Çağın Göz Hastanesi 10. Fotoğraf Yarışması – “Dönüşüm”

Çağın Göz Hastanesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen fotoğraf yarışmasının bu sene onuncusu yapılıyor. Çağın Göz Hastanesi 10. Fotoğraf Yarışmasının bu yıl ki teması “Göz Alabildiğine DÖNÜŞÜM”.

Çağın Göz Hastanesi 10. Fotoğraf Yarışmasının konu ve amacı “Göz Alabildiğine DÖNÜŞÜM” ile evrende, dünyada, doğada, çevremizde ve hayatımızdaki sürekli değişimi ve olduğundan farklı bir biçime ya da duruma girme halleri olan dönüşümü algılama, bu dönüşümleri gözlemleme, bu dönüşümlere uyum sağlama ya da reddettiğimiz bu durumları, olayları, biçimleri, halleri fark etmemizi sağlarken, dünyayı ve dönüşümü algılamada birincil organ olarak sayabileceğimiz gözün ve göz sağlığının önemini ve bu konularda bilinçli bireyler olma serüvenimizi fotoğraf sanatı ve deklanşörümüz yardımıyla fotoğraf severlere bir kez daha aktarmayı amaçlıyoruz.

Bu amaçla gerçekleşen fotoğraf yarışması ile Çağın Göz Hastanesi fotoğraf sanatına ve fotoğrafçılara destek vermeyi amaçlıyor. Şimdi bu yarışmanın detaylarına bakalım.

Göz Alabildiğine ‘Değişim’ Konulu 10. Çağın Göz Hastanesi Fotoğraf Yarışması

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle düzenlenen Göz Alabildiğine “Değişim” temalı yarışmaya, 25 Eylül 2021 tarihine kadar başvuruda bulunulabiliyor.

Katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya sadece renkli sayısal kategoride başvurular kabul ediliyor. Yani Siyah-Beyaz ve Sepia gibi monokrom (tek renk) fotoğraflarla yapılan başvurular maalesef kabul edilmiyor. Ayrıca yarışmaya katılacak fotoğraflar için istenilen bazı kriterler bulunuyor. Başvuracağınız fotoğrafın JPEG dosya formatında ve 150-300 dpi çözünürlükte olması isteniyor. Bunun dışında dosyaların boyutları 2 Mb’tan az, 4 Mb’tan çok olmamalı deniyor. Bu yüzden başvuru öncesinden yarışma kurallarını dikkatlice okuyunuz.

Çağın Göz Hastanesi 10. fotoğraf yarışması “Göz Alabildiğine ‘Değişim’ için yarışmacılar en çok 4 (dört) adet Sayısal Renkli fotoğrafla yarışmaya katılabiliyorlar.  Yarışma ile ilgili ödül listeleri ve takvim detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Ödül-Sergilemeler

  • Birincilik TFSF ALTIN MADALYA + 5.000.- TL
  • İkincilik TFSF GÜMÜŞ MADALYA + 3.000.- TL
  • Üçüncülük TFSF BRONZ MADALYA + 2.000.- TL
  • Mansiyon (3 eser) 500.- TL
  • Sergileme (En Fazla 40 eser) 150.- TL

Yarışma Takvimi

  • Yarışmanın Başlama Tarihi : 01 Ocak 2021
  • Son Katılım Tarihi : 25 Eylül 2021 saat 23.00 (TSI)
  • Seçici Kurul Değerlendirmesi : 03 Ekim 2021
  • Sonuçların Açıklanması : 05 Ekim 2021
  • Ödül Töreni ve Sergi : 16 Ekim 2021

Göz Alabildiğine ‘Değişim’” konulu fotoğraf yarışmasına katılım için lütfen TFSF üzerindeki sayfayı kullanınız.

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Fotopedi Fotoğraf Yarışmaları sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. Sonucu açıklanmış diğer fotoğraf yarışmaları için tıklayınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın