için Yarışma Takvimi

Yarışma başlama tarihi: 2 Mart 2015
Son katılım tarihi : 19 Haziran 2015
Değerlendirme : 27 Haziran 2015
Sonuçların duyurusu : 1 Temmuz 2015
Ödül töreni/Sergi : 4 Temmuz 2015

“Bursa’da Yaz” için Yarışma Takvimi

Yarışma başlangıcı : 25 Mayıs 2015
Son katılım tarihi : 4 Eylül 2015
Değerlendirme : 12 Eylül 2015
Sonuçların duyurusu : 16 Eylül 2015
Ödül töreni / Sergi : 3 Ekim 2015

“Bursa’da Güz” için Yarışma Takvimi

Yarışma başlangıcı : 24 Ağustos 2015
Son katılım tarihi : 20 Kasım 2015
Değerlendirme : 28 Kasım 2015
Sonuçların duyurusu : 2 Aralık 2015
Ödül töreni / Sergi : 12 Aralık 2015

Yarışmaya bu link üzerinden katılabilirsiniz.

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Türk Nikon Fotoğraf Yarışmaları sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın